12.12.12
15:38
Здравейте! :)
Реших да си отворя дневник тук, за да коментирам с вас всякакви аспекти на здравословен начин на живот, хранене и тренировки :) Аз съм на 25 години, 168 см. висока, около 59 кг. Целите ми са да се храня добре, да тренирам редовно и да сваля малко мазнини и обиколки (+ напъхване в любимите ми дънки :D ). Мерките ми са:
талия - 68-9 см.
ханш - 95 см.
бедро - 55 см.
Опитвам се да спазвам НВД, но не супер стриктно, хапвам и ядки, плодове, мед и сладко от време на време
Менюто вчера (11 декември):
закуска: 2 яйца, 1 пакет броколи, 15 гр. масло, 5-6 маслини
междинна - 1 мандарина
обяд: свинско не знам колко, около 1 шепа да речем, с малко авокадо
следобяд: половин парче торта
Тренировка
вечеря: салата айсберг с почти 1 с.л. зехтин и 100 гр. сьомга
Тренировката беше:
вертикален скрипец 35 кг. - 3х6-7
split squat - 14 кг. - 3 х 8
кростренажор между сериите
ренегадско 8 кг. - 3 х 8 на ръка
странична преса 8 кг. - 3 х 5 на ръка
хиперекстензии 8 кг. - 3х10
Храната днес (12 декември):
закуска: 2 яйца, 1 пакет броколи, 15 гр. масло
обяд: пилешко месо - гърди с някакви зеленчуци с олио най-вероятно, 10тина ореха
вечеря (по план): свинско месо със салата китайско зеле и зехтин
ще ходя и на народни танци
Ще се радвам на мнения и препоръки :)
17.12.12
12:11
Здравейте :)
Ето отчета за последните дни, малко хаотична беше храната :) тренировка имаше само в четвъртък, другите дни бях по цял ден на крак и с мн ангажименти, а вечерите имаше мн танци :) настроението беше на 6! :)
13.12.2012 не помня през дена какво ядох, но беше месо със салати и ядки, вечерта мнооого обилна вечеря, но просто имаше мн вкусни неща – риба, телешко, салати, моркови в масло… :)
14.12.2012 – без закуска
Обяд – свински дроб с малко салата
Вечеря – риба с броколи с масло
След вечеря – 3 бонбона, малко телешко
15.12.2012 – закуска – риба, броколи с масло, прясно мляко с кафе
Обяд – няма
Вечеря – свинско с малко авокадо, броколи с масло
16.12.2012
Закуска – риба със салата айсберг и зехтин
През деня – около 400-500 мл. Мляко с кафетата ц-ц :D
Обяд – спаначена супа с малко сирене
Вечеря – домашен шоколад, свинско с гъби, домати, туршия, малко кашкавал
07.02.14
17:18
След доста голямо прекъсване ми се иска да възобновя дневника си или по-скоро да го започна :D
ъпдейт на информацията за мен: 27 г., 168 см. горе-долу :)
кг 61-2
талия 70 см
ханш 97 см
бедро 57 см
В последно време качих няколко см и не се чувствам добре така, а и дрехите не ми стават....Целите ми са изграждане на постоянен хранителен режим, без преяждяния и безсмислено тъпчене (когато имам емоционални проблеми, прекалявам с храната), както и сваляне на мерките.
Тренирам във фитнес като нямам програма, а сама си измислям тренировките или заимствам от дневниците тук. Харесва ми, че тези, които пишете във форума, сте свежи и готино настроени към останалите :)
Така, отчитам се за миналите няколко дни.
вторник - голямо количество шоколад, имаше и тренировка
сряда - около 100 гр шоколад, може и повече да са, салати със зехтин
четвъртък - най-накрая по-нормална история:
закуска - 2 яйца в масло
кафе с течна сметана 30%
обяд - стабилно количество свинско със зеле, малко риба, яйце, сирене и домати
вечеря - не много голяма пилешка пържола от бут, малко шопска салата, 5 шоколадови бонбона.
Като започна с шоколада, нямам спирачки и се надявам дневникът да ми помогне малко да балансирам нещата.
