Протеин в урината

17.11.05
16:37

Взимаха ми тест наскоро и имам леко повишено ниво на Протеин в урината, имате ли идея какво може да осначава това и някои от вас имал ли е подобно ‘явление’ :?

Мерси

RE

17.11.05
18:48

Сигурно попрекаляваш с дозичките и не ги усвояваш сичките и някоя част се изхвърля.

SL

17.11.05
20:16

Ще ти кажа със сигурност какво е за да не се притесняваш:) Когато си на високопротеинова диета организма не е в състояние да усвои абсолютно всички белтъчини, които човек приема и малка част отделя с урината:) Така е при всички занимаващи се със спорт. Бъди спокоен:)

17.11.05
22:45

[quote author=“Slayer4o”]Ще ти кажа със сигурност какво е за да не се притесняваш:) Когато си на високопротеинова диета организма не е в състояние да усвои абсолютно всички белтъчини, които човек приема и малка част отделя с урината:) Така е при всички занимаващи се със спорт. Бъди спокоен:)

Мерси ви за мнението, ама не съм много релаксиран...

Проблема е че поради ред причини/нефизически/ намалих тренировките, но ми беше трудно да намаля храненето, не че нещо глад  ме гони ами си ям по навик, меса, млека и т.н. А понякога, макар и рядко ходя да потренирам за малко и взимам и протеин тогава.

Много е вероятно на това пресищане просто да се дължи. Тоест организма няма и нужда от всичкия тоя протеин, пак аз му го хъкам... Ама чак пък и в урината да има...

Не проблема е че може да е симтом за някакъв сериозен проблем. въпреки че физически сам повече от топ форма. Днеска даже си го доказах в залата...

Мисля да минавам някакви медицински прегледи при първа възможност да се види дали всичко е ок.

ИНТЕРЕСУВА МЕ, има ли тук човек, който е имал повече протеин в урината? /доказано/
Медицинско лице има ли и какво мисли по въпроса.

Благодаря за отзивчивостта

17.11.05
23:35

Дам излишното количество се изхвърля не вземай повече от 45-50 на една доза

18.11.05
18:21

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Дам излишното количество се изхвърля не вземай повече от 45-50 на една доза

:lol:Аз целия съм 65 кг, няма смисъл да взимам повече от 25г на доза, като прах.

Но това което влияе яко според мен е хрананта.

Намирам се във Франция, а тук има феноменални простотии като:

-2 кофички по 125г яоурт с по 5г протеин на 125г. И аз като прасна 4 такива и айде... А това е само малка част от храната ми на ден. Като сложим и останалите простотии. И като не тренирам повече от 1-2 пъти в седмицата... просто незнам как няма да има в урината.

Въпроса ми е обаче: Нормално ли е да се намира и в урината? Протеина не е ли прекалено голяма частица, за да се изшварля чрез бъбреци и съответно урина, не трябва ли да се изсира??

Мерси за вниманието.

KA

18.11.05
21:04

е добре де лекарите не ти ли обясниха защо е така...би трябвало...най-добре попитай тях..аз също мисля обаче че приемаш повече от необходимото за организма количество протеин и затова той го изхвърля...това е най-логичното обяснение...

18.11.05
22:01

Това не е добре! Сигурно не е нещо сериозно, но си прегледай бъбреците.

HR

19.11.05
02:33

Момчета, какви глупости му говорите, че не храносмилял протеина и го изхвърлял с урината.....глупости. Всеки който си е правил кравна картина и сам му взимали урина за анализ знае, че докторите гледат за наличието на белтачини или крав (микроскопична) в урината-ако имаш, това е признак на аномалия в бъбреците. Това което ме учудва мен, е че докторът нищо не ти е казал, явно наличието на протеин е било пренебрежимо, но при никакво положение - НОРМАЛНО.....прегледай си бъбреците е моят съвет.
Мир

19.11.05
13:44

Щом белтъци се изхвърлят чрез урината означава, че са минали през кръвта, т.е. били са усвоени от храносмилателната система. Когато не се увояват белтъците се изхвърлят по друг начин. Предполагам ,че просто мускулите ти нямат нужда от възстановяване в следствие на нетрениране и ненужните белтъци се изхвърлят. В противен случай имаш проблеми със здавето, но доктора би трябвало да спомене за наличието на такъв. Другото нещо, което ме учудва е, че по същата логига в урината трябва да има аминокиселини, а не белтъци.
Третият вариант е в следствие на продължително нетрениране мускулите атрофират, при което за първи път ме кара да се замислям къде отиват бетъците им? Възможно е да ги изпикаваш :lol: . Най-добре се посъветвай със СПОРТЕН специалист и задължително сподели.

19.11.05
19:10

Абе отивам на лекар и се моля да не е нещо непреодулимо.

Мерси и поздрави!

Добавка: Проведен е разговор с лекар и по негови думи, нивото ми на протеина в урината е с малко над нормалното, това не е добре, но е в следствие на приетите добавки, които са ми били излишни. Трябва да се изчистят до 1 месец.

Въпреки това сте мина на сериозен преглед, но за момента това е дереджето.

Май сте закрия темата, но един съвет от мен, без да се мисля за разбирач: Трябва повечко да се внимава с тия прахчета. Били те считани за ‘безвредни’ Аз личнo май сам се пооакал, ще гледам за в  бъдеще да не се повтаря.

Поздрави,
чао

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1