Помощ,мнение и съвети за хранителен режим

21.02.14
09:53

Здравейте, прегледах статиите, изчислих основните неща, почнах и воденето на дневник. Ходя на фитнес от почти година, но все се лутам в някакви хранителни режими. Имам свалени към 10кг., от които си върнах 3-4, но другите си ги задържам. Интересното е, че въпреки, че съм си ги върнала нямам отеснени дрехи и тн.
Ходя често на фитнес, но все пак при изчисляване на калорийния баланс, използвах коефициент 1,375 - лека активност (спортуване 1-3 пъти в седмицата) , въпреки че се старая да спортувам 4-5 пъти седмично.
За мен - 25год., 165см., 65 кг.. КБ - 2000ккал. , намалявам ги до 1500ккал. дневно.
Още се чудя за закуската, но засега мисля да пробвам така:

07.00 - 1/2 кисело мляко + 1-2 лъжици овесени ядки + мед/ сушени сливи/банан/стафиди/ сушени кайсии
12.00 - салата - ще си избирам от следните неща :
—зеле/китайско зеле + моркови + царевица
—маруля / айсберг + риба тон
—маруля/айсберг + сос песто
—домати и краставици + яйца/белтъците

15.00 - ябълка/ 50гр. сурови ядки

17.00-19.00- тренировка - фитнес

20.00 - някакъв вид салата +
—пил.филе
—яйца бъркани с извара, малко кашкавал и червен пипер
—миш-маш с извара и яйца
—1(2) пъти седмично - ризото/постни сърми/ орис/ картофи-печени
—риба тон

Имам още малко за допиване адипокил, след това ще направя почивка, преди фитнес пия л-карнитин.
Мисля, когато ми се преяжда сладко, примерно събота или неделя да пробвам със здравословната нутела, банановите палачинки или овесените бисквити - закуска. Обяда ми е съобразен с работата ми, това ми е най-удобно и възможно за носене и консумиране на работното място
И от време на време ( 1 път седмично) черен шоколад след фитнес. Сигурно ще имам някакви нарушения, тъй като от работа често ми се налага да ходя по командировки, свързани с вечери, коктейли и тн., но ще се старая поне винаги да си спазвам калорийния дефицит и разбира се тези нарушения да са минимални.

Вода пия доста - мин. 2литра си ги изпивам. Газирано, натурални сокове не пия, освен в редки случай ако ми се препие си взимам фреш-грейпфрут + портокал. Сутрин пия едно нескафе, през дена 1-2 пъти пия чай, в повечето случай - зелен чай. Някой път вечер ми се случва да пийна чаша вино, като съм почнала все по-рядко да го правя, повечето случай си седя с налята чаша и давам наздраве, като накрая отпивам няколко глътки само. Случва се в съботните вечери да консумирам уиски или водка, но и тях съм ги намалила и разредила, но не смятам изцяло да ги спра. :D

И сега нуждая се от мнения и препоръки, тъй като съм съвсем нова относно храненето. Спазвала съм какви ли не диети, къде с успех, къде без, но накрая стигнах до извода, че просто трябва да си променя навиците и всичко...

Какво мислите за този вид хранене и разпределение на храненията, и всичко останало?  Много благодаря предварително на всички за помощта. Научила съм много , но не достатъчно за новак като мен,знам че ще продължавам да научавам, но все пак се нуждая от мнения и препоръки. :)

23.02.14
13:59

;( Поне едно мнение и съвет ли няма да получа ... |-)

23.02.14
14:34

На мен всичко ми изглежда ок :D.
Относно т’ва ,че ти се дояжда, това е напълно нормално аз полудявам понякога :D . Просто си гледам каквото и да ям да съм си на винаги Goal калориите.

Как събра 1500 калории от това меню?
Та някои от вариантите ти за обяд са само салата.
Смятам, че трябва да включиш още белтък и още мазнини.
И още хранене към обяда.

По-добре си прави домашни сладки варианти, когато ти се преяде. Не ти трябват купешки бисквити и шоколади, които да те завъртят и да искаш още от тях.
Има толкова много рецепти с какао, тахан, мед, кленов сироп, канела, кокос, ядки, сушени плодове... че само докато пиша, ми текат лиги :)

24.02.14
11:23

казано от veronique на 23.02.14, 18:52:

Как събра 1500 калории от това меню?
Та някои от вариантите ти за обяд са само салата.
Смятам, че трябва да включиш още белтък и още мазнини.
И още хранене към обяда.

По-добре си прави домашни сладки варианти, когато ти се преяде. Не ти трябват купешки бисквити и шоколади, които да те завъртят и да искаш още от тях.
Има толкова много рецепти с какао, тахан, мед, кленов сироп, канела, кокос, ядки, сушени плодове... че само докато пиша, ми текат лиги :)

Ами може да не са точно 1500, но си се посъбират, като добавя зехтина и малкото хапване следобяд си стават. Иначе за сладкото и аз ще се старая да е нещо домашно. Вчера сутрин правих банановите палачинки + мед - беше много, много вкусно.

27.02.14
13:38

Здравей,

Храната изглежда ОК. Не се вманиачавай. Ако ти се закусва - закусвай, ако някой ден ти се яде малко повече - пък яж, няма да умреш от веднъж.

Ти сама си си го написала - това си е хранителен режим, диетите са временна работа. И 10 килограма за година не е малко. След още година ако си още 10 надолу, съвсем добре. Като казваш че дрехите не са ти отеснели - това разлика отпреди и след като си свалила 10 килограма или между -10кг и след като си си върнала няколко?

02.03.14
21:25

казано от Димо на 27.02.14, 13:38:

Здравей,

Храната изглежда ОК. Не се вманиачавай. Ако ти се закусва - закусвай, ако някой ден ти се яде малко повече - пък яж, няма да умреш от веднъж.

Ти сама си си го написала - това си е хранителен режим, диетите са временна работа. И 10 килограма за година не е малко. След още година ако си още 10 надолу, съвсем добре. Като казваш че дрехите не са ти отеснели - това разлика отпреди и след като си свалила 10 килограма или между -10кг и след като си си върнала няколко?

А тези преди 10кг. , всичко ми е голяма, става въпрос, че за тези 3-4 кг. , които си седят и не мърдат :(

03.03.14
01:46

Не мърдат. Не забравяй, отново казвам ,че отслабването е процес и днес може да си пълна и да не ти върви и изведнъж да отслабнеш. Трябва много много време и наистина да го искаш. Аз лично без режими не мога да си представя живота си. Толкова ми е интересно да пробвам нови неща и да разучавам тялото си. Търпи сега за да си щастлива в бъдеще.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1