04.03.14
17:27
Добър ден, спорт-маниаци :) !
Направо по въпроса - Имам 3 годишен опит във фитнеса, но направих доста дълга почивка поради здравословни проблеми - 5 години.
Имам дискова херния и въпросът ми е как да започна да си връщам формата без да натоварвам кръста си прекалено много и същевременно да тренирам гръб. Правил съм мъртва тяга и нямах проблеми (след откриването на хернията), но в последствие болките започнаха да зачестяват и дори да се пренасят към краката. Обмислях вариант да започна с тренировки вкъщи и тичане, за да укрепна. Може би имате съвет за мен, кои упражнения мога да правя в домашни условия. Нямам фитнес уреди освен две 5 килограмови гирички.
Надявам се, че съм бил достатъчно конкретен!
Благодаря за отделеното внимание.
Лостове има ли наблизо? При мен поне не се натоварва кръста на лостове ,а всичко останало си върви много добре. Набиране ,кофички ,лицеви опори и тн. А и сега времето се затопля. Уцелил си идеалният момент да се върнеш към спорта.
04.03.14
21:52
Има лостове, парка не е много далеч, мислех да започна с тичане до уредите ( около 2 километра ) и след това да започна с кофички и набирания. Наистина мислех да изчакам да се пооправи времето, защото както може би се случва на много хора в лошото време ме боли кръста. Благодаря за отговора !