Съвети за Димитър Вълканов

Здравейте, сравнително начинаещ съм във сферата на фитнеса и ще бъда благодарен да получа допълнителни съвети.
Това е хранителния ми режим, ако може да кажете добре ли съм съчетал храните с цел покачване на ММ и горене на мазнини.
Възраст: 22 години
Тегло: 78 кг
Ръст: 180см
1 хранене: 30 гр Протеинов шейк + 50гр мюсли + 200 гр прясно мляко
2 хранене: 5 белтъка ( кокоши)
3 хранене: 200гр Бавен въглехидрат ( кафяв ориз или ?)
4 хранене: 200-300гр Месо (телешко , пилешко или риба) + 100гр бавен въглехидрат
5 хранене: Плод и по възможност ядки
ТРЕНИРОВКА: веднага след нея 30гр протеинов шейк със бърз въглехидрат
6 хранене: 80 гр ВП пуешко месо + 50-100 гр краве сирене + зеленчук
7 хранене: 100гр Извара с 200гр кисело мляко (3,6%)
Тренирам 3-5 пъти седмично като силовите ми тренировки са 3 пъти а останалите дни корем (понеже не го тренирам в същия ден със силовите тренировки ) или леко кардио като разходка.
Тренировка:
1 ден: Крака + рамо + 20мин кардио
2 ден: Гърди + бицепс + 20 мин кардио
3 ден: Гръб + трицепс + 20 мин кардио

Имам около 18 % мазнини и искам да ги сваля поне с 6-7 % ако е възможно и повече, а индекса на вътрешните ми мазнини е 4. Чиста мускулна маса 60 кг (около).
Ще бъда благодарен на всякакви съвети!

Темата беше редактирана от Димитър Вълканов на 01.03.14 13:06.

По принцип билдърите имат отделен период за качване и отделен период за чистене, понеже едновременно да качваш мускул и да чистиш не е никак лесно. Като гледам ти по-скоро чистиш. Поддържането на висок протеинен прием дори в период на чистене е много важно, тъй като ще имаш градивен материал за мускулите, а мускулната тъкан изразходва доста енергрия дори в състояние на покой. Така че аз лично бих добавил някакъв бърз протеин в предтренировъчното хранене и бих увеличил леко месото в следтренировъчното.
По мое мнение е по-добре да оставиш това сирене - първо има много сол, второ сирената са пълни с какви ли не боклуци. Изварата ми се вижда по-добър вариант.
Поздрави и успех!

Много трудно ще направиш и двете едновременно, ако нямаш опит:) Затова според мен първо качвай, после сваляй. Иначе ми се струва, че можеш да намалиш храненията - 7 хранения на ден са напълно излишни.

Наясно съм , че е много трудно ама си заслужава. Ще заменя сиренето с извара. Но ако намаля на 6 хранения няма ли да ми паднат много калориите?

казано от Димитър Вълканов на 01.03.14, 15:55:

Наясно съм , че е много трудно ама си заслужава. Ще заменя сиренето с извара. Но ако намаля на 6 хранения няма ли да ми паднат много калориите?

Казах да намалиш храненията, а не храната :)

А освен кафяв ориз може ли да ми предложите друг бавен въглехидрат ?

Аз мисля, че имаш прекалено много въглехидрат, за да чистиш, не че няма хора, които чистят на толкова, но не съм сигурен, че ти си от тях . Аз лично като качвам ям г/д по толкова.

На тоя % мазнини, който имам съм съгласен че бавно ще изчистя до това ,което искам ... не знам честно казано. Никак не ми се иска да качвам маса, но с нея и допълнителни мазнини, чувствам се твърде мазен и сега пък камоли тогава. И другото нещо - последната ми храна изварата с киселото мляко се колебая дали въобще да ям кисело мляко, защото съм чувал че млякото преди сън повишава инсулина и съответно потиска хормона на растежа.

Млякото не ти е проблем!

02.03.14
14:24

казано от Руслан Емануилов на 01.03.14, 13:29:

а мускулната тъкан изразходва доста енергрия дори в състояние на покой.

Преди бях питал в моя дневник по тоя въпрос, но никой не ми отговори. Има ли изследвания колко е разхода на мускулната тъкан в покой, знаеш ли колко е и ако имаш линк към данните?

казано от Димитър Вълканов на 01.03.14, 12:15:

Имам около 18 % мазнини и искам да ги сваля поне с 6-7 % ако е възможно и повече, а индекса на вътрешните ми мазнини е 4. Чиста мускулна маса 60 кг (около).

