Лазе ,тези резултати не съм ги постигнал за 6 години ,а за 2-3 месеца - това според мен е добър напредък.Лицевите опори и набиранията са отлични базови упражнения ,прав си - може и с тях да се изгради добра физика.А къде е твоята скромност за която парадираш?Нима и ти не казваш по-горе ‘187см, 110 кила съм ‘,’в страхотна форма’,’Прочел съм десетки книги’?Това не е ли самохвалство - точно това в което ме обвиняваш?След колко години време ще започнеш да споделяш мнението си за тренировките?Както виждаш темата е ’ Тренировъчни програми и методики’ и аз споделям своята гледна точка за вискокоинтензивната тренировка,и посочвам упражненията ,които са най-подходящи според мен и с помощта на които качих килограми ,въпреки че имам слаб кокъл.
10.11.05
22:42
Камачо всеки може да качи 10кила за 2месеца стига да има желанието и възможностите помисли малко ! аз лично качих 20кила само че за 1година и съм си доволен хубаво е че споделяш тази твоя тренировъчна схема но не мисля че със нея може да качиш нещо :> все пак трябва и малко почивка може и да се качи нещо но то ще е много малко
11.11.05
00:16
Лазе Камачов,изчетох цялата тема.Започва нормално.Казвам си “Я,някой откри топлата вода”.После някой някъде споменава правописните ти грешки.Веднага скачаш.А защо?Не е прав ли?
После коментирате рамото.Казваш че повдигане отпред товари предно рамо.Лазе,я виж как се извърта рамото при повдигане на щанга зад врат?Да ти прави впечатление че предната глава застава най-отгоре?А?Не познавам лично хора знаещи как се прави това упражнение,но при него трябва да се стараеш да повдигаш лактите а не дланите,защото иначе отива на към трицепс.Е я сега ми кажи, по хеви дюти как някой (особено начинаещ)ще сложи тежка щанга за 1 серия и ще може да повдига лактите?От вдигане зад врат с големи тежести най-много да си докараш контузия на ставите.
Имал си прогрес.Еми като те гледам какъв си бил в началото,как няма да имаш прогрес?Кой не би имал?И какво,другия месец още пет кила ли ще качиш?И по-другия?Хехе.Смех.
Имал си прогрес,споделил си.Лошо няма.Обаче да показваш неуважение към останалите не е добре.Върни се към агробизнеса и там се дръж както искаш.Но когато хората показват грешките ти и неточностите,не се нахвърляй просташката към тях,защото после дори и да казваш верни неща,всеки ще си каже “Аа оня аграра Лазето ли,хехе,ми сигурно лази някъде след тренироФФка”.
Айде,Лазе,знам че нищо не си разбрал от това което казах,ама толкова си можеш.
11.11.05
09:10
Имах пред вид , че се хвалиш без покритие, докато аз има какво да покажа:) и мога да си позволя да се похваля.Все пак всеки търси някакво признание.Това е, вече 6-та година тренирам и още са ми забавни децата дето си мерят хилавите ръчички и вдигат голи до кръста.Слагат непосилни тежести и ги мърдат на сантиметри.Кого се опитват да впечатлят, себе си ли? Отстрани е смешно, аз лично не бих се гордял толкова с резултати и снимки като твоите.Както и да е , не съм тук да се заяждам , както казах, съвета ми е първо да постигнеш нещо и после да даваш съвети.Дано това да ти послужи за мотивация,а не да охлади ентусиазма ти.Айде чао.
11.11.05
11:57
Евалата :)
13.11.05
17:44
Тоя кама4о по4на на вси4ки да ни лази по нервите , а?
Пследното ми мнение е ,4е системата (с вси4ките и +сове и -нуси) е за много напреднали , или на4инае6ти , които имат на разположение ли4ен трениор...
Да затвориме поста след о6те 2-3 теми за6тото пове4е ни6то ново никои няма да каже а само 6те се псуваме...
[quote author=“natural body”]Имах пред вид , че се хвалиш без покритие, докато аз има какво да покажа:) и мога да си позволя да се похваля.Все пак всеки търси някакво признание.Това е, вече 6-та година тренирам и още са ми забавни децата дето си мерят хилавите ръчички и вдигат голи до кръста.Слагат непосилни тежести и ги мърдат на сантиметри.Кого се опитват да впечатлят, себе си ли? Отстрани е смешно, аз лично не бих се гордял толкова с резултати и снимки като твоите.Както и да е , не съм тук да се заяждам , както казах, съвета ми е първо да постигнеш нещо и после да даваш съвети.Дано това да ти послужи за мотивация,а не да охлади ентусиазма ти.Айде чао.
тва беше грубо, а ти сладур от каде си почнал!Още парвия пат като стапи в залата почна да дигаш на много и веднага от 50 рака почна може би?!
Що за аругантно поведение!
За начианешт билгър успеха е един, за напреднал е друг!
Стажа ви не е еднакъв че да се равнявате!
Според мене всеки които си има мнение може да го изкаже и да баде поправен!
