06.03.14
14:18
Здравейте!Връткам ето тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa , но проблемът е, че имам чувството, е правя така наречената “bad form”.Кофички и набирания въобще не правя.
Искам да ме посъветвате как да си оправя техниката.Чета как се изпълняват, трябва да се стегне корема и да се глътне, но аз не мога защото дишането ми заминава тогава.Поради тази bad form имам чувството че не напредвам - Пример:
На скрипеца усещам бицепсите вместо гърба.
На лежанката ми влиза в рамената както и при лицевите.
Единствено разгъвача за крака го усещам.
Храня се обилно, взимам протеин в умерени дози и не напредвам.Какво ще ме посъветвате?
Някой добър инструктор дето се занимава с правилна техника, че аз ходих при един, ама той вика, 10 повторения тука, 10 повторения там без да ми гледа техниката.
ПП Другите сами са се учили, защо мене специално трябва да ме учи инструктор?
06.03.14
15:39
На скрипец напъвай повече с гърба, опитай почти да изолораш бицепсите до минимум. Лежанката лоста трябва да удари много леко гърдите, усещаш повече рамото, защото лоста ти е над гърдите.
06.03.14
16:18
казано от Ачо на 06.03.14, 15:39:
На скрипец напъвай повече с гърба, опитай почти да изолораш бицепсите до минимум. Лежанката лоста трябва да удари много леко гърдите, усещаш повече рамото, защото лоста ти е над гърдите.
Точно това питам, как да дърпам с гърба?Просто вметнах тези упражнения иначе всичките са ми грешни и не знам защо.
Примерно “избутване на дъмбели от полулег” просто ми е грешно, или едната ръка е на по голямо разтояние от другата или е нещо друго.
То се е видяло, че сам не ставам за нищо, кажете някой фитнес с инструктор който да ме научи от София.
Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 06.03.14 16:18.
06.03.14
16:41
Гледай клипчета с правилното изпълнение на упражненията, в сайта има доста и се стараеш. Извикай някои твой приятел, който тренира и е запознат с упражненията да ти покаже техниката им.
06.03.14
16:48
казано от Ачо на 06.03.14, 16:41:
Гледай клипчета с правилното изпълнение на упражненията, в сайта има доста и се стараеш. Извикай някои твой приятел, който тренира и е запознат с упражненията да ти покаже техниката им.
Аз от половин година гледам клипчета, докато се наканя да отида до фитнеса.Нямам приятел който се занимава с фитнес.В фитнеса има инструктор, който не взима пари, но не може да се занимава само с мен, помага колкото може, но не ме наглежда постоянно.
Ти как си се научил?Гледам в дневника ти си почнал и ти от 64 килограма, можел си 10-тина набирания, как се справи с упражненията, предполагам и ти си грешал или не.....????
06.03.14
17:05
На всеки му е трудно в началото, с времето свикваш и техниката ти става по-добра.
06.03.14
18:15
казано от Ачо на 06.03.14, 17:05:
На всеки му е трудно в началото, с времето свикваш и техниката ти става по-добра.
Искаш да кажеш, да си карам с грешна техника и от само себе си ще дойде?Некде четох, че после много трудно се оправяла техниката след като си заучил вече bad form.
Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 06.03.14 18:16.
06.03.14
20:08
Човек, ти сам ще усетиш, че бъркаш. Казах ти извикай приятел, който разбира и си вътре в играта ;)
06.03.14
21:33
казано от Ачо на 06.03.14, 20:08:
Човек, ти сам ще усетиш, че бъркаш. Казах ти извикай приятел, който разбира и си вътре в играта ;)
Мерси, Ачо (handshake)
Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 06.03.14 21:33.
07.03.14
08:46
казано от Даниел Бонев на 06.03.14, 21:33:
казано от Ачо на 06.03.14, 20:08:
Мерси, Ачо (handshake)
За скрипеца: Прибери лактите леко към тялото, опитай да усетиш контракцията в гърба, задръж в най-долно положение и би трябвало да отиде където трябва.
За лега има доста клипове с обяснение на правилна техника, препоръчвам ти този:
Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 07.03.14 11:25.