петък:
закуска - кафе с какао и повечко течна сметана 30%
обяд - стабилно количество зеле със свинско, риба и още някакви зеленчуци
следобед - 3 парченца шоколад (по-добре поне)
ще има тренировка и вечеря, но ще едитна поста, за да е точна информацията :)
07.02.14
18:05
Да се надяваме, че този път ще си по-постоянна в целите си и воденето на дневика :) Успех
П.С Опитай се поне да намалиш сладкото,ако не можеш да го ораничиш съвсем..
10.02.14
17:55
Благодаря много :) да, поне да го намаля трябва. Аз се усещам, че колкото повече ям, толкова повече ми се яде :D
та петък тренировката беше заимствана от тук:
Загрявка:
10 бърпи
20 клек
15 повдигане на крака от лег
4 кръга от:
А1 step-up с 12кг. – 10 повторения на крак
А2 ренегадско с 2х7кг. – 10 на ръка, после пак 10, 8, 8
А3 hip thrust с диск 20 кг. – 10 повторения (малко голям ми идва този диск и не знам точно как да процедирам)
2 кръга от:
Б1 дърпане на хоризонтален скрипец с 16 кг. – 8
Б2 странична преса със 7 кг. – 8
Ходещи напади с 2х7 кг. – по 8 на крак
Накрая:
10 суинг – 1 бърпи
9 суинг – 2 бърпи
…
3 суинг – 8 бърпи
За пръв път правя това комплексче и трябваше да стигна до 1 суинг и 10 бърпита, но се оказа трудничко :) следващия път пак ще пробвам :)
Събота (8 февруари)
храната беше пак шоколад, торта, малко ядки, салата
направих 2 табати (2х8 мин.) една след друга по следната схема:
20 сек high knees - 10 сек почивка
20 сек клек с подскок - 10 сек почивка
20 сек бърпи - 10 сек почивка
20 сек скок с клек напред и два скока назад - 10 сек почивка
Хареса ми :)
Неделята храната беше по-добре откъм качество, само 2 бонбона и много сирене, кашкавал, някакви филета
13.02.14
09:19
да се отчета за последните няколко дни.
понеделник (10.01.2014)
след неделята, в която прекалих с количествата, в понеделник храната беше малко - кафе със сметана, салата с малко прошуто, пармезан и зехтин и още една салата със сехтин
вторник (11.01.2014)
закуска - кафе с какао и сметана, без захар; малко свинско; малко сусамов тахан
обяд - дооооста свинско, зеленчуци, малко пиле със сметана, малко риба
следобед - 2-3 бонбона
вечеря - пилешко със сметана и спанак
сряда (12.02.2014)
закуска - кафе с какао и мляко и още едно със сметана
тахан
обяд - пилешко бутче, някакви съмнителни салати сигурно с олио
следобед - ябълка и много тахан. Не се усетих как през деня буркана с тахана ми седя на бюрото и постоянно си гребвах по една лъжичка и накрая на деня бях изяла към 150 гр. и като го установих това завърших с още поне 100 гр. плюс шоколад....голяма тъпотия
вечеря - след това (! :D ) имаше и още ядене - малко кашу, още малко тахан, този път с мед (добре, че поне мед нямам в работата...), половин банан и ябълка
Беше и ден за тренировка, но я пропуснах. Чувствах се тъпо честно казано от това, че в момента, в който видях, че съм хапнала повече, си казах майната му, сега ще се наям.... и се почна. А и имах и лични проблеми. Но днес е нов ден :)
И изводът е, че не трябва да държа на бюрото си големи колечиства от храни, с които имам склонност да прекалявам :D
Хубав ден от мен днес :) а и не само днес де хаха
И една готина песничка за готино начало на деня:
http://www.youtube.com/watch?v=rMltoD1jCGI
14.02.14
16:32
четвъртък (13.02.2014)
кафе с мляко, кафе със сметана
3-4 бонбона
готвено зеле с доста олио :( пфффф много се дразня така в ресторантите като сложат мнооого олио
доста риба в някакъв сметанов сос (сега като го казах малко странно звучи)
шопска салата
малко тахан с мед и още малко шоколад
Псевдо тренировка - пак 2 табати с hign knees, jump squat, burpee, клек и скок напред. Така като ги редувам упражненията табатките са мн по-лесни. Не мога да си представя примерно 8 мин. само с бърпита :D:D
Това е за сега. Днес все още не е приключил деня, а предпочитам да не разкъсвам менюто в един ден между няколко поста.
