03.03.14
22:13
Здравейте, хора от форума ме посъветваха да си направя дневник и да описвам храната и тренировките си, тъй като ще може да ми помагат много повече хора :)
Малко за мен:
Казвам се Валентин на 20 год. 122,8 кг. 188 см. от гр. Златоград :) Започнах да тренирам на 17.02 както и от тогава да спазвам хранителен режим, хранителния режим ми го изготви инструктора в залата. Значи той предлага, да започна да правя тренировките си “сплит” , да тренирам всяка отделна група всеки ден. Но колеги от форума ми казаха, че още ми е много рано да започвам “сплит/а” , значи си продължавам кръговите тренировки. За тези 15 дни, бях отслабнал с 5,2 кг. НО бях на един рожден ден, там моите приятели ме накараха малко да се отпусна и пийнах малко повече алкохол + хапване на мезета после и торта и т.н. На следващия ден бях направо труп, тогава пак не спазвах режима и за тези два дни бях качил почти 3 кг. тогава пак почнах режима + тренировките , но явно тези 3 кг. още не мога да ги изкарам от тялото си. Дано с утрешната тренировка да сваля поне 0,500 гр.
Темата беше редактирана от Снежен на 04.03.14 13:53.
Храна за утре:
08;40 ч. Белтъци 4 бр. + Сирене 50 гр. + Мандарини 3 бр. + Маслини 9 бр.
12;30 ч. Скумрия пекана 150 гр. + Зелена салата 290 гр. + Мандарини 2 бр. + Зехтин 1 ч.л.
16;30 ч. Кофичка кисело мляко 400 гр. 2%
20;30 ч. Скумрия пекана 150 гр. + Зелена салата 290 гр. + Ябълки 2 бр. + Зехтин 1 ч.л.
23;30 ч. Кисело мляко 200 гр. 2%
Тренировка за утре:
Загрявка - 5 мин. велоергометър
Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват - 3 серии по 10 повторения
Пек-дек машина - 3 серии по 10 повторения
Придърпване на долен скрипец - 3 серии по 10 повторения
Крив лост- 6 серии по 6 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 6 серии по 10 повторения
Лег преса - 6 серии по 6 повторения
20-25 мин. велоергометър
Искам да попитам нещо, един приятел ми каза, че ако искам да отслабна не са важни сериите а по-колко повторения правя.? Това наистина ли е така?
Причина да правиш по 6 серии при бицепсовото сгъване и при разгъването на скрипеца ?
За това дали ще отслабваш е отговорен хранителният ти режим съчетан с кардио дейност (повторенията не играят особена роля в самото сваляне на килограми) . Те служат така да го кажем за поддъжане на самата мускулатура ,докато топиш мазнините ,защото целта ти е да сваляш мазнини ,а не мускули ..
Също така няма ли да е по-добре да вмъкнеш един клек някъде ? Примерно вместо лег пресата .
04.03.14
13:38
Повече мускули = повече изгаряне на мазнини.
Кардио в традиционната му форма не е нужно. Отслабва се, когато “приети калории” < “изгорени калории”.
казано от Madboy на 04.03.14, 13:43:
Ако съм 1 модератор само заради тва анала щи изтрия дневника ама ай
Това ми е прякора. Както ида е, ще го редактирам, ако е възможно.
казано от Илиян Тонев на 04.03.14, 11:50:
Причина да правиш по 6 серии при бицепсовото сгъване и при разгъването на скрипеца ?
За това дали ще отслабваш е отговорен хранителният ти режим съчетан с кардио дейност (повторенията не играят особена роля в самото сваляне на килограми) . Те служат така да го кажем за поддъжане на самата мускулатура ,докато топиш мазнините ,защото целта ти е да сваляш мазнини ,а не мускули ..
Също така няма ли да е по-добре да вмъкнеш един клек някъде ? Примерно вместо лег пресата .
Можеш ли да ми предложиш нещо, като примерна програма за тренировки.? Не искам да губя мускули, а само да изгоря мазнините.?
Човек първо сам трябва да си помогне, лесно е да се чака всичко на готово. И да ясно ни е, че това ти е прякора. Странното е, че явно е повод за гордост.
казано от ddd на 04.03.14, 13:55:
Човек първо сам трябва да си помогне, лесно е да се чака всичко на готово. И да ясно ни е, че това ти е прякора. Странното е, че явно е повод за гордост.
