креатин във сок???

10.11.05
12:09

здравейте от месец и половина земам креатин и чак сега се запитах дали го зимам правилно
в момента си го земам с вода
а някой ми беше казал че е по добре да се разтвори в чаша с сок примерно...
има ли такова нещо или???
извинявам се ако има подобна тема но нямам никакво време да се ровя из форума
благодаря предварително!

10.11.05
12:56

По принцип се препоръчва в чаша сок, защото в сока се съдържат прости въглехидрати и те предизвикват инсулинов шок.
Инсулина е най-мощния анаболен хормон и той доставя креатина в мускулите.
Поради повишеното ниво на инсулина креатина се усвоява по-добре.

Не знам дали съм прав в обяснението, но съм сигурен, че причината са простите въглехидрати.
Ако не можеш да си осигуриш натурален сок(трябва да е натурален, а не някаква химия от сорта на STEP) можеш да го заместиш с декстроза или глюкоза на прах.
Мисля, че 30-40гр. глюкоза/декстроза с 5гр. креатин се разтварят във вода.
Декстрозата/Глюкозата могат да се намерят в някои аптеки или в специализираните магазини за хранителни добавки.

10.11.05
14:36

при декстрозата се спазва прваилото 0,75-1гр/кг тегло  :)

[quote author=“DjoNi”]при декстрозата се спазва прваилото 0,75-1гр/кг тегло  :)

Много ми се вижда. Не съм сигурен, но би трябвало да е по към 0,5гр/кг

SE

10.11.05
16:53

аз за 10 гр креатин слагам 3 препълнени супени лъжици декстроза

10.11.05
18:16

креатина може и да него разтваряш във вода а зимаш една чаена лъжица слагаш си го на езика и гълташ сок 250 милилитра някъде.

11.11.05
21:22

10х за отговорите :lol:

HR

15.11.05
04:54

[quote author=“BabaVanga”]По принцип се препоръчва в чаша сок, защото в сока се съдържат прости въглехидрати и те предизвикват инсулинов шок.
Инсулина е най-мощния анаболен хормон и той доставя креатина в мускулите.
Поради повишеното ниво на инсулина креатина се усвоява по-добре.

Не знам дали съм прав в обяснението, но съм сигурен, че причината са простите въглехидрати.
Ако не можеш да си осигуриш натурален сок(трябва да е натурален, а не някаква химия от сорта на STEP) можеш да го заместиш с декстроза или глюкоза на прах.
Мисля, че 30-40гр. глюкоза/декстроза с 5гр. креатин се разтварят във вода.
Декстрозата/Глюкозата могат да се намерят в някои аптеки или в специализираните магазини за хранителни добавки.

Много добро обяснение  :D

SE

15.11.05
09:55

само едни нещо да добавя глюкозата и декстрозата са едно и също нещо

16.11.05
22:27

Ами не са съвсем едно и също нещо.
Декстрозата и глюкозата май имат огледална молекулна структура(ако не се лъжа).
Но действието им е едно и също.

SO

17.11.05
08:45

В сайта пише ,че за получаване на оптимален инсулинов пик след тренировка трябва да се приемат 1гр./кг.,но не е желателно да се предозират простите въглехидрати понеже има опасност от диабед.

MI

18.11.05
18:53

Абе мусашито имат некъв микронизиран креатин с добавка 5 % глюкоза което си е много удобно и не се налага да правиш допълнителни манджи

MA

18.11.05
19:59

Креатина може също така да се взима с вода и мед(дори е препоръчително).

MI

21.11.05
11:20

[quote author=“madwolf”]Креатина може също така да се взима с вода и мед(дори е препоръчително).

мммм медец тва вече е приказка.ама надявам се да не е с три препълнени супени лъжици , защото направо ще ми се отели волът от толкова много.с тея големи дози направо се отвратих от храната.преди толкова обичах сирене ама сега като го ям на буци направо го намразих.изварата по добре ама с 50 грама хляб като трябва да натъпчеш 300 грама извара и то без сол е много кофти.

MA

21.11.05
19:26

Една супена лъжица мед в чаша вода е достатъчна :wink:

26.11.05
21:20

ти щом за 10гр креатин слагаш 3 препалнени лажици декстроза май доста обичаш сладкото а?? и аз така обичам
скоро в 1 кутия суроватъчен протеин про85 -1кг беше останало около 200-300гр протеин сипах полвин пакет декстроза и стана мн яко

MR

28.11.05
13:27

не разбрах в креатиновия шейк ако има много или малко прости въглехидрати има опастност от диабет  :?:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1