И по случай днешния празник пожелавам на всички много любов и да я откриват навсякъде около себе си, защото любовта има много лица и не се свежда единствено до половинката :) и разбира се пожелавам на всички качествено вино :D
14.02.14
16:54
казано от Ина Иванова на 07.02.14, 17:18:
Целите ми са изграждане на постоянен хранителен режим, без преяждяния и безсмислено тъпчене (когато имам емоционални проблеми, прекалявам с храната), както и сваляне на мерките.
До тук не се получава :)
17.02.14
09:32
Ох, така е наистина... но няма да се отказвам, все някога трябва да се получи :)
Петък (14.02.2014)
през деня около 50 гр. шоколад
да кажем 100 гр. ядки
тренировка
тук се вдъхнових от горния коментар и вечерях като хората с броколи в масло, пилешко бутче и малко кашкавал :)
Тренировката беше:
3 кръга от следното:
плие с дъмбел 18 кг. - 15 повторения
дърпане на хорезонтален скрипец 13 кг. - 10 повторения
split squat с 2 дъмбела х 7 кг. - по 12 повторения на крак
кростренажор 2 мин.
4 кръга от:
hip thrust с диск 15 кг - 12 повторения
3 лицеви опори
нещо за корем - стоях на уреда за повдигане на краката, но си ги държах без да мърдам на 90 градуса хахах не знам как да го обясня по-смислено, но ми се видя доста уморително :D
суинг с 14 кг. - 15,15,15,10
Събота (15.02.2014)
През деня имаше сладки неща, доста тахан, доста мед, салата, табатка като предните :D , броколи, кашкавал, а вечерята беше киноа, малко сирене и някакъв дресинг
Неделя (16.02.2014)
закуксо-обяд: пилешко бутче, салата с малко зехтин, около 250 мл. прясно мляко с кафето, 30 гр. шоколад
вечеря: киноа, сирене, дресинг, към 50 гр. кашкавал и още няколко парченца наденица, филе, чаша вино
17.02.14
12:15
Намали сладкото, спри да прекаляваш с тахана и меда , наложи си го ! Иначе няма да мръднеш в положителна посока, а виждам, че все пак имаш желание...
18.02.14
09:00
Благодаря ти :) коментарите ти ми помагат и някакси ме мотивират. Аз си ги знам, че са така нещата, ама друго е и някой друг да ти ги каже :)
Ето какви ги свърших в понеделник (17.02.2014):
закуска - кафе с какао и прясно мляко към 250 мл... бях го спряла за един период ама не знам какво се върнах пак към него...
обяд - 3 яйца + салата странна със спанак, грейпфрут, сирене към 50 гр. и странен сладък сос
1 бонбон
тренировка
вечеря - салата айсберг с 1 ч.л. зехтин, 2 яйца в масло, към 50 гр. кашкавал, 2 резенчета филе, 1 ч.л. тахан
тренировката беше:
3 кръга от:
грутеус мост на един крак с диск 10 кг. - по 10 на крак - това ми се хвидя трудно, отдавна не го бях правила :)
гребане с дъмбел 9 кг. за гърба - по 10 на ръка
суинг с 16 кг. - 10 повторения
планк
3 кръга от:
гоблет клек с 18 кг. - 10 повторения
хиперекстензии с диск 5 кг. - 10 повторения
10 бърпита
10 обратни коремни
Този ден като че ли беше по-добре. Доволна съм :) Има още какво да се желае, но мисля, че малко мръднах в правилната посока :)
Пожелавам много слънчев и усмихнат ден на всички :)
18.02.14
12:23
Да, този ден определено е по-добре от предишните:) Виж, че можеш, просто се иска малко дисциплина, но спокойно - затова съм тук хаха :))
19.02.14
09:12
Супер :) мерси много :)
Вторник (18.02.2014):
закуска - кафе с какао и прясно мляко отново... да кажем към 200-250 мл.
