Алтернатива на суроватъчна протеинова пудра

05.03.14
03:01

Здравейте,

Знам, че отново ще задам един от най-баналните въпроси в бодибилдинга, но по него винаги може да се изпише още нещо.
Проблемът, пред който съм изправен в личен план е, че явно храносмилателната ми система се повреди през последните няколко години и различни типове храни явно ми се отразяват зле, предизвиквайки ми гнилостни процеси в червата, метеоризъм и диария.
Последната протеинова пудра, която използвах беше много сериозен катализатор на тези явления и вече не ми се рискува с закупуването на нова. Преди време съм използвал  с успех комплексните амино 2700 на Унивърсъл, които сякаш се понасяха безпроблемно от храносмилателната ми система.
Казусът, който искам да решим е как оптимално да заместя протеина на прах. Дали една комбинация от комплексни амино + БЦАА ще замени напълно или още по-добре една суроватка. Трябва да се отбележи  най-главна ми цел в залата, а именно мускулен растеж. БЦАА, както знаем са с основна роля за протекция от мускулен разпад, стилмулиране на разграждане на мазнини и т.н.

Въпросът, който искам да поставя е около 30 грама БЦАА + стабилен прием на комплексни амино преди храненията с какво изостават от така разпространените Whey протеини или напротив с какво ги превъзхождат, в целите ЗА МУСКУЛЕН СИНТЕЗ?

05.03.14
11:31

Какви бяха протеиновите пудри, които използва и предизвикваха подобни проблеми. Производител и име на продукта !

Проблемът с пудрата може да е бил заради силна лактозна непоносимост (ако протеинът не е бил изолат), ензимна недостатъчност (по-точно на протеазата), непоносимост към някой от използваните сгъстители.

Ако си ползвал само една марка протеин, можеш да опиташ с друга - по възможност с по-добра репутация и да бъде изолат. Ако и тогава имаш проблем, може да се насочиш към комплексни аминокиселини.

Недостатъкът на комплексните аминокиселини като добавка е, че в повечето случаи излизат по-неизгодно от протеиновите пудри. Т.е. ще плащаш повече за същото количество протеин или ще плащаш същото, но за по-малко количество.

Като недостатък често е и големият размер на таблетките, както и бройката, която трябва да се пие, за да се набави определено количество протеин.

Предимствата са основно, че няма нужда да мислиш за разтварянето им, по-лесно се дозират и ако са в свободна форма, се усвояват по-бързо.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.03.14 15:06.

06.03.14
16:24

Абсолютно същият проблем имах и аз и откакто замених суроватъчния протеин с комплексните аминокиселини на Бълк и с неовкусеното БЦАА на Сайтек симптомите изчезнаха почти изцяло. Според мен всичките допълнителни химии при производството на протеин и аминокиселини в таблетка форма са “виновни” за неприятните усещания. Друг вариант е да пробваш 1 курс с храносмилателни ензими и пробиотици и чак след това да направиш такава драстична промяна, защото тя излиза по-скъпо сравнение с която и да е суроватка.

07.03.14
00:42

При мен проблемът е по-особен, защото явно съм развил някакъв хроничен колит. Относно марката и продукта. Тя е Mex American Whey, като до 30 минути се започва ужаса. Иначе съм пил и много други пудри, повечето ми понасяха добре, други пак предизвикваха дразнения и не мога да се реша да си купя пак.Иначе не е от лактозата. Правил съм си дихателен тест за лактозна непоносимост и имам някаква лека нетърпимост, но 70% от човечеството има подобен проблем. Пил съм една чаша прясно мляко на гладно без никакви ексцесии. Като цяло обаче през последните 2 години храносмилателната ми система явно се повреди и не мога да разбера защо се получи така. Дали добавките и екстремното хранене имат своята роля? Нямам идея, а и лекарите, при които ходих също нямат. Правил съм си гастроскопии, колоноскопия, изследвания за глутенова ентеропатия и лактозна нетолерантност. Всичко без резултат. Само знам, че каквото и да хапна не знам как ще ми понесе. Винаги съм в очакване да се започнат газове и кашави изпражнения. Пробиотици и ензими съм изпил един куп. Може и да носят някакво подобрение, но несъществено.

Иначе, кое му е чак толкова скъпото. Имаме 700 таблетки по 2700гр амини на Унивърсъл за стотина лева.

Мнението беше редактирано от Museee на 07.03.14 00:50.

Явно не е самот протеина, макар някои пудри да ти понасят по-добре от други. Ако храносмилането ти е толкова зле, може би наистина таблетките са вариант, но трябва да продължаваш да търсиш решение на храносмилателния проблем.

Иначе да, Amino 2700 на Universal са един от изгодните варианти, но ако направиш сравнение, за тези пари от пудра ще получиш около 1700 г протеин, а от Amino 2700 - 1400 г.

08.03.14
07:03

Стигнах до извода, че май няма решение на храносмилателния проблем. Слага се етикета Синдром на раздразненото черво и ти казват оправяй се. Внимавай какво ядеш и пий пробиотици, но явно ще е до живот. Лошото е, че до преди две-три години бях в перфектно състояние. Когато започнах да се занимавам по-активно с фитнес, т.е започнах да се храня по-обилно и да приемам хранителни добавки, сякаш в един момент оттава се отключи всичко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1