Dimi's diary

Темата е заключена.

03.03.14
15:43

Здравейте :) След като изчетох голяма част от дневниците, реших и аз да си направя, вижда ми се доста интересно, забавно и полезно.
Казвам се Димитрина, на 25г., работя и уча ( на финалната права съм - остава ми само дипломна защита). Висока съм 1,69 см, 67 кг ( които са ми много). Целта ми е да сваля поне 10 кг. Ходя и тренирам във фитнес близо 5 години. Правила съм много диети, гладувала съм и общо взето резултати каквито искам - няма. 2008г започнах диетата на Пиер Дюкан и за 8 месеца свалих близо 16 кг. ( от 64кг станах 48кг) По онова време ( в началото на диетата)  не се занимавах с никакви тренировки, след това започнах да ходя пеша ( по 8-9 км на ден ), слизах и се качвах по стълбите до 12-тия етаж, после започнах да тренирам в домашни условия - степер, коремни преси, тае бо от клипчета. Чувствах се добре, въпреки че всички ме мислеха за анорексичка, не съм била !!! Но както всички се досещат след няколко месеца отново си върнах килограмите. Имам проблем със сладкото, прекалявам.
Като видях , че започвам да си връщам кг, реших да започна да тренирам, посещавах разни групови тренировки ( тае бо, спининг, комбинирана гимнастика, фитбол, пилатес). След година ходене вечер след работа, реших че ми трябва още и започнах да ходя по два пъти на ден ( сутрин преди работа и вечер след работа ), но не можех да се оправя с храната, не спрях сладкото, просто се успокоявах, че като тренирам нещата ще се оправят, но уви... После започнах да тренирам с тежести, консултирах се с инструктор  и за кратки периоди от време имах резултат, спирах да ям сладко, но за 2-3 седмици и после пак и така все едно и също се повтаряше.
След това започнахме да тренираме с една приятелка, всяка сутрин преди работа - правихме много кондиционни тренировки, тренирахме с тежести, беше забавно, но от август 2013 спряхме да тренираме заедно ( поради мои ангажименти) и аз тренирах сама вечер, предимно кардио. Ако не мога да отида до фитнеса, тренирам вкъщи - имам велоергометър, гирички от 2 кг, степер, скачам на въже, правя кондиционни тренировки.
Сега вече реших, че е време да се събудя от този зимен сън. Не се харесвам така, не се чувствам добре. Ще споделям тук с какво се храня и какво тренирам и се надявам да ми помогнете да се преборя със сладкото, да ми казвате къде греша и как да ги поправя тези грешки.
От три дена ( началото на март) не съм хапвала нищо сладко, дори в събота почти нищо ( 1 грейпфрут в 18ч и вечерта 1 час кардио ( карах колело вкъщи). Вчера закусвах 1 грейпфрут ( от 10 до 14ч бях на английски) и към 16ч ядох пилешко филе със салата зеле и малко сирене със сусам ( в мола обядвах), вечерта отидох до фитнеса - тичах 40 мин, скачах на въже 15 мин и после 10 мин бързо ходене на пътеката. Вечерях италианска салата ( от тези вакумираните в пикадили) с половин краставица и около 100 гр риба тон.
Днес 03.03. станах и тренирах вкъщи ( кардио и тренировка за крака, която бях снимала от някакво списание)
- 30 мин велоергометър
- 20 squats
- 30 lunges
- 40 calm raises
- 50 sec wall squats
- 100 jumping jacks
- 50 sec wall squats
- 40 sumo squats
- 30 leg raises
- 20 squats
- накрая коремни преси.
След тренировката закусвах : 1 грейпфрут, 1 киви и 4 ягоди ( мисля, че беше лоша комбинация, не е добре да смесвам плодовете)
Обяд: 280 гр сьомга ( приготвена във фурната, без никакви подправки) и около 150 гр варени броколи, изтисках и половин лимон.
След малко мисля да хапна 1 грейпфрут
Вечеря: италианска салата с краставица и риба тон.
Това е за сега от мен.

Здравей и честит дневник:) Ако си разгледала наистина повечето дневници, вероятно си наясно, че хранителният ти режим куца - плодовете не са закуска.. след фитнес имаш нужда от белтъчна храна,а не от плодове. То не е само това, но като за начало..:)

04.03.14
08:22

Здравей Ади и благодаря за съвета :)
Случи се плодовете да са след тренировка, защото когато тренирам сутрин не закусвам преди това.
Разгледала съм доста дневници и в някой от тях има доста обилни закуски. Аз не мога да закусвам сандвич сутрин, например. Преди закусвах кисело мляко с овесени трици. Протеин пиех преди, но много се подувах от него и спрях.
По-късно ще опиша как е минал днешният ден.
Лек и успешен ден на всички :)

Мнението беше редактирано от Dimitrina Gacheva на 04.03.14 09:24.