14.11.05
18:11
Пичове ,“Heavy Duty” e програма създадена посредством опита на Майк Мензер които всички знаете на колко години умря и от там може да си направите извода какви дози стероиди е приемал ,аз поне съм сигурен че са “изродски”.
Но както и да е мисълта ми е че тази програма (това не е само мое мнение чел съм и стастии по случая) е създадена за хора употребяващи големи дози анаболни стероиди и в оригиналния си вариант поне на мене ми изглежда непосилна ,а пък и аз не съм трибоец.
14.11.05
20:31
еми ако от тренировка за гърди
1x4
1x4
1x5 , не споменавам конкретните упражнения ,ти дава маса ,а не травми и сила значи си ебати уникума!
[quote author=“Marto007”]еми ако от тренировка за гърди
1x4
1x4
1x5 , не споменавам конкретните упражнения ,ти дава маса ,а не травми и сила значи си ебати уникума!
Масата идва от яденето ;) Травмите - от неправилна техника.
За силата си прав, ама лошо няма ;). Без сила трудно ще качиш качествена маса.
Само не разбрах тая схема от къде я взе, защото в Хеви Дюти не е баш така. Майк Менцер препоръчва супер бавно изпълнение на повторенията - 4 секунди позитивна фаза (вдигане) - 2 секунди задържане в съкратена позиция и 4 секунди негативна фаза (отпускане). Така една серия от 4 повторения продължава доста време и влиза в границите на хипертрофия. Гледай му филма, има го в Е - мулето. Там някои от сериите са с по 2 - 3 супер бавни повторения, след това се сваля малко тежест и се продължава за още 1 - 2 , после пак така. Като цяло абсолютните тежести са малки, а и при този режим няма как да са големи. И се работи основно на машини. Тоест, травмите са малко вероятни. Аз не съм привърженик на такъв стил на трениране, просто казвам какво видях във филма. Абсолютно нищо общо с трибоя.
15.11.05
09:20
[quote author=“DarkWolf”][quote author=“natural body”]Имах пред вид , че се хвалиш без покритие, докато аз има какво да покажа:) и мога да си позволя да се похваля.Все пак всеки търси някакво признание.Това е, вече 6-та година тренирам и още са ми забавни децата дето си мерят хилавите ръчички и вдигат голи до кръста.Слагат непосилни тежести и ги мърдат на сантиметри.Кого се опитват да впечатлят, себе си ли? Отстрани е смешно, аз лично не бих се гордял толкова с резултати и снимки като твоите.Както и да е , не съм тук да се заяждам , както казах, съвета ми е първо да постигнеш нещо и после да даваш съвети.Дано това да ти послужи за мотивация,а не да охлади ентусиазма ти.Айде чао.
тва беше грубо, а ти сладур от каде си почнал!Още парвия пат като стапи в залата почна да дигаш на много и веднага от 50 рака почна може би?!
Що за аругантно поведение!
За начианешт билгър успеха е един, за напреднал е друг!
Стажа ви не е еднакъв че да се равнявате!
Според мене всеки които си има мнение може да го изкаже и да баде поправен!
Абе приятел, ти изобщо четеш ли какво пише тук, ами нали именно това казвам , че не може начинаещ билдер да има същите резултати като напреднал.Аз като почнах да вдигам не давах съвети на всеки, ами само гледах и питах.Човека който защитаваш пише теми тука все едно е Джо Уидър, а резултати няма насреща, да видим, за какво става въпрос, че това което пише действа.Това не е ли арогантно.
От тази гледна точка ти казвам че е странно начинаещите да дават съвети наляво и надясно.За да дадеш съвет трябва да си го изпитал в години тренировки иначе е много вероятно да дадеш грешен съвет и човека който те послуша да си докара я травма я друго.Но както и да е, айде че ми писна да обсъждам тази безплодна тема, кой колкото му е акъла и когото иска да слуша!!!
Последния абзац важи
П.С. Абе камачо кво е тва ЛАЗЕ дето го използваш подигравка ли е
15.11.05
18:39
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Последния абзац важи
П.С. Абе камачо кво е тва ЛАЗЕ дето го използваш подигравка ли е
Сигурно :twisted:
16.11.05
18:47
Последно не6то искам да напи6а тука и пове4е дори няма да влизам в тая тема...
Менцер сме го виждали вси4ки дето спориме по тая тема и воб6те не е толкова невероятно грамаден нали? А културисти ,които тренират по други системи имат доста по-добри резултати.Се6там се само за Дориан, (който си тренира6е по хеви дути) , бе6е мистър Олимпия, да, но ми се струва 4е и без тая система пак 6те6е да е. Между другото той се отказа ос спорта то4но заради ТРАВМИ, наблягам.
Тва е.
17.11.05
18:54
тва за травмите си много прав аз също на това наблягах по-нагоре:тая програма не е (ше говоря за себе си)за простосмъртните билдери(натурални) :!:
Тук ще прочетете неща ,които са валидни за всеки.
