Имали ли сте проблем с пърженото и панираното?

02.03.14
21:13

Напоследък имам така да се каже малко проблем когато ям някой пържени и панирани храни и по скоро когато изхвърлям остатъците от тях. От малък съм чувал че имам колит, но съм го бил израснал и общо взето през годините не съм имал проблеми.  На два пъти ми се случва след посещение в КФС  да имам доста сериозни газове и след това разтройство (най вероятно заради пържените им картофи), преди това лятото си спомням някакаква баница бях ял и сега преди няколко дена един паниран шницел. Оплакваниятата са че ме присвива корема и имам нужда да отида веднага до тоалетна. Интересува ме дали това е характерно при приемането на преседяли мазни храни дебелото черво да възрази или просто при мен се случва

Много отдавна категорично елиминирах тези храни от менюто си. Съответно нямам и проблеми с тях.
Да, случвало ми се е да имам стомашен дискомфорт след консумация на fast food от класа на KFC.

02.03.14
23:00

Един готин пример с мен и една бивша,няколко години ядяхме предимно чисти храни,варени печени и т.н. един път в 2 сутринта решихме да направим junk night в Mc drive,след това до сутринта нямаше такова къркорене ,стомасите ни развиха нов вид комуникация по между си.Разбира се на повечето хора не им пречи,но в случай като нашите виждаш резултата.

Мнението беше редактирано от Тони1 на 02.03.14 23:01.

Не ги ям, затова и нямам проблеми. Като цяло е нормално да имаш проблеми с тези храни особено ако ги ядеш навън.. нито знаеш в каква мазнина се правят, нито какво точно се съдържа в тях.. то само  в панирането и пърженето да ти е проблемът..

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.03.14 23:42.

03.03.14
12:06

Преди време когато НЕ водих здравословен начин на живот, изобщо нямах проблеми с мазните баници и хамбургери. Но вече трета година ги избягвам почти напълно. Естествено случва се понякога да изям нещо гадно и точно тогава започват газовете, болките в стомаха или киселините. Един вид тялото свиква съз здравословната храна, и когато му дадеш нещо мазно и гадно, веднага се опитва да го изхвърли.

03.03.14
20:11

На мен Макдоналдс ми действа буквално като клизма и то броени секунди след като съм изял сандвича. Пречиства ме напълно за няколко часа :D

03.03.14
22:03

Е голямо здраве, няма що, да не можеш да изпиеш 2-3 бири с пържени картофи... Специално за КФС, рядко си взимам нещо оттам, но досега нямам спомен да съм имал подобни проблеми, както и от Макдоналдс. Така нареченият “junk food” е навсякъде около нас, буквално, та не е лоша идея от време на време да се похапва, за да не се случват подобни недоразумения. Здрав човек, с добра обмяна не би трябвало да му е проблем 1-2 пъти седмично да яде джънк без последствия.

04.03.14
00:15

При мен проблем със стомаха не е имало, общо взето съм се оплаквал след 5-6 часа когато храната се преработи и стигне до дебелото черво. Тогава отивам тръгвам към тоалетната да изхвърля тази гадост. Иначе проблема, не е в пърженото и панираното като цяло, а в това дали е стояло (както и на каква температура) и мазнината с която се правят нещата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1