Кардио при болки в коляното

ТД

05.03.14
19:24

Здравейте приятели. Преди 1 година много ме болеше лявото коляно от футбола който играех с приятели. Стигна се до там че коцуках и имаше адска болка, а файда от мазилата просто нямаше. Май месец отидох на ортопед-травматолог и човека каза че ставния хрущял е силно изтънял от триенето и заради това ме боли. Каза ми 2-3 месеца да си почивам като през това време пия Глюкозамин на прах. Факт че след прегледа триенето и болката отшумя. Завърнах се към футбола с около 1-2 мачлета на седмица и не усещах никаква болка. Зимата доста си похапвах и Януари се записах на фитнес защото тежах 104 кг. Във фитнеса правя 1 ден ръце 1 ден гърди и 1 ден гръб + 3 дена кардио. След тези 2 месеца обаче болката в коляното се възвърна малко по малко. Бих искал да ви питам какво мога да правя от кардио уредите при минимално натоварване съответно на колената. Колело, Крос тренажор или пътека? Дали да започна пак да пия Глюкозамин.

Темата беше редактирана от Тихомир Димитров на 05.03.14 21:00.

05.03.14
21:54

Най-добрия вариант е, ако имате в залата гребен тренажор, там натоварването в коленните стави е най-малко. Иначе вероятно колелото, е по-удачния избор от пътечката и крос тренажора. Ако си 104кг. обаче, може би е редно да го караш по-спокойно, докато не докараш някакво прилично тегло. Също така, е редно да си следиш състоянието на ставите, защото можеш да си докараш сериозни проблеми. Аз лично не съм убеден че Хондроитина, Глюкозамина и т.н. добавки, влияят значимо върху състоянието на ставите, вероятно трябва да се приемат непрекъснато в голям период от време ... не зная. Но при мен, проблемите с болката изчезнаха откакто открих билката Cissus, почти случайно. Пил съм този на Праймафорс, но UPS Labs също имат, а и Бълк паудърс го продават. Ако действително имаш проблем със ставите, защо не се откажеш от футбола? Там си мисля, че вероятността от травми е голяма.

ТД

06.03.14
14:21

Футболна драстично го намалих. Вмомента съм 93 кг. и точно за това не искам да спирам с кардиото защото за тези 2 месеца и малко отгоре съм отслабнал с 10-11 кг. Гребен тренажор нямаме. Но си мисля че точно велоергометъра е причината за болката. Вчера когато беше огромна болка карах 20 мин колело. Днес го пропуснах да видя дали ще ме боли, но болка в момента просто нямa. Факт е че и на крос тренажора не си давах много зор но това е друг въпрос. Прочетох за тази билка която си ми казал, но много ми се струват 70 лв за нея. Пък и тя май укрепва костите не ставите и хрущялите. Поправи ме ако греша.

06.03.14
16:13

Ами трудно мога да ти кажа какво и е действието. Мисля че не е много добре проучен ефекта от нея, но доколкото знам има лек анестетичен ефект, също май играе роля в утилизацията на калция и магнезия в костите, има и антикатаболно действие. Но при мен болките изчезнаха, именно от нея, преди това бях изпил три кутии с енимъл флекс, но болката продължаваше. И на друг потребител тук във форума писах, че я пих през цялата 2012г. в Силабг бяха пуснали на промоция цисуса на праймафорс за 40лв. и тогава взех десетина опаковки. Иначе да, сега я продават май над 60лв. а и поради това че не е популярна, не правят регулярни доставки и често залежават по складовете. Ами виж цисуса на бълк паудърс, мисля че той излизаше по-изгодно а и в бълк пишат че реално те само го преопаковат, а иначе цисуса им е на UPS labs. Що се отнася до болката, вероятно проблема ти е по-сериозен, защото моята болка се дължеше на претоварване от спринтовете които правя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1