Не изобщо не се гордея с това.!!! Човек трябва първо сам да си помогне.? Мисля, че аз си помагам достатъчно, но когато незнам кои тренировки биха били по-добре за мен, тогава как да си помогна сам.? Не чакам нищо на готово, просто аз описах програмата си вие казахте, че не е добра.? Тогава бих очаквал малко повече помощ от хората в този форум, но явно никой за нищо не помага а гледате само да критикувате хората без да подозирате, че те изобщо може да не са наясно с някой неща. Някой ще ми помогне ли, или да си карам по-старата програма явно тук всички сте големи на приказки, но до сега каквото съм изчел не съм видял почти никой да помага на някой.
казано от Валентин Иванов на 04.03.14, 14:41:
Мисля, че аз си помагам достатъчно, но когато незнам кои тренировки биха били по-добре за мен, тогава как да си помогна сам.?
Айде де много интересно, човек като не знае- чете.
Дали са ти начален старт, като са ти споменали за кръговите тренировки. В сайта има информация за същността на тези тренировки и примерни програми. Моят съвет е да се придържаш към тях. От тук нататък си ти. Успех!
П.С Разбира се сигурно ще има и въпроси, но като човек види, че имаш някаква база ще се хване и да ти обясни :)
Мнението беше редактирано от ddd на 04.03.14 15:32.
За тези кръгови тренировки ли говориш? http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Искам да попитам набиранията, как мога да ги заместя, че тези 122 кг. ми идват в повечко да правя набирания с тях.!?
Значи до колкото разбрах, трябва да сменям например утре правя тренировка А а другия ден правя Б така ли?
Забравих да пиша в дневника няколко седмици ;(
Храна за 04.05.2014 “Зареждащ ден”
1. Детонатрол “2 хапчета”
2. Грейпфруд + зелен чай
3. 150 гр
4. 150 гр. пи
5. 3 я
Мнението беше редактирано от Снежен на 23.05.14 08:30.
05.05.14
1. Сок от фрейпфруд + зелен чай
2. 2 хапчета “Детонатрол”
3. Тренировка
4. Детонатрол 2 хапа
5.
Тренировка:
Лег
Правя сериите с по-леки килограми, тъй като целта ми е отслабване. А също така имам 2 операции , не искам да се претоварвам много,много :)
Мнението беше редактирано от Снежен на 23.05.14 08:30.
06.05.14 г.
1. Детонатрол 2 хапа
2. Тренировка
3. Фреш от фрейпфруд + зелен чай
4. Разходка в града около 3 км.
5. 200 гр. пилешко + 150 гр. ориз
6. Детонатрол 2 хапа
7. 200 гр. пилешко + 100 гр. ориз
8. 150 гр. извара + 3 яйца
Тренировка:
20 мин. бързо ходене + бягане “редуване”
20 мин. велоергометър “бързо/бавно темпо”
П.п. Едно приятелче имаше имен ден, ходих му на копончето, но само малко агнешко хапнах за негово здраве, след това изпих една чаша натурален сок от “банан” , след това съжалих, но трябва да го уважа все пак :)
Мнението беше редактирано от Снежен на 08.05.14 13:26.
07.05.14 г.
1. Фреш от грейпфруд + зелен чай
2. Детонатрол 2 хапа
3. Тренировка
4. 20
5. Де
Тренировка:
1.
9. Подвигане на крака от вис 4х8
Мнението беше редактирано от Снежен на 23.05.14 08:31.
08.05.14 г.
1. Детонатрол 2 хапа
2. Тренировка
3. Фреш
4. 200 гр.
5. Детонатрол 2 хапа
6. 200
7. 20
Тренировка:
20 мин. бързо ходене + бягане “редуване”
20 мин. велоергометър “бавно/бързо темпо”
Днеска, какво ми скимна запалих колата и тръгнах да обикалям из България :D
Мнението беше редактирано от Снежен на 23.05.14 08:29.
казано от magadisho на 08.05.14, 15:05:
С тази мижава храна само си разваляш метаболизма. Яж повече !
Кое му е мижавото на храненето ми? Тази храна ми е достатъчна напълно, количеството беше повече, но след консултация с човека които ми изготви режима, решихме да намалим количеството, че тогава ми ставаше доста тежко на стомаха. Сега ми е идеално, хапвам си дадените грамажи изобщо не ми е тежко на стомаха.