Разстройство от AMIX L-карнитин?

07.03.14
12:03

Здравйете, от 2 дена пия л карнитин с екстракт от зелен чай на амикс. И двата дни след тренировката получих еднократно разстройство. Едва ли е съвпадение и смятам, че е от карнитина. Пия по 2 супени лъжици.
Какво следва от тук натам- да намаля дозата, да го спра изцяло? Означава ли че не го преработва организма ми, защото в противен случай не ми пречи това, че след това ще имам едно ходене до тоалетната с разстроен стомах

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.03.14 12:07.

Колко карнитин е това?

07.03.14
12:41

около 25мл

Питам колко карнитин е това, а не какво количество от продукта...

07.03.14
14:14

Напълно възможно е да е от Л-карнитина! Миналата пролет, имах глупостта да си взема течен Л-карнитин на PEAK и от него получих диариа. Просто смени продукта, не е въпрос на количество активно вещество, а вероятно на някоя от съставките вътре.

07.03.14
15:37

Това беше причината да подаря карнитина на Biotech 100 000 на приятел (който нямаше проблеми). Както каза и самъртайм според мен проблема не е в активната съставка карнитин, а в някое от другите вещества (подсладител/оцветител). Затова вариантите са два:
- Редуцираш дозировката на половина, но пък го пиеш 2 пъти дневно
- Подаряваш го на твой познат
И за в бъдеще си имаш обеца на ухото да не се занимаваш с течни концентрати. Капсули, таблети или пудра (най-рентабилния вариант).

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 07.03.14 15:38.

07.03.14
15:54

А дали се усвоява самия карнитин

07.03.14
17:05

Аз като стара латерна станах, но пак ще обясня че всичко са маркетингови трикове. Усвояемостта на активното вещество, би се повлияла единствено ако е затворено в капсула, на която и трябва време за да се раствори в червата. Иначе Л-карнитина който е на прах, все пак се пие с вода т.е. става течен. Според мен карнитина на ПикКо, е най-рентабилен цена/количество а и никак не е гаден при пиене. Реално половин кило Л-карнитин Л-тартарат излиза към 50лв., а направете сметка в “купешките” продукти колко реално се съдържа, и на каква цена. Този на ПикКо го пих грубо по 10гр./ден просто защото електронната ми везна не е толкова точна, а и самото активно вещество е % от количеството на целия продукт. И нямах проблеми със стомаха, което ме кара да мисля, че напарфюмираните продукти на другите фирми съдържат някаква гадост която е отговорна за това състояние.

07.03.14
19:09

Всеки човек си е строга индивидуална затворена система и всеки реагира на един и същи продукт по различен начин. Аз пък имам 2ма познати постигнали страхотни резултати с този л-карнитин. Това, че моя организъм реагира така, не значи че продукта е лош. Ако питаш във форума дали течния или на хапчета е по-добре, ще получиш почти по равен брой отговори, защото няма еднозначен такъв. Все едно да питаш бмв или мерцедес е по-добрата кола. А аз все още се надявам да е някакво съвпадение, че съм се запасил със 3 кутии за 1 месец и ако се наложи да го спра ще се чудя какво да го правя. Утре няма да пия и други ден пак ще пробвам, но не на гладно

07.03.14
19:18

А дали нямаш този малък “бонус” от зеленият чай. Аз поради тази причина не пия зелен чай. Иначе от Л-карнитин на капсулки май съм си най-доволна. Даже точно на Амикс АЛЦ пих и мисля, че е много сполучлив. В момента пия л-карнитине на прайма форсе, ама честно казано ме мързи всеки път да бъркам, да цапам чаши и лъжички и т.н

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1