Напомпваща комбинация от добавки!

06.03.14
11:24

От заглавието разбирате за какво става въпрос..Искам този път стака ми да е по-нестандартен и като цяло за по-малка сума пари.

В главата ми се върти нещо такова
1.Креатин Монохидрат (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО взимам) - Амих или Optimum Nut. Според мен амих-а е по-изгоден и този път бих се спрял на него .
2.цитрулин/arginin (не съм използвал тези добавки ,но до колкото знам са основите на всеки азотен боостер) Тук да вметна ,че ме тормози въпроса дали да взема тези добавки по отделно ,или направо да изберем един качествен боостер с по-малко кофеин ?
3.Идеи за 3-та добавка с напомпващо действие ? Целта ми този път е за максимално кратко време да постигна онзи напомпан вид ,който трудно би бил постижим без хранителните добавки .Естествено съм запознат ,че без хубав хран.режим и тренировки нещата не се получват.

06.03.14
11:27

казано от Илиян Тонев на 06.03.14, 11:24:

Целта ми този път е за максимално кратко време да постигна онзи напомпан вид ,който трудно би бил постижим без хранителните добавки .Естествено съм запознат ,че без хубав хран.режим и тренировки нещата не се получват.

За такива цели по-скоро ще трябва да се насочиш към медикаменти.Такива добавки не съществуват.

06.03.14
11:30

Като казах максимално кратко време не съм имал предвид 1,2 седмици...Толкова ли не вниквате в написаното вече ?

06.03.14
11:31

а бе ни е вникваме, ама ти не вникваш.

06.03.14
11:32

Е аз предполагам време от 2-3 месеца,то за 1 - 2 седмици и от медикаменти няма да стане нищо.
Крайният съвет е такъв:Не се занимавай с добавки,защото още не си запознат с абсолютно нищо,явно си новак поне в знанията,щом чакаш напомпан вид от добавки. Чети статии за храненето и тренировките и пусни тема с тях по-добре,добавки е излишно да се коментират на твоят етап.

06.03.14
11:41

До момента - празни приказки без грам обосновка.. Ако някой ще помага да помага . Не си губи времето да пишеш за мен без да ме познаваш теен поуер .За да не пея и аз като тебе празни приказки ..Не 1 вид са добавките ,които повишават издръжливостта и обема на мускулната клетка.. Повечето боостери също придават подобен ефект поради някои от съставките в тях. Креатинът освен ,че хидратира клетката и тя приема повече хран.в-ва има свойството да задържа вода и извънклетъчно ,от където получаваме един по-напомпан и подпухнал вид... Изобщо не си прав ,че няма такива добавки и не знам кой е по-малко запознатият в нашият случай ?!

Мнението беше редактирано от mogp на 06.03.14 11:41.

06.03.14
11:43

Сигурно ще да е 16 годишен с няколко месеца стаж,а не аз.Не и другите съфорумници ,където ще ти кажат същото.Също и проучванията са грешни-те са за идиоти като нас,не са за такива като теб..
Жокер: Креатинът задържа вода интра ,тоест този подпухнал вид,където го описваш не е от креатин,а от качени мазнини.

06.03.14
11:49

Аргинин-а няма напомпващо действие така ли ? Намери ми легитимно изследване ,че това е така и спирам да споря .

06.03.14
11:59

Лично аз съм силно впечатлен от Agmatine. До преди това пробвах и 5грама Citruline malate и също останах доволен, но с Agmatina вече нивото е друго. Имах тренировки, в които последните упражнения съм намалял серии и повторения което рядко се случва при мен. Като цяло можеш да стакнеш 10грама AAKG (разделен на 2 приема) + 1грам дневно Agmatine ;)

Силно се надявам да имаш основа и най-вече нещо което да помпиш (makeup)

06.03.14
12:10

казано от Илиян Тонев на 06.03.14, 11:49:

Аргинин-а няма напомпващо действие така ли ? Намери ми легитимно изследване ,че това е така и спирам да споря .

Изследване 1 с извод: “AAKG did not influence body composition or aerobic capacity”.
Изследване 2: “The AAKG supplementation did not improve muscle endurance or significantly affect the BP response to anaerobic work”
Изследване 3, базирано на други 13 изследвания, с извод:  “In summary, it is still premature to recommend dietary supplements containing L-arginine as an ergogenic aid for healthy physically active subjects”

:)

Хората се опитват да ти обяснят нещо, ти пак си знаеш твойта... Т’ва напомпване, където го говориш, особено от буустъри е толкова краткотрайно, че няма накъде. Ако искаш подпухване си пий креатин, пий повече вода, вземи си едни телешки аминокиселини да речем и ти гарантирам, че ще е по-дълготраен ефекта и ще си по-доволен. От буустъра не очаквай нещо повече от по-интензивна тренировка.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.14 12:47.

06.03.14
13:36

Човека явно е решил какво да си вземе ,и просто споетделя. Не търси мнение и съвети от по-опитни. Кажете му БРАВО ! Точно това е начина. Ти си човека ! Успех

Ако ставаше само с добавки всички щяхме да сме фитнес модели и културисти. Иначе най-добрата методика за по-напомпан вид е храна-тренировка-търпение.

06.03.14
14:50

казано от Gergi_81 на 06.03.14, 13:36:

Човека явно е решил какво да си вземе ,и просто споетделя. Не търси мнение и съвети от по-опитни. Кажете му БРАВО ! Точно това е начина. Ти си човека ! Успех

Търся мнения като това на Цветомир Неделчев !
Човекът е пробвал и изпитал ефекта на определените хран.добавки и споделя опита си с мен ,а не просто малоумни празни приказки като 90% от останалите коментари !!!
Вие след като сте пробвали всичко възможно на пазара знаете как действа и как НЕ действа всеки един суплимент .. Без коментар за простотията изригваща от половината потребители тука .

