Връщам се към тренировките след дълга почивка, но имам здравословен проблем.

Добър ден, спорт-маниаци :) !
Направо по въпроса - Имам 3 годишен опит във фитнеса, но направих доста дълга почивка поради здравословни проблеми - 5 години.
Имам дискова херния и въпросът ми е как да започна да си връщам формата без да натоварвам кръста си прекалено много и същевременно да тренирам гръб. Правил съм мъртва тяга и нямах проблеми (след откриването на хернията), но в последствие болките започнаха да зачестяват и дори да се пренасят към краката. Обмислях вариант да започна с тренировки вкъщи и тичане, за да укрепна. Може би имате съвет за мен, кои упражнения мога да правя в домашни условия. Нямам фитнес уреди освен две 5 килограмови гирички.
Надявам се, че съм бил достатъчно конкретен!
Благодаря за отделеното внимание.

04.03.14
19:54

Лостове има ли наблизо?  При мен поне не се натоварва кръста на лостове ,а всичко останало си върви много добре. Набиране ,кофички ,лицеви опори и тн. А и сега времето се затопля. Уцелил си идеалният момент да се върнеш към спорта.

Има лостове, парка не е много далеч, мислех да започна с тичане до уредите ( около 2 километра ) и след това да започна с кофички и набирания. Наистина мислех да изчакам да се пооправи времето, защото както може би се случва на много хора в лошото време ме боли кръста. Благодаря за отговора !

05.03.14
06:39

Изчакай и други мнения все пак. Има доста начетени и тренирани хора тук.  Но лостовете са нещото ,което винаги ме вкарва във форма мен лично. Даже и да нямам мотивация за трениране ,като отида на лостовете и след първата серия всичко си идва на мястото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1