обяд - свинско, карфиол с доста сметана, малко наденичка, малко риба, половин яйце, към 50 гр. сирене... като цяло обядът беше доста голямо количество, чак ми стана тежко, ама лакомия хаха :D
Следобяд - бяло фрапе без захар, но в огромна чаша и сигурно стана половин литър вече млякото за деня, което не е мн добре
15 мин. фитнес блендър тип табата :) някакво раздвижване да има все пак, че по цял ден на стол :)
Вечеря - пъстърва доста със салата айсберг и 1 ч.л. зехтин
Това е. Не е много зле като изключим млякото. Мисля да го заменя със сметана в кафето, поне ако не го пия чисто, май това е по-добрият вариант. Иначе забелязвам, че искам много бързо да отслабна, а то не става така и се разочаровам. Но не трябва да се отказвам. Мисля си, че на моменти прекалявам с количествата, но не ми се иска да почвам да броя калории, защото е мн затормозяващо психически
Хайде приятен и успешен ден на всички :) днес е малкият петък хихи :):)
Мнението беше редактирано от Ина Иванова на 20.02.14 11:24.
20.02.14
11:31
Сряда (19.02.2014)
Закуска - кафе с какао и прясно мляко към 200-250 мл. - все си повтарям, че трябва да я променя и нищо :D
Обяд - свински котлет на скара с домати и краставици със зехтин - най-накрая съм доволна от яденето. Бях гладна, но хапнах точно колкото ми трябваше без да се натъпча. Не знам защо ми е толкова трудно по принцип да се храня така...
Следобяд - 20 гр. шоколад, кафе със сметана
Тренировка
Вечеря - броколи в масло, малко риба, няколко кръгчета печени картофи и една хапка киткат, малко прошуто, зелена салата, няколко хапки кашкавал и филе
Танци
Тренировката беше:
3 кръга от следното:
split squat с дъмбели 2х7 кг. - по 8 повторения на крак
ренегадско гребане с дъмбели 2х7 кг. - по 8 повторения на ръка
кростренажор 1 мин.
После 3 кръга от:
хип тръст с диск 15 кг. - 10 повторения
планк примерно 30 сек.
велоергометър 1 мин.
И 2 кръга от:
ходещи напади: по 8 на крак с 2 дъмбела по 6 кг. и по 6 на крак с два дъмбела по 7 кг.
кростренажор 1 мин.
Понеже сама си измислям тренировките и правя като цяло доста повторения, а гледам тежестите да не са ми леки, се чудя дали е възможно да качвам маса (разбирайте сантиметри) в дупето и краката от тях... съмнявам се, разбира се, по-скоро е от шоколадите, но за мое успокоение да споделя и да питам :) :)
Мнението беше редактирано от Ина Иванова на 20.02.14 11:49.
21.02.14
17:27
Отчитам се за вчера - четвъртък (20.02.2014):
Закуска - пак кафе с какао и прясно мляко...
Обяд - сьомга със салата със зехтин
1 бонбон
кафе със сметана
Вечеря - доста пилешко месо бутче, задушени моркови сигурно с олио и още някви зеленчуци ама доста :D
Странно, че уж не съм яла кофти неща, а се чувствам подута и тежка...не е от МЦ. Почвам да си мисля дали не е от млякото и май трябва пак да го спра...все си мисля да си направя ядково :)
Това е от мен! Приятен уикенд на всички :):):)
24.02.14
09:50
Добро утро! :)
Отчитам се за последните три дни по спомени :D
петък (21.02.2014)
закуска - кафе с мляко...същата работа
обяд - 3 кюфтета с моцарела и броколи в някаква мазнина
1 бонбон
вечеря - тук имаше junk, а после салата и риба
събота (22.02.2014)
през деня сладки работи, баничка, фрапета... абе зле :D
тренировка от ФитнесБлендер (lower body tabata)
вечеря - салата и пилешко бутче, кашакавал
неделя (23.02.2014)
закуска - броколи в масло и пилешко бутче, кафе с мляко, айрян
обяд - пилешка супа и свинско със зеле
следобяд - кафе с мляко, кашкавал към 50 гр., половин банан
пак тренировка от ФитнесБлендер (друг тип lower body tabata)
вечеря - салата, пилешко месо доста, кашкавал към 50 гр., мед - 1 ч.л. и тахан 1-2 ч.л.