04.03.14
21:59

Ето как мина и днешният ден :)
Закуска : 1 яйце + 1 белтък + 1 грейпфрут + кафе с мляко ( между 7:30 и 8 часа )
Бях гладна и към 11:45 изядох още един белтък.
Обяд : 200 гр пилешко филе и салата ( зеле с моркови )
В 17:30 хапнах още един белтък.
Тренировката направих вкъщи в 19:45.
- 30 мин велоергометър и след това кондиционна
- 10 бърпи без лицева опора
- 20 планински катерач
- 10 полуклек подскок
- 20 коремни преси
- 20 лакътни упори
- 20 скок с редуване на краката
Три кръга направих като след всеки кръг имах по 1 мин почивка.
Вечеря : 200 гр сьомга + броколи
Вода : 2л и малко.
Като цяло се чувствам много добре без сладко, дори не изпитвам и желание ( да видим колко време ще продължи).
Купих си сусамов тахан, но не смея да го отворя :D, утре на закуска ще го опитам, може би.
Притеснявам се, че вечерята ми беше късно в 21:10, но поне не е шоколад и сладки, както преди.
Готова съм да приема всякакви критики и съвети :)
Приятна вечер :)

Здравей и честит дневник :)
И аз като теб съм луда по сладкото и се стремя да е намалено до минимум иначе ефект нулев :( , а тахана с лъжичка мед мммм идилия хихихих чревоугодничкиии  ....
Ще те следя с интерес,тъй като и моите цели са като твоите . Успех ! :)

04.03.14
22:34

Благодаря Пламена :)
Надявам се, че този път ще съм сериозна и ще постигна целта си, но определено не искам да го правя отново с гладуване ( понякога с дни ) .
Успех с постигането и на твоите цели :)

поне си разбрала вече,че нито е правилно,нито здравословно,нито пък дава ефект :) за гладуването .... и на мен ми е доста странно с тази всичката храна,но факт ! :)))

04.03.14
22:52

Преди време се хранех само с кисело мляко с плодове - нямаше ефект.
Започнах диетата на Дюкан - имаше ефект, но за няколко месеца.
Пих сироп ” Мадал бал” - 10 дни само на него ,свалих 6 кг - после пак ги качих.
Започнах 90 ДД - спрях я на 60-тия ден, нямаше кой знае какъв ефект при мен, а и много се затормозявах какво да си готвя.
След това 2 месеца закусвах с продуктите на Herba life - бях доволна, виждах разлика в тялото си, но са доста скъпи и спрях.
И така постоянно съм на някакви режими, но когато съм на работа и има сладки бързо се поддавам или пък вечер след работа много често си купувах сладки, дори слизах по 1-2 пъти още на вечер , ужас, срамувам се от себе си. Посягам към сладкото и когато се чувствам самотна...жалка история, постоянно отказвам да излизам, понеже се чувствам дебела, некомфортно ми е и така. Мисля, че трябва да  променя това положение :)

Днеска храненето ти е много по-добре, браво :) Само не знам защо бягаш от жълтъците - съвсем спокойно можеш да си хапваш 2-3 цели яйца :)

04.03.14
23:08

Заради съдържанието на холестерола в тях. Четох разни статии, че в един жълтък има толкова холестерол, колкото в най-калоричните продукти. Тоест има много мнения по въпроса. Ако изям две цели яйца не се чувствам много добре, зависи кога ги ям, дали като подхапване или като основно :)

Ако е второто, приемам го :) Първото не е вярно. Всички нови изследвания показват точно обратното. Има хора, които ядат по 10 яйца на ден и имат по перфектен холестерол и от моя:) Така че не се притеснявай от това да ги ядеш цели, вече, ако причината да не го правиш е друга - окей:)

05.03.14
19:31

“Ако е второто, приемам го :) Първото не е вярно. Всички нови изследвания показват точно обратното. Има хора, които ядат по 10 яйца на ден и имат по перфектен холестерол и от моя:) Така че не се притеснявай от това да ги ядеш цели, вече, ако причината да не го правиш е друга - окей:)”
Благодаря за инфото, Ади :)
Днес няма да тренирам. Ето и менюто за деня :)
Закуска : 1 яйце + 1 грейпфрут + 1л сусамов тахан ( няма начин да излапам буркана, защото е натурален и много засища ) :D
В 11:45 изядох един белтък + 1/2 жълтък ;
Обяд в 13:30ч : 200 гр пил. филе + салата ( зеле с моркови ) ;
В 15 ч кафе с мляко ;
17 ч - 1 белтък ;
Вечеря в 19 ч : 200 гр пил. филе + салата ( зеле с моркови ) и малко 1л варени картофи ( нещо съм гладна, преди МЦ, но сега ми е малко тежко )
Вода : 2л
Преди МЦ се чувствам доста изморена, тежка и нямам особено настроение за тренировки, но ще се опитам да го приборя това.
Лека вечер :)

Мнението беше редактирано от Dimitrina Gacheva на 05.03.14 19:32.

