04.03.14
10:23
Здравейте съфорумници :).От 3 месеца тренирам здраво,ходя по 4 пъти на седмица,обаче гърдите нещо спряха да се помпят така като преди,също и ръцете не ми вървят.Преди години бях професионален спортист,тренирал съм 4 години ханд балл и академично гребане.Гърбъ ми от тренировка на тренировка,се развива все по добре и по добре,комбинирам фитнеса с плуване,4 пъти фитнес и 1 2 пъти плуване според това дали нямам ангажименти.Тренирам понеделник гърди+малко корем-12 серии,вторник 7 сутринта плуване,вечерта гръб + трапец,сряда почивам,четвартак сутирнта пак в 7 плуване,вечерта ръце и петъка крака с рамо.Според това което изчетох от форума,спадам към “ектоморфите” 192см/89кг.Като цяло краката ми са мн стегнати,благодарение на спорта преди години,но в областа на корема имам доста омазнавяния,на което съм наблегнал в момента,обаче ръцете и гърдите нещо не ми вървят иначе с гърбът,рамото и краката,никакви ядове.За гърди прая нормална лежанка 1 2 загряващи 4 работи серии,лежанка от полу лег 4 серии,флайс 3 серии и на кросоъвара за долна 4аст 3 серии,за ръце 12серии трицепс и 9 10 бицепс бихте ли ме посъветвали какво да правя,БЛАГОДАРЯ предварително!
Темата беше редактирана от Пламен Апостолов на 04.03.14 10:54.
При мен като се получи застой в гърдите сменям щангата на лежанката. с дъмбели, и флайса с кофички. Или нещо подобно. Разнообрази ги. А за ръцете и аз не съм намерил начина :) Кажат ли НЕ ! Значи е НЕ и няма да растът :)
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 15.03.14 19:34.
04.03.14
11:13
Абсолютно неприемливо е да заменяш буквите с цифри.
Силно препоръчително е да пишеш по-грамотно.
Започни да тренираш тежко и по-разнообразно. Кофички и набирания в повече варианти. Не знам кой те е посъветвал да тренираш бицепс и трицепс с такъв обем, но видимо (и съвсем очаквано) нещата не се получават.
04.03.14
15:14
Добре,какво би ме посъветвал ти относно сериите ?
Обикновено при тежки базови упражнения , дори без да обръщаш специално внимание на бицепса и трицепса , те се развиват . Друго - предвид , че имаш две тренировки по плуване на седмица, ти правиш по толкова много серии за малки мускулни групи като тях ?! По 3-4 серии са напълно достатъчни.От плуването също се развиват и гърдите , така , че няма нужда от толкова серии и за тях. Всъщност излиза , че правиш повече серии за бицепс и трицепс отколкото за гърди.Защо ?
09.03.14
21:40
Аз бих махнала флайса и бих сложила още едно по-базово упражнение.
Ако тренираш само с лост, опитай да разнообразиш с дъмбели.
Не прави всеки път една и съща тренировка.
За долна част можеш да правиш от обратен наклон с дъмбели; кофички;
За горна можеш да редуваш веднъж с щанга, веднъж с дъмбели.
Просто експериментирай и се наблюдавай.
Тренираш ръцете вечерта, след като сутринта си плувал. Един от възможните проблеми защо не растат (освен нещо в програмата) може да е това. Аз лично не бих плувала преди фитнеса, пък дори и да имам толкова часове между двете тренировки - пак не се усещам достатъчно възстановила се.
Какъв стил плуваш?