Хранителен режим за мускулна маса - мнения

01.03.14
20:55

Здравейте , искам да споделя с Вас  хранителния режим , който ще спазвам.  Целта е покачването на мускулна маса . Всякакви мнения , критики и съвете , за това какво да добавя , премахна или заменя са добре дошли и ще Ви бъда много благодарен .

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН:  21 години / 73 кг / 179 см / ЕКТОМОРФ / Тренирам от 5 месеца по 5 пъти седмично по следния начин : ( П-гърди  ,В-гръб  ,Ч-ръце  ,П-рамо  ,С-крака )

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ :
10:00 Ставам от сън
11:00 ЗАКУСКА
        6 бр. белтъци
        3 бр. жълтъци
        2 ф.хляб (ВИТА 6 зърна)
        2 с.л сусамов тахан
        1 с.л мед
        1 банан
14:00 ОБЯД
        200 гр. Пилешко филе
        65 гр. Ориз
        100 гр. Салата със зехтин (домати , краставици , айсберг , зелената салата)
        40 гр овче сирене
        +малко кетчуп хайнц
17:00 ПРЕДТРЕНИРОВЪЧНО ХРАНЕНЕ
        200 гр. Пилешко филе
        150 гр. Броколи   
          1 таблетка ULTRA OMEGA 3  

18:00-19:00 ТРЕНИРОВКА    —->  19:15 Доза гейнер  , 10 гр глутамин , 5 гр . креатин

20:45 ВЕЧЕРЯ (СЛЕДТРЕНИРОВЪЧНО ХРАНЕНЕ)
        200 гр. Пилешко филе
        65 гр. Ориз
        100 гр. Салата със зехтин (домати , краставици , айсберг , зелената салата)
        40 гр овче сирене
        + малко кетчуп хайнц
          1 таблетка ULTRA OMEGA 3
23:00 ПРЕДИ ЛЯГАНЕ
        50 гр. орехи
24:00 ЛЯГАМ

П.С. Грамажите на пилешкото и ориза са в сурово състояние .Пилешкото го права на тиган с черен пипер и подправка за пиле в която няма мононатриев глутамат .Оризът е варен . 
Старая се да се храна на 3 часа , 3 часа и 30 мин. , но понякога се случва да минат 4 или малко над 4 часа между храненията .

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 01.03.14 21:06.

Може да добавиш още мазнини, въглехидратите също не са много, въпреки че доста зависи от дозата гейнер каква е, все пак от там може доста въглехидрати да дойдат.

02.03.14
07:49

защо делиш яйцата така,смисъл на жълтък и белтък?

NS

02.03.14
10:59

В режим за мускулна маса яйцата се ядат цели!
Храненето не е лошо,добави 200г истинска суроватъчна извара с орехите преди лягане!Също така разнообразявай - сменяй месото през ден-два,хапвай червено месо!

ПС : Махни кетчупа

Благодаря за коментарите !

Въглехидратите в дозата гейнер, който взимам са 85 г .Попринцип и аз смятам , че ще е по-добре да хапвам по 100г ориз , вместо 65 г , но ми идва вповече , ако ги оставя 65 г и хапеам по 1 филия хляб ВИТА , вариянт ли е ?
Яйцата ги деля така , защото се притеснявам да ям по 6 цели яйца всеки ден.
Извара купувам на OLYMPUS , понеже ми харесва  ?
Месото , често казано не го разнообразявам много , понеже аз си готвя сам и  не мога да си сготвя телешко .

казано от Тома Георгиев на 02.03.14, 12:10:

Какво те притеснява?

казано от Кольо Пияндето на 02.03.14, 12:16:

казано от Тома Георгиев на 02.03.14, 12:10:

Какво те притеснява?

Изхождам от “жълтъкът на едно голямо яйце осигурява повече от 2/3 от препоръчителния дневен прием / 300 мг / на холестерол”

NS

02.03.14
14:18

Плазменият холестерол се дължи почти 99% на обмяната на веществата.А ако има една храна,за която мога да кажа ,че влияе благотворно върху метболизма ,това са яйцата.
Повярвай ми ,видял съм всичко ;) Бил съм 51 кг с изключително висок холестерол,ядяйки предимно без животински мазнини.Бил съм 80 кг с нормален холестерол(дори добър HDL) на диета ,в която преобладават яйцата,млякото и месото . Правил съм всякакви експерименти и съм наблюдавал отговора на организма си чрез изследвания .
Та...следващият път като хвърляш жълтък просто имай едно наум ;) Защото в човешкия организъм нищо не е каквото изглежда ;)

казано от Тома Георгиев на 02.03.14, 13:56:

Изхождам от “жълтъкът на едно голямо яйце осигурява повече от 2/3 от препоръчителния дневен прием / 300 мг / на холестерол”

Въпросът е в това до колко холестеролът в храната има връзка с плазмения холестерол в кръвта. Писнало ми е да споря по темата, доказах го върху себе си с изследвания, прави каквото искаш. А ако някога добиеш смелост да приемеш всички възможности и да предизвикаш митовете, които наизуст си възприел за истини - ще намериш информацията, която ти е нужна.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.03.14 15:50.

Благодаря Ви за коментарите , ако имате още критики и съвети , моля да ги споделите , защото за мен Вашето мнение е важно и ще Ви бъда признателен.

Аз имам два въпроса:
1. Колко ти излезе КБ + излишъка общо?
2. Може ли да обновяваш, ако променяш нещо по яденето, понеже и аз ще си изготвям режим за покачване, а няма смисъл от 100 теми и тук като получиш съвети (примерно за изварата преди лягане) да си промениш 1-вото мнение примерно със “ПП: Може и извара при яденето преди лягане” :)
Мерси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1