05.03.14
19:45

05.03.14
20:10

Здравей ,честит дневник и на теб аз също прочетох какво сте написали, и с удоволстиве ще следя вашия дневник :) Лека вечер

06.03.14
16:06

Денят ми днес е провал :(
Добре започна сутринта с 1 грейпфрут и 1л. тахан, но след това :x само въглехидрати, само сладки... притеснена съм и малко изнервена (което не е оправдание, защото осъзнавам, че не трябва да ям сладко), но утре е дипломната ми защита, а в такива моменти изпадам в такива състояния ( да се тъпча със сладко ).
Дори нямам желание и за тренировка...
Уча и ям общо взето, гади ми се и от двете неща вече.
Както и да е, няма да се оплаквам продължавам САМО с четенето сега, за да защитя утре :)

Мани го храненето, в момента дипломната защита е по-важна, концентрирай се върху това:) Успех утре ! Ще се справиш:)

07.03.14
06:18

Благодаря за подкрепата Ади :) По-късно ще напиша как е минала.

10.03.14
20:26

Мина и защитата :) вече мога да се похваля - официално магистър (party)
До тук добре , беше лесно , но сега започва най- трудната борба, а именно със самата себе си.
Не съм тренира както днес, така и предишните дни, нямам мотивация нещо, ям само боклуци :(
Време е да се стегна и да започна пак от нулата, както се случва всеки път :( не мога да се концентрирам и да бъда праволинейна, постоянно залитам и губя контрол над режима, тренировките...
Ще споделя храна днес:
Закуска : грейпфрут + 1л тахан
3 шок. бонбона ( колега имаше рожден ден )
Обяд : пил. месо + домати, краставици и пържени картофи ( лоша комбинация, принципно не правя така, но днес ми се приядоха )
Още 3 бонбона :x
Вечеря : пица ( черешката на тортата )

Мнението беше редактирано от Dimitrina Gacheva на 10.03.14 20:39.

11.03.14
09:52

Здравей и от мен.Разбирам те много добре,имаш проблем с мотивацията...Намери нещо,което да те мотивира повече,за да следваш хранителен режим и тренировки без да се отказваш.Когато ти се преяде сладко или junk food замести го с нещо полезно,насочи вниманието си другаде,докато ти мине жадуването за сладко...то обикновено трае кратко и ако насочиш вниманието си към друго,после може и да не се сетиш за него...Поне при мен работи :) Успех с начинанията и имай повече воля ако искаш резултати!

11.03.14
10:05

Хареса ми това,че си посещавала различни курсове по тае-бо и т.н....Хубаво е да разнообразяваш заниманията си,по този начин ще предизвикваш тялото си постоянно и то няма да свиква с еднообразни движения и тренировки,ще се стресира и ефекта ще е положителен.

11.03.14
10:57

Благодаря за съвета Magi Y :)
Посещавах различни курсове и сега го правя, понеже понякога ми писва да само да тичам и скачам на въже.
В последно време правя само кардио тренировки, което не е много правилно, но съм усетила, че ако съм постоянна във фитнеса и тичам, също и ако не ям сладко - свалям кг. По-скоро виждам разлика в тялото си, аз не се тегля и не гледам кантара какво показва.

11.03.14
21:41

Време е да споделя как мина и днешният ден :)
Закуска : 1 грейпфрут + 1л тахан
Кафе с мляко към 9:30
Обяд : 200гр пилешко филе на скара + салата ( зеле с моркови )
Кафе с мляко към 15ч, от което отпих 2-3 глътки
Към 18ч изядох 2 шок. бонбона
След работа, на път за вкъщи бях на ръба да отида и да си купя отново сладки за вечеря, но реших, че не си заслужава, дори не ми се ядеше, просто да се тъпча с нещо. И така овладях се и ето и тренировката, която направих :
Тренировката направих вкъщи в 19:45.
- 30 мин велоергометър и след това кондиционна
- 10 бърпи без лицева опора
- 20 планински катерач
- 10 полуклек подскок
- 20 коремни преси
- 20 лакътни упори
- 20 скок с редуване на краката
Три кръга направих като след всеки кръг имах по 1 мин почивка.

Вечерята беше броколи и малко сирене.
Лека вечер :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1