Сигурно имаш грешка. 18% при 78 кг са към 15 кила мазнини, остават 63 кила. Ако си 60 кила мускули, остават само 3 кила за кости, органи и други тъкани. :)

02.03.14
14:30

казано от Debel Lebed на 02.03.14, 14:24:

казано от Руслан Емануилов на 01.03.14, 13:29:

а мускулната тъкан изразходва доста енергрия дори в състояние на покой.

Преди бях питал в моя дневник по тоя въпрос, но никой не ми отговори. Има ли изследвания колко е разхода на мускулната тъкан в покой, знаеш ли колко е и ако имаш линк към данните?

казано от Димитър Вълканов на 01.03.14, 12:15:

Сигурно имаш грешка. 18% при 78 кг са към 15 кила мазнини, остават 63 кила. Ако си 60 кила мускули, остават само 3 кила за кости, органи и други тъкани. :)

Лебеде,изказваш се неподготвен за пореден път.Костите на човек са приблизително толкова- 3кг.Да кажем ,че при дребна жена ще са 2.5кг,а при едър мъж 3.5кг,но са все в тия граници.Органите си спадат към мускулната маса,тъй като не са мазнини.А какви са тия други тъкани май само ти си знаеш,а май даже и ти не знаеш какво искаш да кажеш.

02.03.14
14:35

Мисля, че костите са доста по-тежки от 3 кг.

02.03.14
14:39

казано от Storm на 02.03.14, 14:35:

Мисленето е хубаво нещо.

02.03.14
14:44

казано от Гената на 02.03.14, 14:30:

Лебеде,изказваш се неподготвен за пореден път.Костите на човек са приблизително толкова- 3кг.Да кажем ,че при дребна жена ще са 2.5кг,а при едър мъж 3.5кг,но са все в тия граници.Органите си спадат към мускулната маса,тъй като не са мазнини.А какви са тия други тъкани май само ти си знаеш,а май даже и ти не знаеш какво искаш да кажеш.

Не съм ти следил мненията, надявам да се изказваш неподоготвен, като мен, за пръв път. От органите май само сърцето се смята за мускул. Освен него имаш - мозък, очи, кожа, бели и черен дробове, черва, стомах, сухожилия, кръв и за още не ми се рови в нета. Сериозно ли мислиш, че тия неща са 3 кг.? :D Дори на прасетата рандемана е към 50%

А да, забравих костите, сигурно са над 5 кила в сурово състояние.

Цитат от уикито:
“Мускулна система

Мускулната система (Systema musculare) е анатомична система от мускули, позволяваща на човека да се движи. Тя се контролира чрез нервната система, въпреки че някои мускули, като например сърдечния мускул, могат да бъдат напълно независими. В човешкото тяло има около 600 мускула. При децата мускулите представляват около 21 %, а при възрастните около 40 % от теглото на тялото. С настъпването на старостта мускулната маса намалява.”

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 02.03.14 15:00.

02.03.14
14:51

казано от Гената на 02.03.14, 14:39:

казано от Storm на 02.03.14, 14:35:

Мисленето е хубаво нещо.

Опитах се да го кажа по-меко, но чукча очевидно е писател. Не е лошо чукча и да почете малко.

02.03.14
15:15

казано от Гената на 02.03.14, 14:30:

Костите на човек са приблизително толкова- 3кг.Да кажем ,че при дребна жена ще са 2.5кг,а при едър мъж 3.5кг,но са все в тия граници.

Кажи честно...колко едър ще е тоя мъж с 3 кг костна маса ;)

02.03.14
15:27

Костите са доста леки,не се заблуждавайте от обема им.

ПП След кратка проверка,тъй като се усъмних в собствените си знания,излиза,че донякъде съм се заблудил,но не напълно.Реално около 3кг е теглото на човешкия скелет сух,пресен е около или малко над двойно това тегло-от около 6 до около 10 килограма.

Мнението беше редактирано от Гената на 02.03.14 15:33.

02.03.14
16:27

Да си стиснем ръцете на “12-15 килограма”, а :)

02.03.14
16:41

Да кажем,че твоят е толкова,а  на Димитър Вълканов мъъничко по-лек  (y)

Допускам да е грешно това, което съм написал относно мускулната маса, защото на крак ми направиха измерванията и ми казаха стойностите може би съм запомнил погрешно точните кг (възможно е да са били %). Но относно темата, ако може да добавите някой друг съвет :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1