Успешна седмица на всички :)
Мнението беше редактирано от Ина Иванова на 24.02.14 09:52.
24.02.14
16:38
Като гледам храната, по-скоро качваш от баничките, отколкото от кг на упражненията ;) Мускулна маса не се качва толкова лесно при нас, жените,без химия, аз се мъча от 5 месеца и съм качила 0.900 грама мускули :) При това смея да твърдя, че работя с големи килограми
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.02.14 16:39.
25.02.14
17:32
Дааа, най-вероятно е така, така че ще си продължавам с тренировките. При мен интересното е, че си качвам мускули, а и като цяло съм стегната. По принцип харесвам кльощави тела....
Иначе прегледах твоя дневник и тежестите ти са много по-големи от моите наистина :) и аз усещам, че мога да ги увелича, но преди си докарах проблеми с кръста от клекове на своя глава (явно техниката не е била добре) и от тогава се наплаших. После тренирах с треньор и сега си усещам по-добре тялото, кое как ме натоварва и т.н., но сега тренирам сама и ме е страх да увеличавам тежестите много или пък да клякам с лост.
Да се отчета за вчера - понеделник (24.02.2014)
закуска - няма... няколко бонбона, кафе с мляко, кафе със сметана, шепа ядки
обяд - огромен, гигантски :D имаше какво ли не - доста карфиол със сметана, свинско, риба, сирене, яйце...
тренировка
вечеря - огромна салата айсберг с 1 ч.л. зехтин, към 50 гр. кашкавал, чаша вино
тернировката беше:
4 кръга от:
дърпане на хоризонтален скрипец с 13 кг. - 15 повторения
флор преси с 2 дъмбела по 8 кг. - 15 повторения
сплит скуот с 2 дъмбела по 6 кг. - 15 повторения
хип тръст с диск 15 кг. - 15 повторения
3 кръга от:
абдуктор 45 кг. - 12,12,10
аддуктор 45 кг. - 12,12,10
корем - ножици, повдигане на краката от легнало положение, ренегадско гребане...
Доволна бях от тренировката, чувствам си натоварено Д-то днес :)
Мнението беше редактирано от Ина Иванова на 26.02.14 09:14.
26.02.14
09:22
Постоянно забравям нещо и редактирам :D
Вторник (25.02.2014)
закуска - пак същата работа, но и честно казано не ми се ядеше - кафе със сметана, 2 бонбона
обяд (тук вече естествено бях изгладняла и много прекалих от глад и от лакомия хаха) - ограмна порция, която съдържаше малко риба, много свинско, готвено зеле в много мазнина (сигурно олио), няколко хапки странни салати с майонеза, малко сирене...
омазване тотално...
следобед - капучино
нещо като тренировка - lower body tabata workout - fitnessblender - не са лоши тези мини тренировчици според мен, за половин час си се изпотявам и мисля, че натоварват. сигурно не е като фитнес или като някакъв много интензивен спорт, но мисля, че е добре за разнообразие :)
вечеря (която отново ми беше абсолютно излишна, защото въобще не бях гладна след обяда) - огромна салата айсберг с 1 ч.л. зехтин, 10тина ядки кашу
Това е. Като го гледам така отстрани не изглежда чак мега зле, но днес се събудих много подпухнала и тежка. Трябва да престана да преяждам от скука...
Хайде днес по-ведро :) успешен ден на всички :):):)
26.02.14
09:49
казано от Ина Иванова на 26.02.14, 09:22:
Това е. Като го гледам така отстрани не изглежда чак мега зле, но днес се събудих много подпухнала и тежка. Трябва да престана да преяждам от скука...
Хайде днес по-ведро :) успешен ден на всички :):):)
Всъщност си е доста зле. Не закусваш, в резултат на което озверяваш от глад на обяд и поглъщаш огромни количества храна, да не говорим колко зле съчетана - имаш млечни, яйца, майонеза, риба и СВИНСКО, честно казано ако съм на мястото на стомаха ти, не бих те търпяла дълго :Д И накрая вечерята ти е една мижава салата, защото просто си се натъпкала зверски на обяд. Това е много грешно, освен, че няма да отслабнеш така, ще си докараш и проблеми с храносмилането.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.02.14 09:49.
