01.03.14
16:38
Благодаря ви за отговорите.
В крайна сметка протеина противопоказен ли е и (както и с дълготрайно влияние върху инсулина?) за захар и за инсулин?
До тук разбрах, че креатин-а при започване на Метаформин е изключен; аминокиселини, фет бърнари - няма проблеми; протеина - клони към също безпроблемен?
Ядки няма проблем да се ядат, стига да се съблюдава Гликемичният им индекс, oтделен е и факта, че ядката не е “въглехидрата от фабриката за захарни изделия”.
Високите нива на захарта са от това, че когато не ям нещо, което да активира производството на инсулин (отделен е факта, че в случая, вместо в определените нормални граници до 25, той е 130), захарта се покачва до средно 8-9 и продължава; до 14 съм стигал, зависимо колко време още не ям (макар и да не ми се яде изобщо), веднага след приема на храна (без значение каква) спадат до 5-6, само че заради вече произведения в повече инсулин продължава да ми се яде, макар и да знам, че направо съм преял и се опитвам да се натискам да не ям, защото знам, че чувстовот за глад е фалшиво, отделно, за да и не казвам повече, макар и ефект да няма, май-май ... и така този кръг се повтаря някъде средно през два часа.
Та качването на мазнина е най-вече заради инсулина и заради следствието от него - лъжливото желание за храна (което очевидно ми отне известно време докато разбера). Омагьосан кръг е и малко трудно дори към момента търся компентентен специалист (а това до сега не ми се е случвало, поради много, много познати), който да може да помогне да излезна от него, камо ли да търся и такъв (което ми се струва невъзможно), който да ми даде и съветите, които получих тук, камо ли още, относно тази ситуация + добавки ...
Темата беше редактирана от alveree на 03.03.14 00:32.
01.03.14
17:47
Изключи креатина от списъка с добавки, които смяташ да ползваш. Да, креатина има много общо с креатинина.
02.03.14
02:26
Креатин не ти трябва.Каква ще ти е основната цел след като започнеш Метформин?
Предполагам да отслабнеш.Ако е така,нещата ще се получат от само себе си,малко по малко.Спазвай добър режим,ограничи въглехидратите въпреки всичко,приемай доволни количества ненаситени мазнини.Как са HDL и LDL ? Преди всичко успех!
И да.. лекарите ,на които попадаш ,че са прости говеда ...вярно е,но са прави за едно - започваш медикамент ,който мисля ,че си нясно ,че ще приемаш най-вероятно доживот,стига ти толкова.Опитай се да ограничиш синтетиката по всякакъв начин.
Благодаря много за отговорите.
Отслабването е едно на ръка, иначе целите ми са то + веднага след него мускулна маса.
За двато показателя все още нямам и представа, във вторник ще знам. Иначе за Метформина, метпх, че един от страничните ефелти е загубата на апетит, така че се надявам поне да нулира апетита, който инсулина зверски вдига, така че предполагам и то ще спомогне за изчистването. Просто не знам никаква информация, с какво трябва да се съобразявам, конкретно добавките.
02.03.14
10:42
Метформин е супер медикамент,познавам хора,които просто го боготворят.Със 100% сигурност очаквай редукция в апетита!Откъм добавки на този етап бих препоръчал качествени витамини и минерали,както и протеинова пудра.Друго не ти трябва.И пак казвам заложи повече на НВД тип хранене и направи зехтина,тахана,ядките неизменна част от менюто,(особено ако Холестеролът ти е абнормален!) - в малки количества,но редовно!!!За протеина няма какво да говорим,имаш такъв голям избор,на пазара има доста добри продукти,вземи си нещо качествено и не превишавай дневната доза!!!Относно фетбърнъри,метаболизъм буустъри и пр. - прескочи ги ;) С нормализирането на инсулиновата чувствителност отслабването ще ти се стори детска игра,но внимавай - направи го постепенно.Понеже си новак,организмът ти би отговорил с брутален стрес на рязкото отслабване,което ще те закопае впоследствие.След като свалиш излишния “армор” започни да тренираш усилено и вдигни храната една идея над нормалното;не смятай калории,акцентът ти отново да пада върху качеството!Предполагам живееш в България,търси максимално натурални продукти : намери си истинско мляко,сирене,яйца,месо,мед...Не купувай никакви пакетирани боклуци ;) Ти си това ,което ядеш. Работи усърно,очаква те много по-добро качество на живот,ако си изиграеш картите както трябва ! Успех.
02.03.14
18:48
Странно е да имаш високи нива на кръвна захар и да пълнееш (wasntme). Когато откриха диабета на сестра ми тя имаше кръвна захар около 16 ммол/л и беше свалила повече от 12 кг за 2-3 месеца.(От 54/55 кг на 42кг) Аз мисля, че ядките не бива да са част от менюто ти, поне на нея й бяха забранени тъй като са висококалорична храна. Не искам да споря с никой във форума, просто казвам какво знам. Бяха й дали таблици с храни, и количествата им които може да приема на хранене. Според мен, протеина на прах не е добър вариант за теб, тъй като овкусителите в него повишават нивата на кръвната захар, нищо че са с подладители. Трябва много да внимаваш с въглехидратите. Примерно на хранене сестра ми не бива да приема повече от 50гр въглехидрати. Хубаво е да наблегнеш на белтъчини и зеленчуци.
