Проблем при увеличаване броя на тренировките

Здравейте,

От малко повече от 4 месеца активно ходя на фитнес - вече 4 пъти в седмицата с инструктор(пон-вт-четв-пет сутрин) + 1 сама кардио и корем(сряда). Като резултат имам страшно много енергия(освен, че изглеждам по-добре) и започнах  да изпробвам и други спортове.
След тази седмица, в която включих и 1 път катерене в четвъртък вечерта освен нормалната тренировка, се събудих с ужасяваща болка в кръста и гърба. Определено мускулна треска, а не прещипване, консултирах се със специалист. Който пък ми показа, че имам мускулна треска и на краката и на ръцете, която не бях забелязала поради болката в кръста.
Което ме навежда на мисълта, че тялото ми не е свикнало с това натоварване, а аз не знам как да направя прехода по-плавен. Попринцип знам, че трябва да имам ден за почивка и през седмицата, но в дните в които не правя нещо активно се изнервям и започвам да ям всичко, което ми се изпречи пред погледа. А това не го искам.
Бих искала да мога да запазя тренировките във фитнеса и да мога да включа 3 пъти седмично катерене(пон-ср-пет вечер).
Въпросът ми е - има ли начин това да стане плавно и безболезнено?

Като за начало си мисля временно да премахна кардиото във сряда и да сложа само катерене + още един ден катерене (примерно петък) и това примерно 2 седмици. След това да вкарам още едно катерене примерно в понеделник. И така 2 седмици. След това вече да си правя пълната програма.
Плюс, за момента не пия никакви хранителни добавки, но се замислям за протеин. Макарче обикновено след тренировка хапвам по едно/две варени яйца + кисело мляко с мед + един плод, което ми се струва някак си достатъчно като за възстановяване.
Някакви други идеи?

Махни кардиото в сряда и постепенно увеличавай дните с катерене - цени си тялото, че после ще си патиш здраво,ако не му даваш време да се възстановява нормално. Важни са не само самите тренировки и храненето, но и сънят, почивката на мускулите. Умът ти може да ти казва,че ти се ходи и на народни танци следобед в петък и неделя, но тялото ти не е на същото мнение - слушай тялото си и се води по това:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1