Ще ти споделя няколко неща от собсветн опит, пък дано ти бъда полезна с нещичко:)
Като гледам вчерашното ти меню се сетих за себе си преди време. Можех да изкарам до 14ч. на 1-2 кафета и 1 блокче шоколад. После естествено организма сигнализираше,че има спешна нужда от истинска храна. Следваше преяждане ( с тази разлика,че аз не мешах толкова много храни като теб,но пак си беше тъпчене ). Естествено после ти е тежко и вечерята си я хапваш някак си къде по задължение, къде от лакомия.
Все още мога да изкарам до обяд без да ям. Обикновено чувствам лек глад към 10-11ч. ,но мога да го пренебрегна.Да, обаче вече знам,че трябва да си подам нещо дори и малко, но хранително. Така няма големи нахвърляния на храна по-късно, така кръвната ми захар не играе толкова много и не се чувствам ту добре, ту като парцал, така храносмилателната ми система работи значително по-добре.
Моя съвет към теб е да се опиташ да закусваш нещо ,та дори и мъничко,но да е по-хранително и истинско от тези два бонбона:) Свари си яйце, хапни малко пилешко филе с няколко маслинки или пък ако толкова имаш нужда от захар си хапни някой плод. Дай на организма си нещо хранително. Ще видиш, че постепенно той ще ти се отблагодари:) Разбира се, не си длъжна да ме послушаш и не е задължително и при теб тази схема да проработи, както при мен. Просто ти споделям какво ми помогна не мен:)
И друго да кажа- много добре премисли от къде идва това емоционално хранене.Какво го активира? Какво компенсираш? Какво ти липсва?:) Само така ще знаеш с какво трябва да се бориш:)
Успех! Ще следя дневника ти и се надявам с всеки ден нещата да се подобряват!:)
26.02.14
14:10
О, много ви благодаря, че четете и пишете :) абсолютно е така и очевидно липсата на закуска прецаква нещата. По едно време си бях изградила режим с 3 хранения на ден и междинно следобед и беше добре, бях и отслабнала доста, ама после развалих нещата и от тогава не мога да вляза пак в релси. Днес пак не закусвах, но от утре съм решила да започна. Ще опиша по-подробно като мине денят, че не обичам нещата за един ден да са в няколко поста, мн трудно се чете :)
но исках просто да ви благодаря :) а иначе за емоционалните проблеми - уж ги боря, но е трудно. Този път обаче съм решила да не се отказвам, важното е да вървя в правилна посока и от там рано или късно нещата ще се наредят :)
26.02.14
19:26
Да ви се оплача, че както уж щях да си взимам поука, следобеда от напрежение изядох мноооого фъстъци. Не знам колко, но взех голям пакет и сигурно съм изяла над 200 гр. :( много тъпо се почувствах. Сега ще отида да си направя планираната тренировка. Мислех да я отменя, но съм сигурна, че след нея ще се чувствам по-добре. И ще опиша утре днешния ден..
казано от Ина Иванова на 26.02.14, 19:26:
Да ви се оплача, че както уж щях да си взимам поука, следобеда от напрежение изядох мноооого фъстъци. Не знам колко, но взех голям пакет и сигурно съм изяла над 200 гр. :( много тъпо се почувствах. Сега ще отида да си направя планираната тренировка. Мислех да я отменя, но съм сигурна, че след нея ще се чувствам по-добре. И ще опиша утре днешния ден..
Милата! Колко познато ми е ако знаеш! Трябва да помислиш как да въздействаш по друг начин на това напрежение.С изяждането на 200гр фъстъци няма да свърши света, но не е решение на въпроса освен ако не си била гладна като вълк.
Нещата бавно ще се нормализират.Сигурна съм! Но трябва време, борба и търпение.:)
27.02.14
09:34
Благодаря ти. Много е успокояващо да знам, че не само на мен ми се случват такива неща :)
Все пак описвам вчерашния ден - сряда (26.02.2014):
закуска - кафета със сметана (30%), 20 гр. шоколад
обяд - нормална порция свинско с праз и голяма салата с 1 ч.л. зехтин - тук беше добре
следобеда - въпросните фъстъци и бисквитки имаше не знам колко
тренировка
вечеря - 2/3 пъстърва, огромна салата с 1 ч.л. зехтин, резен кашкавал към 25 гр.