...Системата е подходяща за хора ,които трудно покачват тегло и сила.
ВЕРНО ЛИ Е ????
мерси
19.11.05
12:13
Напротив, HEAVY DUTY е според мен единствената програма, която може да осигури растеж и резултати на един натурален билдър! Просто не е за трениращи със стаж по-малък от година - година и половина. Но е естесвения избор за някой, които след лутания насам-натам сам стига до този извод. Ако преди това отчаян не стигне до стреоидите.
Това е метода, който може да предизвика реален стрес в/у тялото с последващо отделяне на анаболни хормони. Нужно е постоянно увеличаване на работната тежест. А най-лесно се постига това чрез използване на максимални тежести - по-големи максимални тежести = по-големи работни тежести.
Но, разбира се, това не е лесно, изисква доста усилия! Затова и повечето бягат от големите тежести! Едни ги е страх да не се контузят, други да не останат ниски, трети не кляка, защото го болели колената и т. н., и т. н. А всичко се свежда до едно единствено нещо - най-обикновен мързел и търсене на по-лек начин! Но по-лек начин няма!
Може да си се помпи някой до припадък, но растеж няма да има! Не може да тренираш с 40-килограмова щанга за бицепс и да искаш да имаш ръка 46-47 см. От това, което аз съм виждал трябва тежестта да е поне 65-70 кг. (приблизително), да не кажа и повече. Това всичко важи, когато говорим за натурални билдъри.
Иначе става и с” леки тежести с чиста техника за 5 серии по 10-12 повт. на упражнение”. Само че стрес на тялото по този начин друг път! Но това пък и няма голямо значение тъй като сме си осигурили необходимите хормони по друг начин, нали?
Натуралният силов атлет няма защо да се притеснява от контузии, ако разгрява добре, прави стречинг м/у сериите и използва пирамидалното покачване на тежестите по време на тренировка. Имаше една тема пусната за загряването, в която написах, че правя по 3 загряващи серии преди да започна работните серии и какви само мнения се чуха! Че изморявали мускула и пречели на тренировката?!? Е, такива хора ще се контузват, разбира се, и то далеч не с големи тежести.
Контузиите са много по-чести при атлетите вземащи стероиди! Поради бързото увеличаване на мускулната сила и големина (в/у които въздействат АС) и изоставането на силата и големината на сухожилията (те нарастват с много по-бавен темп от мускулите) се получава дисбаланс с ясни последици! Погледнете момчетата - Киборга - контузии (и то не една), Драганачки - контузии и в момента не ми идват други имена. Но това са рисковете на професията!
Аз самият имам стаж над 10 години като смятам, че по HEAVY DUTY тренирам съзнателно от около 5 години. И съжалявам, че загубих толкова време в лутане по други методи и с-ми. Не използвам точната с-ма на Ментцер, а по-скоро варианта на Дориян.
А и да “чукна на дърво” - досега не съм имал контузия!
P.S. За времето си М. Ментцер беше добър културист - мисля, че на една от “Олимпиите” (когато още са били на две категории) печели леката, но в сблъсъка с победителя в тежката, губи абсолютната титла и “Олимпията” (според него, а не само - несправедливо!).
Надявам се да не съм засегнал някого, защото не съм имал такова намерение! Просто това е положението по залите в момента (пак според мен, разбира се).
19.11.05
15:21
Никола е доста прав, според мен. Ако не вярвате на него, вижте тренировките и съветите на Иван Николов. Все пак човека се състезава на световно ниво, във федерация със доста стриктен допинг контрол.
Ще добавя нещо и от мен, без да се имам са някъв експерт. Основна грешка на противниците на Хеви Дюти е в неразбирането. Отстрани коментират хората - една серия, то това е нищо. Ако се правише само по една серия, то Дориян щеше да тренира по 5-10 мин. Аз съм чел пример за лег, по системата на Дориян. Докато стигне да ЕДНАТА работна серия 8-ца на 190, той прави примерно на 60, 100, 140, което за него е сравнително леко, никога до отказ. Това го подготвя за последната серия, “на живот и смърт” до отказ, че малко след това с двете форсирани повторения.
Методите пауза-почивка, дълги негативни повторения и другите, както и 4 макс единици в серия са разработени мисля по-късно, когато Менцер е работел само като треньор и са за СУПЕР СУПЕР напреднали спортисти, при които горните схеми са дали максималното.
Това е от мен. Тъй като повечето тук не вземат стероиди, поне така мисля, ЧЕТЕТЕ Иван Николов (www.ivannikolov.com), човека ги разбира тея работи.
19.04.06
23:11
Някой да препоръча електронни книги , текстове или видеота свързани с Heavy Duty , оригинала на Mike и тази с модификациите на Дориан .
30.12.07
07:57
Ектоморфен сам 63 кила 1.75 см искам да пробвам сплит системата на хеви дути!!Искам да питам кво е това повдигане на крката от тилен лег и повдигане на трупа от тилен лег !!Пишеше нещо за упражнения за врат !!мое ли да ми разясниш??