06.03.14
14:51

казано от Цветомир Неделчев на 06.03.14, 11:59:

Лично аз съм силно впечатлен от Agmatine. До преди това пробвах и 5грама Citruline malate и също останах доволен, но с Agmatina вече нивото е друго. Имах тренировки, в които последните упражнения съм намалял серии и повторения което рядко се случва при мен. Като цяло можеш да стакнеш 10грама AAKG (разделен на 2 приема) + 1грам дневно Agmatine ;)

Силно се надявам да имаш основа и най-вече нещо което да помпиш (makeup)

Единственият нормален коментар! Благодаря ти много пич (handshake)...

Проблемът с аргинина е слабото му усвояване при орален прием, затова и като добавка не е особено добър в покачването на азотния оксид в организма. Затова и от него се препоръчват много по-големи дози - 5-7 г дневно.

Цитрулинът има метаболитна връзка с аргинина и има по-добри свойства в покачването на азотния оксид в тялото. Може би комбинация от аргинин и цитрулин ще е най-удачна.

На мен ми се струва обаче, Илияне, че бъркаш напомпването като резултат от вазодилацията (разширяването на кръвоносните съдове) и “напомването” в следствие на обемизиране на клетките.

В първия случай става въпрос за кратък процес, продължаващ 1-2 часа. Във втория случай става въпрос за процес, продължаващ...докато поддържаш обема на клетките по-голям от нормалното.

Предполагам търсиш втория ефект, а за него комбинация от креатин и таурин ще са най-удачни откъм съотношение цена:количество:ефект. Отделно хапваш повечко въглехидрати и пиеш повечко вода и ще станат нещата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.03.14 14:56.

06.03.14
16:16

За напомпване по време на тренировка - агматин и цитрулин.
За по-голям обем през останалото време - креатин и таурин.

06.03.14
20:10

А кой таурин ще ме посъветвате да взема ?

AG

06.03.14
22:45

казано от Илиян Тонев на 06.03.14, 20:10:

При положение, че повечето добавки нямат съществен ефект, какво значение има какъв точно таурин ще си купиш? Гледай да те устройва цената, да не отвратителен на вкус и опаковката да има някакъв вид...

Тауринът на NOW ще ти свърши чудесна работа.

07.03.14
10:32

Велев, чудесен продукт му препоръчваш, също така смятам, че чудесно си вършиш работата като продавач консултант, но не мога да разбера само каква е връзката на таурина с желаното напомпване, което се търси в случая?

Връзката е чисто теоретична, за ролята на таурина като органичен осмолит.

Физическото натоварване (интензивни тренировки) намалява нивата на таурин в клетките. С намаляването на таурина клетките се свиват и стават по-малки.

Суплементацията с таурин може да подпомогне поддържането на достатъчно високи нива на таурин в клетките, съответно и техния обем. От храната също си набавяме, но доста по-малко отколкото е възможно чрез добавка.

Не на последно място има възможност тауринът да подпомогне и самите тренировки.

Основната ми идея беше да се поддържа възможно най-добра хидратация на клетките, чрез креатин, таурин и допълнително гликоген, за да се поддържа напомпан вид ежедневно. Като под напомпан уточних горе, че не говоря за ефекта от вазодилацията.

И тауринът, и креатинът са много евтини решения. Илия може да пробва и да реши дали му върши желаната работа.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.03.14 11:41.

07.03.14
12:26

Нито таурина, нито креатина биха предизвикали задоволителен резултат. А чисто теоретично аз бих могъл да изброя няколко дузини  добавки, които ще направят същото като първите две.

Е, да, и на мен ми е ясно, че няма как да стане като Рони Колман само от задържане на малко повече вътреклетъчна вода. Надявам се и на него му е ясно. :)

11.03.14
14:11

Bulk Powders Taurine. Супер добра цена и голямо количество.

11.08.14
23:02

Ако съдех по мненията във форума трябваше да пия креатин 1 седмица по 30 грама на ден (зареждаща фаза разбираш ли...) и после по 10 гр на ден до изчерпване на количествата... Аз реших да пия по 5 грама без зареждаща фаза и в края на първата седмица бях качил 6 кг и 2 см на ръката след което ми се появиха стрий. Представям си ако ви бях послушал какво щеше да стане. Аргинина и особено ААКГ било безполезна добавка...ами аз пия от 3 дена на 3 приема по 2 грама и стоя напомпан от първия прием. Ако това е безполезна добавка , бих искал да чуя полезните кои са...

11.08.14
23:45

Аз на 2 пъти вече като стигам някакъв застой взимам NOX 3, който съдържа само Аргинин(AAKG и Arginine HCL, предишния път беше Arginine Ketoisocaproate вместо HCL, ефекта беше същия) и 100мг орнитин АКГ и за месец ми скача силата на всички упражнения доста, примерно на лежанка - 10кг,качвам и килограми, при това чисто. След спиране на приема не спада нито силата, нито килограмите, само леко издръжливостта, пък който иска нека ми даде и 1000 изследвания, че не действал ААКГ...
Иначе за комбинация - при мен поне AAKG + Creatine HCL + Purple Wraath дава много добри резултати.

24.08.14
19:35

Аргинина си работи супер както и креатина, не се заигравай със стероиди.

Мнението беше редактирано от Г. Иванов на 24.08.14 19:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1