Все пак успях да отида на тренировка (добре, че го бях написала тук, че ще отида хахахах и щеше да ми е тъпо после да кажа, че съм пропуснала). Не успях да направя всичко по план, защото бях доста уморена, но все пак съм мн доволна, че отидох, а и че вечерях нормално. Та тренировката беше:
3 кръга от:
гоблет клек с дъмбел 20 кг. - 10 повторения
придърпване на скрипец за гръб отгоре с една ръка (не знам как се кава :D ) с 10кг. - 10 повторения на всяка страна
суинг с дъмбел 14 кг. - 15, 15, 10
4 кръга от:
5 бърпита (правя ги по принцип без лицева)
ходещи напади с 2 дъмбела по 6 кг. - по 5 повторения на крак
5 бърпита
упражнения за корем (първия път беше повдигане на краката, а после обратни коремни)
5 бърпита
хиперекстензии с диск 5 кг. - 10 повторения
Днес закусих! :)
27.02.14
16:54
Браво за закуската!
27.02.14
17:12
Да, добре беше, ама съм си и за порицаване, защото току що изядох голямо парче торта. Но наистина след като закусих тази сутрин денят тръгна по-добре и бях по-спокойна :) Не мислех само за храна. Явно при мен не работи вариантът след като съм яла повече, на другия ден да не ям почти нищо, защото избива в тъпчене. Така че утре пак ще закуся и ще продължа по план режима без да се опитвам да гладувам заради тая торта. Може би по-напредналите могат да го направят, ама при мен явно си трябва редовно хранене по три пъти на ден :)
27.02.14
17:20
.
Мнението беше редактирано от Ronaldinho на 27.02.14 19:27.
27.02.14
17:21
Всеки ден си е за всеки ден.. просто гледай следващият да е по-добър от предишния:)
27.02.14
17:25
Да, това ми харесва :) Такава трябва да е нагласата, а не като мен - искам всичко да стане веднага и затова се опитвам да не ям... или пък ако “прегреша” малко си казвам айдееее и се натъпквам. голяма грешка
Ronaldinho, не разбрах това за шоколада? А иначе, да, тортата беше шоколадова :)
Аз пък разсъждавам по следния начин: ако днес изям/изпия нещо, което знам че не трябва, това означава утре да дам по-малко от себе си на йога практиката/тренировката; да ми тежи през цялото време и да знам че това е заради лакомията ми. Това съответно означава, че тези неща ме отдалечават от това, което искам да постигна, и някак спирам да искам да ги правя.
Просто трябва да си намериш нещо, което да ти е по-важно от лакомията и да не си готова да го жертваш заради парче торта/две водки или нещо подобно.
27.02.14
17:32
закуската ти е кафе и шоколад ли ?
27.02.14
17:38
Маргаритка, това е супер. И аз искам така, ама още не мога да го постигна. Уж се замислям за това как после ще се погледна в огледалото и няма да се харесам, ама удоволствието от шоколада е веднага, а негативните ефекти все пак се усещат с малко закъснение и затова ми е лесно да залитна... ще се боря де. благодаря ви много за подкрепата. Честно казано съм мн приятно изненадана, защото очаквах като си напиша трагичното меню тук, хората да ме порицаят и само да кажат, че не става така. А усещам подкрепа, което е супер :)
А иначе, Ronaldinho, нееее хахаха развесели ме :):) Закуската беше 2 яйца на очи с малко масло. Много вкусно, в последно време най-накрая се научих да си ги правя точно както обичам - жълтъкът да е съвсем рохък :) не съм я описала, понеже чакам да сложа всичко за деня в един пост, за да се чете по-лесно :)
27.02.14
17:45
супер :)
28.02.14
09:06
Такааа, отчитам се за вчера - четвъртък (27.02.2014)
Закуска йеееее :):):) - 2 яйца в малко масло, 2 хапки банан и 1 ч.л. тахан (даже няма и толкова)
по-късно 3 бонбона...
