03.03.14
15:40
Здравейте! От години съм спортист и съм сравнително здраво момче, но забелязвам, че при някои упражнения кръста ми отказва. При изпълнение на лицева опора след 25-30 краката ми започват да теперят и кръста ми отказва ( мога да стигна до 50 на серия, но после изпитвам парене в областта на кръста, а мисля че така не го тренирам, а само го товаря). Коремните мускули са ми изключително здрави с изключение на долната преса - при упражнения с вдигане на краката, но са ми и трудни заради две операции от херния. Въпроса ми е увреждам ли си кръста по този начин и да започна ли с упражнения за кръст (защото тренировъчната ми програма е тежка и да не се получи претоварване) ?
Ако ти е слаб кръста при тежка тренировка може не само претоварване да се получи.Хубаво е да го тренираш , но плавно покачвай натоварването върху него.
Мнението беше редактирано от Пенев на 03.03.14 19:35.
04.03.14
07:54
По-скоро е теория, но ако имаш много здрав коремен мускул, както казваш, няма логика да имаш слаб кръст, освен ако при самите упражнения не стягаш корема (от една страна)? От друга, като казваш, че имаш херния, кога е било това и имаш ли казус с тренировките покрай нея?