26.02.14
20:05
Здравейте :) на 20год. съм и имам 3-4 год. стаж в залата.Ще тренирам за маса,4 пъти в седмицата.Храненето ми е що-годе добре,но все пак ми трябва едно рамо при възтановяването.Предложете ми някакви добри витамини цена/качество и добри аминокиселини.Мисля,че е най-добре да взема течни амино-та или може би пудра ?Определено не искам таблетки.Amino Juice на Peak ми привлякоха вниманието,но не съм запознат с марката.
26.02.14
22:24
Доста препоръки има във форума и вероятно в тази тема ще се дублират такива:
- идеи за витамини
- идеи за аминокиселини
От мен препоръка може да дам за тези, които пия: Daily Vits и BCAA Blast.
27.02.14
13:02
Колко грама ще са ми нужни от BCAA Blast на ден.То вярно,че си пише дозата ама все пак за всеки човек е различно.Мисля си за нещо като 5гр. сутрин след ставане и 5гр. преди тренировка ?
27.02.14
15:09
казано от Shisharkata на 27.02.14, 13:02:
Колко грама ще са ми нужни от BCAA Blast на ден.То вярно,че си пише дозата ама все пак за всеки човек е различно.Мисля си за нещо като 5гр. сутрин след ставане и 5гр. преди тренировка ?
Следи съдържанието на л-левцин в количеството, което смяташ да приемаш. За стимулирането на протеиновия синтез са нужни 0,05 г л-левцин за всеки телесен килограм.
Т.е. ако тежиш 80 кг, гледай да приемаш такава доза (наведнъж), която да съдържа 4 г л-левцин. При BCAA Blast 2 мерителни лъжички съдържат 4 г л-левцин, който ще е предостатъчен за повечето хора.
Та, 2-3 лъжички сутрин и 2-3 лъжички след (или по време на) тренировката ще са ти достатъчни.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.14 15:09.