Обяд - пилешко филе със салата с 1 ч.л. зехтин
Следобяд - голямо парче шоколадова торта
През деня имаше и кафета със сметана - този път някаква 4%, понеже беше президент, ама нещо не ме изкефи много. що за глупост е сметана light… :D
Вечеря - доста свинско с броколи и моркови - тук малко попрекалих
После пак някакви гадости ми се случиха и се почувствах зле, което веднага изби в желание да се натъпча, но го преодолях и изядох само около 40 гр. кашкавал, 1 ч.л. мед и 2 ч.л. тахан и 1 чаша вино. Отбелязвам го като мини напредък, понеже исках да погълна целия хладилник хахахах
Тренировка нямаше
Хубав ден! :) петък е :)
Мнението беше редактирано от Ина Иванова на 28.02.14 09:07.
05.03.14
09:31
Нямаше ме няколко дни, но не съм се отказала. След като и трите почивни дни храненето ми беше безобразно (поне една тренировка направих :) ), вчера всичко беше на 6! :) Така че се отчитам и днес продължавам по план :)
вторник (04.03.2014):
закуска - 2 яйца в масло
1 бонбон
обяд - салата с малко пармезан и прошуто и някакъв сос предполагаемо със зехтин
следобяд - 10тина фъстъка
тренировка
вечеря - доста тиквички на фурна, пилешко бутче и малко домашно песто с авокадо и зехтин
Тренировката:
4 кръга от:
split squat с 2 дъмбела по 6 кг. - 15 повторения
дърпане за гръб на скрипец с една ръка като кабелът идва отгоре (хахаха да си имам обяснението) - 11 кг. - по 10 повторения на всяка ръка
hip thrust с диск 15 кг. - 15 повторения
лицеви истински :) 4,3,3,3
суинг с дъмбел 14 кг. - 10 повторения
После правих упражнения за корем - повдигане на краката, ренегадско, обратни коремни
Много съм доволна от този ден. Не ми се ядеше сладко и даже не ми се услади толкова. Като започна деня с яйца всичко е тотално различно :)
казано от Ина Иванова на 05.03.14, 09:31:
Много съм доволна от този ден. Не ми се ядеше сладко и даже не ми се услади толкова. Като започна деня с яйца всичко е тотално различно :)
Много,много се радвам да го чуя! :) Все така доволна да си от себе си и от всичките си дни! :)
06.03.14
10:01
Благодаря! :) дано да е така. Пожелавам го на всички :) вчера също беше добре:
сряда (05.03.2014)
закуска - 2 яйца в масло
2 хапки торта, кафе с какао и мляко
кафе със сметана
обяд - пилешка пържола от бут и зелена салата със зехтин
май имаше още едно кафе със сметана или все нещо трябва да съм хапнала ама не помня точно... :D но не беше нещо голямо или шоколад хахаха
тренировчица
вечеря - миш-маш (2 яйца, извара, сирене), огромна салата айсберг с 1 ч.л. зехтин
Мини тренировчицата (за 20 мин):
3 кръга от:
гоблет клек с 18 кг. - 15 повторения
едно упражнение за корем май се казва дървар ама не съм сигурна - дърпане на кабел с усукване с 11 кг на машината - по 10 повторения на страна
хиперекстензии с диск 5 кг. - 12 повторения
повдигане на краката на уред - 10 повторения
суинг с 14, 16, 16 кг. (14ката стана заета...) - 10 повторения
Еми това е. Мислех да тренирам като хората, но се чувствах мн изморена и си викам айде по-добре малко, отколкото нищо :)
Хубав ден :)
07.03.14
08:57
Добро утро! :) Вчера също не беше мн зле:
четвъртък (06.03.2014)
закуска - пилешко бутче с домашно песто с авокадо, малко салата с мааалко зехтин
кафе със сметана (тая сметана сигурно ми отива към 100 мл. на ден, а си е калорична...)
някъде през деня 4-5 хапки торта (за малко да напиша по навик парчета хахахахха представяте ли си ей така да сложе 4-5 парчета торта :D:D:D )
обяд - пак пилешко бутче с домашно песто с авокадо, малко салата с малко зехтин
10 фъстъка
вечеря - пилешко филе (половината от гърдите, значи реално едната гърда хаха), шопска салата, броколи с масло
по-късно (абсолютно излишно) - още салата със зехтин към 1 ч.л. и едно парче филе
Това е, тренировка няма, но днес планирам :)