Счупен ми е крака

01.03.14
15:40

Здравейте преди няколко дена си счупих крак . Сложиха ми гипс и сега 30 дена така . Въпросът ми е да ли при тази травма ще мога ли да бягам ? Ако може мнения и препоръки !

Темата беше редактирана от Alexander Georgiev на 01.03.14 15:42.

01.03.14
17:18

Счупеното ще зарасне без проблем. Проблем ще бъдат увредените тъкани около счупеното. Веднага след махането на гипса трябва да започнеш физиотерапия и раздвижване. Тъканите претърпяват невероятно увреждане. Лошото е, че с гипсирането се пречи на тяхното “правилно” възстановяване.
Така че от твоето упорство, постоянство и дисциплина ще зависи дали - или!

Успех!

01.03.14
21:31

Как така увредените тъкани около счупеното то не ме болеше единствено само като стъпвах върху него

02.03.14
00:14

Всяко счупване (е, почти де) се съпровожда с увреждания на околните тъкани - мускулна, съединителна, нервна(от това боли) и т.н. Когато се възстановяват се оформят нееднородни сраствания и видоизменения в плътността на тъканите. Най често съединителната се разраства и един вид “сковава” засегнатия участък. Аз си счупих единия пръст(дори беше спукване) и сега е по трудно подвижен отколкото аналога му на другата ръка. Ставата е леко по удебелена. Така се получава винаги където има счупвания. При някои случаи до степен създаваща деформация в ставата или засегнатия участък.
Счупих си и част от глезена и сега единия е по дебел от другия. Всичко е резултат от некачествено или по скоро небрежно възстановяване.

В твоя случай всичко изглежда обещаващо. Кратко казано - не е кой знае какво като поражение. Една моя приятелка беше с подобен инцидент и цяла седмица си ходеше със счупеното.

Най добре може да ти каже ортопеда, който те е гипсирал разчитайки снимката.
Каквото и да ти кажат обаче не си прави компромис с физиотерапията и възстановителните процедури.

NS

02.03.14
11:09

казано от Alexander Georgiev на 01.03.14, 15:40:

Въпросът ми е да ли при тази травма ще мога ли да бягам ?

А ти как мислиш?

02.03.14
11:34

Искам и надявам се да мога да бягам !

Мнението беше редактирано от Alexander Georgiev на 02.03.14 16:27.

02.03.14
11:42

казано от Alexander Georgiev на 02.03.14, 11:34:

Искам и надявам се да мога бягам !

Всичко зависи от твоето упорство!
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1