Как ефективно и палноценно да използвам велоергометар?

16.11.05
13:22

Аз сам на 28г. и искам да сваля около 30кг. За целта освен промяна в храненето сам решила да прибегна кьм педалките. Освен това сигурно е важно да се знае, 4е не консумирам никакво месо, а сьщо така смятам за известно време да се вьздаржам от продукти с животински произход. Имам нужда от професионално мнение относно следното: с каква продалжителност, 4естота и какво натоварване да карам; стойността на пулса, която не бива да надхвьрлям и вси4ко останало, което е важно и не питам, защото дори не подозирам, 4е сьществува. Предварително благодаря на вси4ки отговорили ми.

16.11.05
14:20

[quote author=“Saskia”]Аз сам на 28г. и искам да сваля около 30кг. За целта освен промяна в храненето сам решила да прибегна кьм педалките. Освен това сигурно е важно да се знае, 4е не консумирам никакво месо, а сьщо така смятам за известно време да се вьздаржам от продукти с животински произход. Имам нужда от професионално мнение относно следното: с каква продалжителност, 4естота и какво натоварване да карам; стойността на пулса, която не бива да надхвьрлям и вси4ко останало, което е важно и не питам, защото дори не подозирам, 4е сьществува. Предварително благодаря на вси4ки отговорили ми.

Това, удебеленото ще ти е голяма грешка, ако го направиш. Прочети секцията за хранене в сайта, и сама ще си отговориш как се свалят кила. Само да ти кажа, че за 30 кила ще трябва да си подготвиш поне година - година и половина, ако искаш да имаш траен, сигурен и здравословен ефект.
А за въртенето - 220 - минус годините e равно на максимално допустимият пулс. Т.е. - 192. Не вдигай повече от 80 - 85% за кратко време и не подай много под 60%, тоест, движи се средно около 70% от максималната граница, в твоят случай около 120 - 130. Това е при умерено темпо и продължително въртене. Започни разбира се с по - леко, понеже едва ли си във форма.

16.11.05
21:07

Аз сьм вегетарианка от по4ти 3год. Не искам да ям месо. Знам, 4е е сварзано сьс свалянето и изтаняването на кожата, но кво да ме праиш. Аз освен, 4е искам да сваля смятам и да си поиз4из4истя тялото от токсини.За целта е спирането на другите животински продукти. Може и да е странно за някои, но има и такива теории, но това както и да е. Само тожа ли е? Аз си мислех, 4е е мн по-сложно. Но тва за пулса е мн важно. Благодаря!

24.11.05
17:28

А доколко ефективно е това което правя аз? Сутрин и вечер /успявам за сега  :)  / по 40-45 мин. велоергометър и 30 мин. преди тренировка 500 мг. L-карнитин. Искам да разкарам няколко килца за картко време

24.11.05
19:03

Ами не знам....Тия килограми са много,не че аз не съм ги махал от себеси,но няма да е лесно.Това че си вегетеранка още повече ми навява песимизъм,защото познавам такива които набиват хляб и маргарин и си мислят че са на диета..Трудно но се осланяй на поста на Петко

MI

24.11.05
19:28

[quote author=“Saskia”]Аз сам на 28г. и искам да сваля около 30кг. За целта освен промяна в храненето сам решила да прибегна кьм педалките. Освен това сигурно е важно да се знае, 4е не консумирам никакво месо, а сьщо така смятам за известно време да се вьздаржам от продукти с животински произход. Имам нужда от професионално мнение относно следното: с каква продалжителност, 4естота и какво натоварване да карам; стойността на пулса, която не бива да надхвьрлям и вси4ко останало, което е важно и не питам, защото дори не подозирам, 4е сьществува. Предварително благодаря на вси4ки отговорили ми.

Всичко това одобрявам, но без совеи продукти ще оставиш тялото си без ценни вещества.
Замести месото със соя.

11.03.06
21:45

Благодаря на всички, които ми отговориха до сега. Но сега бих искала да попитам още нещо;), което сигурно би се сторило глупаво на много от вас. Интересуваме как да загрявям правилно за тренировка на велоергометар. Когато го купих към опътването имаше няколко показани упражнения за целта. Тези, които успях да разбера правя, а освен тях и няколко разтягания за крака от някаква каланетика. Не знам дали е нормално или нещо се е прецакало, но започнаха да ме болят колената, глезените и китките. А може и да ги претоварвам, защото карам около 45-50мин почти всеки ден (освен, когато не се чувствам добре), обикновено сутрин на гладно.Това прави около 20 км и близо 300 калории, а средната скорост е около 27-8 км/ч. Другото, което искам да знам е дали е опасно, че пулсът ми достига от 145/50 до 162/3 удара. И това разбира се е след около 20-25 мин. В опътването са сложили таргет зона за пулса, според която тои трябва да е между 140 и 170 (ако не се лъжа за горната граница, която аз така или иначе не превишавам). Но така или иначе от няколко дни не ми стига въздуха. Благодаря на всички, които ще ми отговорят.