Има една добавка т.е има много, но аз в момента се сещам за една - Fenugreek която има свойствата да понижава нивата на кръвна захар.
Успех и се надявам да съм била полезна.
02.03.14
19:01
Протеинът на прах действа почти като прием на бяла захар върху инсулиновия пик - не ти трябва.
02.03.14
20:02
Странно е да имаш високи нива на кръвна захар и да пълнееш (wasntme). Когато откриха диабета на сестра ми тя имаше кръвна захар около 16 ммол/л и беше свалила повече от 12 кг за 2-3 месеца.(От 54/55 кг на 42кг) Аз мисля, че ядките не бива да са част от менюто ти, поне на нея й бяха забранени тъй като са висококалорична храна. Не искам да споря с никой във форума, просто казвам какво знам. Бяха й дали таблици с храни, и количествата им които може да приема на хранене. Според мен, протеина на прах не е добър вариант за теб, тъй като овкусителите в него повишават нивата на кръвната захар, нищо че са с подладители. Трябва много да внимаваш с въглехидратите. Примерно на хранене сестра ми не бива да приема повече от 50гр въглехидрати. Хубаво е да наблегнеш на белтъчини и зеленчуци.
Има една добавка т.е има много, но аз в момента се сещам за една - Fenugreek която има свойствата да понижава нивата на кръвна захар.
Успех и се надявам да съм била полезна.
1.Сестра ти има диабет тип 1,а не тип 2 ;) Тя е отслабвала ,понеже не произвежда инсулин,а тук става въпрос за хиперинсулинемизъм.Различно е, като деня и нощта.
2.Това за ядките е пълна глупост.То и зехтина е калоричен,но трябва да присъства в менюто на всеки диабетик.
3.Подсладителите не повишават кръвната захар.
Към колегата над мен: Суроватъчният протеин е инсулиногенен ,вярно е.Инсулиновият пик обаче,който е доста относително понятие, е по-минимален в сравнение с трапезната захар ;)
02.03.14
20:05
е по-минимален ;)
Колко да е по-минимален ;)
Благодаря ви за отговорите.
В крайна сметка протеина противопоказен ли е и (както и с дълготрайно влияние върху инсулина?) за захар и за инсулин?
Ядки няма проблем да се ядат, стига да се съблюдава Гликемичният им индекс, oтделен е и факта, че ядката не е “въглехидрата от фабриката за захарни изделия”.
Високите нива на захарта са от това, че когато не ям нещо, което да активира производството на инсулин (отделен е факта, че в случая, вместо в определените нормални граници до 25, той е 130), захарта се покачва до средно 8-9 и продължава; до 14 съм стигал, зависимо колко време още не ям (макар и да не ми се яде изобщо), веднага след приема на храна (без значение каква) спадат до 5-6, само че заради вече произведения в повече инсулин продължава да ми се яде, макар и да знам, че направо съм преял и се опитвам да се натискам да не ям, защото знам, че чувстовот за глад е фалшиво, отделно, за да и не казвам повече, макар и ефект да няма, май-май ... и така този кръг се повтаря някъде средно през два часа.
Та качването на мазнина е най-вече заради инсулина и заради следствието от него - лъжливото желание за храна (което очевидно ми отне известно време докато разбера). Омагьосан кръг е и малко трудно дори към момента търся компентентен специалист (а това до сега не ми се е случвало, поради много, много познати), който да може да помогне да излезна от него, камо ли да търся и такъв (което ми се струва невъзможно), който да ми даде и съветите, които получих тук, камо ли още, относно тази ситуация + добавки ...
Мнението беше редактирано от alveree на 03.03.14 00:30.
03.03.14
10:50
Метформинът би следвало да регулира апетита и т.н.
Аз бих избягвал всякакви боклуци от рода на фетбърнъри и т.н. - ползите така и така не са ясни, особено при теб, особено при прием на лекарства и донякъде ограничена възможност за спорт (докато не се нормализират нещата може би най-подходящи са разходки с различен ритъм и прогресия в разстоянието). Да добавим и това, че с метформинът и др. лекарства, които може би ще взимаш съществува и необходимост да се щади черния дроб.
Не ти трябва висок прием на протеин, особено пък пудра, особено по начинът по който се взима - на гладно, самостоятелно. Необходимите минерали и витамини са саморазбиращи се. По-висок прием на полезни мазнини за енергия и ситост.
В нета всъщност има тонове от информация
http://www.diabetes.co.uk/diet/low-carb-high-fat-diet.html
http://www.dietdoctor.com/diabetes
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 03.03.14 10:51.
03.03.14
10:56
http://www.mendosa.com/