молба за съвет относно цялостен режим - хранене/тренировки + един порок - алкохола

26.02.14
11:00

Здравейте,
Бих искала да ви споделя общата информация за мен и бих била много благодарна на всеки, който отдели от времето и вниманието си, за да ми даде съвет - най-вече за начина ми на трениране и мнение относно употребата на алкохол.
Аз съм на 26 години, ръст 168 см, 57 кг, спя по 8 часа на нощ минимум. Целта ми е да сваля мазнините натрупани на корема и паласките (другаде нямам излишни) и да си възвърна хубавия цялостен релеф, който имах преди време. Преди години тренирах аматьорски и имах много добри резултати, имах плочки и хубав релеф, но след това спрях, имах няколко години проблем с инсулинова резистентност, заради който се натрупаха мазнините по корема, но вече се излекувах и съм ок с инсулина и захарта.
Вегетарианка съм и изключително държа на качествената храна. Приемам достатъчно протеини от растителен произход, като ям също и яйца и млечни продукти. Не пуша, не ям нищо в опаковка от магазина, не ям захар и рафинирани продукти, нито хляб. Наблягам на зеленчуци, плодове, сурови ядки, зърна, семена, кълнове, водорасли, супер храни, пълнозърнести макарони, кафяв ориз и т.н. В това отношение имам 1 порок - приема на алкохол. Става въпрос за 150-200 гр ракия няколко вечери в седмицата. Приема на алкохол не ми отваря апетит, нито имам махмурлук на другия ден, не ми пречи да тренирам. Знам, че е вреден, че затормозява черния дроб, че забавя метаболизма, че е празни калории, но наистина ми е трудно да се лиша от това удоволствие.
Вие позволявате ли си алкохол и как ви се отразява? Бих искала да чуя на практика как стоят нещата, наистина ли е толкова фатално?
Другият ми въпрос е относно тренировките. Досега не съм имала личен треньор и затова сама съм си изготвила програмата така, както ми харесва. Обичам силовите тренировки на уреди, не със свободни тежести или собствено тегло. Кардиото ми е пътека, но никак не ми е любимо, защото имам много малка издръжливост. Правя 20-30 минути бързо ходене с 12% наклон нагоре, за да се изпотя хубаво и после пристъпвам към уредите. Тренирам през ден като винаги почвам с пътека и после правя 1 път долна част + корем и 1 път горна част + корем. Под долна и горна част да се разбира - минавам през всички уреди и правя примерно 1 за гърди, 1 за рамо, 1 за трицепс, 1 за бицепс, 3 уреда за гръб, хиперекстензии и т.н. Силовата тренировка ми отнема по 1 час горе-долу. Правя по 3 серии, 12-15 повторения от всичко.
Какво мислите за тази програма? Мога ли да имам успех при тези условия? Имате ли някакви забележки, препоръки, съвети за корекция?
Много благодаря предварително и желая хубав и усмихнат ден на всички!

NS

26.02.14
15:38

От какво разви инсулинова резистентност ако не е тайна?

Хммм, ами не знам, може би съм била предразположена по някакъв начин. Важното е, че вече я няма. В началото много се бях стреснала да не се превърне в диабет, но всичко е за добро, защото така се научих да се храня много по-здравословно.

От години чета сайта и му се наслаждавам. Всички нови теми във форума имат коментари, освен моята. Не мога да скрия, че съм малко разочарована.
Жалко, много бих се радвала някой от тук да прояви интерес и да отдели 2 минути да напише мнението си или някакъв съвет.

27.02.14
16:10

Здравей!
От личен опит като консуматор на алкохол имам наблюдения, че точно това ми пречи да сваля в областта на корема и паласките. ;) В периоди, когато приема му е бил по-ограничен, определено имаше ефект. Но пък моето мнение едва ли е чак толкова вярно, тъй като не се храня особено правилно. Само отбелязвам, че при мен се получава такава взаимна връзка.
Успех!

Carbohydrate

28.02.14
08:28

Отслабването е 20% тренировки и 80% храна. Алкохола е проблем за твоите цели в това количество. Така, че избери по-важното за теб.

Благодаря ви за мненията! Страхувах се, че точно така ще ми кажете :))) Явно ще спирам алкохола, иначе цялото това старание в залата ще остае невъзнаградено.
А иначе програмата ми как ви се вижда?

01.03.14
07:38

Аз мога да ти помогна само със съвет как да спреш алкохола,за тренировки и хранене си знам на мен как се отразяват.Тати преди  пиеше по 100-150 гр всяка вечер,почна да се прибира късно от работа,яде и ляга.Така 20 дни и после някак си каза,че вече не му се пие толкова и така го спря,е сега си по пийва по 50-100 гр ама само в петък и неделя вечерта :) Надявам се да съм ти бил полезен и се извинявам ако има нещо :)

03.03.14
11:09

http://www.mendosa.com/alcohol.htm

:D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1