11.03.06
23:13

Според мен няма никаква реална опасност от това да се надвишава въпросният пулс в твоят случай.

Велоергометъра може да го правиш на серии от 30-40 минути. Прави го и по 2 и по 3 пъти на ден когато можеш. Стига да не се чувстваш преуморена..

Тези килограми мисля че можеш и за 6-10 месеца да ги свалиш - всичко зависи от диетата и от това колко често работиш на велоергометъра.

Вземи си някакви добавки? Карнитин? Липотропен или термогенен фатбърнер?

DM

12.03.06
19:33

Болките се полу4ават от непраеилна стоика на тиалото, гре6на висо4ина на педалите, и раzтоианието на кормилото от седалката, като си ходиа в бг ме пла6и как хората масово тренират на ниакакви стари уреди кадето не може да се смени висо4ина на седалката и ни6то друго, и си раzвалиат поголомно ставите
биаь писал правилната настроика ниакаде
стан

12.03.06
22:58

Тоя мащина за мене не е добра за тренировки. Опитвал съм няколко пъти и мисля като колегата от горния пост< Пък и щом те болят колената и други места, работата е ясна...

Помисли си пак за храненето ти, може и да бъркам, но то това което чета си решила не да се грижиш за себеси, а точно обратното. Не прави на пук на природата, инак... лошо.

Успех ти желая

18.03.06
10:25

Реално 30кг се свалят за година с много эор эа 6мес  и всичко това с добре балансиран хранителен режим това че не ядеш месо е добре само ако кръвнатати група е А.

19.03.06
15:45

Привет на всички! Не знам каква е причината, но нещо не е съвсем наред. Боли си ме тук-таме :wink: , но пък след тренировка сам супер и никак не ми се отказва. Реших да понамаля скоростта малко и времето и дано се окаже правилното решение. Чакам да се постопли още малко и да почвам да бягам, но ако така я карам с колената и глезените се съмнявам да мога. Много ще ме е яд, защото ми доставя голямо удоволствие. Ама каквото сабя покаже :lol: . А сега за велото. Китаиско е-SPORTER, промоция в Метро около Коледа. Седалката е мобилна. Момчето от сервиза, което  го монтира, нагласи и седалката за моята височина. Тои каза, 4е когато краката ми са в наи-ниската точка трябва да са изпанати. Според него миоте са много леко сганати, но ако седалката е още по-висока не ми се мисли. Горкото ми дупе и др. работи :wink: . Когато карам гледам да съм изправена. А защо никои нищо не каза за загрявката? Не е ли възможно при4ината да е в нея? А що се отнася до месото не искам да ям. А от животинските продукти само кисело мляко консумирам с охота. От него съм се отказвала също, но сметнах, 4е не е нужно. От време на време и сирене и кашкавал, но не разделно и се съмнявам, че тялото може да извлече ползата, която би получило ако са правилно консумирани. Ама карай. Няма само правила да спазвам. я :) ! Чао за сега и се надявам да нау4а нещо за загрявката :)

B-

11.05.06
20:55

:? Здравейте и от мен. Казвамсе Боби, и искам да попитам на колко си години Saskia, не е добре, че получаваш болки в коленете. Моят савет е да оставиш велото за известно време и да  се по-занимаваш малко с плуване. Или водна гимнастика. Преди години, аз също напълнях с много килограми в следствие на хормонални хапчета. Тогава започнах да се занимавам със фитнес но получих такива болки. И инструктора ми препоръча плуване за известно време. Послушах го и се получи. Останаха ми да сваля още 6 кг,  за момента съм в застои. Ходя два пъти седмично на фитнес, като един ден правя силови упражнения, *да кажем в понеделник* , сряда - плуване, петък - фитнес но аеробика което ще рече степер 30 минути, 30 минути ски тренажор - страничен, и корем на машината по две серии от 50 повторения с тешест между 10-15 кг. , вътрешни и външни бедра пак по същия начин. и завършвам с разтягане. Следващата седмища при аеробика сменям примерно вело и бягаща пътека или ски тренажор прав* както му казват в залата*. Това правя аз но във форума има много по-опитни от мен и биха могли да дадат и по-добър съвет.
За храненето немога да ти кажа нищо, защото имам изготвена хранителна програма от моя фитнес инструктор.

Пожелавам ти успух.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1