моите килограми и аз :)

Темата е заключена.

03.03.14
00:02

Здравейте. Както всички,така и аз реших да напиша няколко думи за мен и моята борба с килограмите. Преди 3 години се преместих да живея в Лондон и кошмарът започна.:(:(.. Храната е *МЕКО* казано отвратителна. Както и да е качих 8 кг. Изпробвах различни диети,различни хранения,,разделни и т.н(headbang).,но без успех за мен:(.. напротив:кантара показваше НАГОРЕ И ВСЕ НАГОРЕ..и така до заветните 61кг. Аз съм висока 151см .и винаги съм била около 52-55кг. Проблема при мен, може би е във възрастта,защото съм на 36г.До такова обяснение стигнах,понеже все гладувам,но нищо не се получава. Е реших най-накрая да започна с фитнес И диета,май без усилия само с глад няма да се получи ,поне при мен. Сега..ще споделя какво направих със себе си,,не знам дали е правилно или не,но приемам съвети и критики. Те ще ми помогнат да намеря правилния път. Та.. от една седмица съм на диета,в която няма въглехидрати и млечни изделия.Ходя на фитнес 5 дни в седмицата и какво  правя там..сега ще ви кажа..:) Степер 40 мин= около 450кал. след това отивам на пътеката.. там бягам около 30 мин= 200кал.Правя упражненя за ръце,крака,малко преси,понеже съм със секцио и винаги ме дърпа ...и това е :). ям прекалено малко напр. сутрин мандарини 4-5,за обяд риба тон-консерва със зелена салата или омлет с 3 яйца и зелена салата. За вечеря същото риба или яйца със салата,и отново плодове. всъщност аз много обичам плодове всякакви :). Мисля да включа и месо тази седмица,но се чудя какво да е и по колко. Аз искам да сваля 3-4- кг дори и 5 и да започна да стягам,но за сега наблягам на кардиото :) Днес си поръчах и фет бърнар Twinlab Ripped Fuel.. Кажете ми нещо повече,ако някой го е използвал..по колко се взима и най-важното, колко време преди тренировка.Ами това за сега относно моята програма, Ще споделям какво се случва. Тази седмица дето измина осезателно се забелязва промяна в корема,  бедрата ..изобщо личи си,че се трудя:)). Не ми липсват нито въглехидратите ,нито мле4ните  :) .Много се радвам. Аз си падам по-принцип по киселите неща,но понякога ми пада захарта и трябва да ям нещо сладко напр,шоколад,който мразя наистина. Това е за сега от мен,ако има някой предложения,за да се усъвършенствам..нека пише,приемам съвети :)

03.03.14
00:46

Здравей,
установила си , че гладуването не ти е от полза , а защо тогава продължаваш да го прилагаш ?
Отделно , защо избягваш въглехидратите и млечните изделия ?
Приемаш горе доло толкова калории от храната , колкото гориш само от кардиото , но на организма му трябват едни определени количества калории , само за да функционира нормално (без да извършва работа), които не е препоръчително да се нарушават много-много.По-добре разгледай сайта , раздел хранителни режими , състав на храни и продукти , тренировъчни методи и т.н.Като цяло отдели известно време да изчетеш достатъчно материал , и след това ще видиш колко грешно е гладуването.

03.03.14
01:15

Привет Ная,

Няколко съвета накратко и от мен:

1. Започни да си приготвяш храната сама ( споделяш че е отвратителна), а представи си и какво има в нея
2. Спри да гладуваш, защото казано на най-прост език: ако не ядеш, организмът ти усеща, че е “криза” и всичко, което хапнеш, той го трупа като запас ( мазнини)
3. Намали кардиото и включи малко тежести
4. Не съм сигурна че имаш нужда от фет бърнар..
5. Не спирай въглехидратите напълно - ориз, картофи, макарони - все са важни; задължително яж месо, риба, яйца..

Поздрави и добре дошла :)

Мнението беше редактирано от Stela на 03.03.14 01:16.

03.03.14
01:30

Даам. .проблемът при мен е , че нямам достатъчно време за приготвяне на храно , но обмислямпда включа ориз . Определено ми липсва . Имам жасминов.Кафявият изобщо не ми харесва. Да храната е ужасна.  Поради тази причина копувам зеленчуци цитрусови плодове, защото другите са пълни с химикали. Всичко което се произвежда тук или се отглежда е пълно с химикали. Доста се говори , че слагат хормони, които предпазват от рак, обаче много се пълнее. Заради това реших да избягвам хляба и млечните. Те са едни млечни.. нямам думи..нито сиренето е сирене, за млякото да не говоря. Има срок на годност 1 месец.. хора помагайте.. реших да не ям въглехидрати и млечни, докато не сваля няколко кг.след това мисля да балансирам.

Без добър хранителен режим, фет бърнърът ти е напълно безполезен. Отделно ти нямаш достатъчен енергиен прием от храната, а само мислиш как да увеличиш енергоразхода - голяма грешка. Приемайки толкова малко храна, ти забавяш една част от процесите, които протичат в тялото ти, забавяш си метаболизма и правиш точното обратното на това, което искаш - вместо да сваляш, трупаш, затова и гладуваш и въпреки това не сваляш кг:) Започни да се храниш с нужните за теб калории, това кардио го намали - така гориш и мускулите, а не само мазнините. И включи упражнения за горна и долна част или кръгови тренировки, в началото със собствено тегло или малка тежест. За въглехидратите и млечните - няма лошо да ги намалиш за кратко време и да видиш дали ще се почувстваш по-добре,но поне увеличи другата част от храната....

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.03.14 13:25.

03.03.14
15:45

казано от ная на 03.03.14, 01:30:

Даам. .проблемът при мен е , че нямам достатъчно време за приготвяне на храно , но обмислямпда включа ориз . Определено ми липсва . Имам жасминов.Кафявият изобщо не ми харесва. Да храната е ужасна.  Поради тази причина копувам зеленчуци цитрусови плодове, защото другите са пълни с химикали. Всичко което се произвежда тук или се отглежда е пълно с химикали. Доста се говори , че слагат хормони, които предпазват от рак, обаче много се пълнее. Заради това реших да избягвам хляба и млечните. Те са едни млечни.. нямам думи..нито сиренето е сирене, за млякото да не говоря. Има срок на годност 1 месец.. хора помагайте.. реших да не ям въглехидрати и млечни, докато не сваля няколко кг.след това мисля да балансирам.

Огледай се наоколо за някой руски или български магазин..дори да е в съседен град, може да си понапазаруваш за седмица -две - сирене, елда, кефир..като добавиш риба тон примерно от консерва..яйца..мЯсо...ще спретнеш прилично меню :)

03.03.14
21:13

Време.... Винаги можеш да свариш едни яйца, докато се приготвяш за работа и да сложиш 2 моркова в пликчето. Обядът за работа е готов. Или да начукаш една пържола вечерта, а на сутринта да я сложиш да се пече, пак докато се приготвиш, е готова. Може да си сложиш и от вечерята от предишния ден. Толкова много варианти имаш... :) Хем по-евтино ще излиза, за здравословно да не говорим.

Здравей,
Всичко казано дотук е напълно вярно. Само ще добавя, че това продължително и вероятно не много интензивно кардио може да се замени със 15-ина минути HIIT - предимставата му са научно потвърдени, а и много елитни атлети го ползват.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1