първи ден от моя дневник

Темата е заключена.

05.03.14
18:42

(blush)
Здравейте,

Реших,че  трябва и аз да си направя дневник.Може би защото не са ми достатъчни съветите ,които получавам и смятам ,че тук мога да намеря хора,които да ми помогнат и да ме мотивират да продължа.На 18 години съм от Русе още ученичка,преди 5-6 години съм тренирала баскетбол,но започнах да се занимавам с фитнес.От 2 година се занимавам сериозно без да спирам с фитнес и съм 161 см,50-51 кг./зимата бях качила мускулна маса и бях 56кг./
Смятам ,че има какво още да науча и искам да се мотивирам ,за да постигна желания резултат.За момента бих искала да смъкна максимално ,колкото е възможно и да изчистя подкожна мазнина/най-вече около корема/.Тренирах с една програма и клековете ги правих с 60до 80 кг-качих мускул.След това 2 месеца правих по 1 час кардио,за да смъкна малко.За в момента не искам да правя силови упражнения и да качвам мускулна маса,а да премахна излишнита подкожна мазнина.
Днеска е 4тата седмица от новата ми тренировачна програма + хранителен режим и смятам ,че се справям добре.В седмицата тренирам 4 дена ,като сряда е почивен както събота и неделя.

СРЯДА 05.03.14 нетренировъчен ден и храната ми беше следната:
Закуска 7:30ч.: -150мл.прясно мляко 1%+половин лъжица мед +2 с.л.овесени ядки
Закуска 10ч.:1но сварено яйце
Обяд 12ч.: 200 гр.плод/зелена ябълка/
Обяд 14:30ч.:150гр пилешко филе варено + салата 200-300гр./краставици и домати/+20гр.сирене
Междинно 17ч: 15-20 сурови бадема
(след 1 час  вечерята ) Вечеря 19:30ч.100гр пилешко филе тефлонов тиган без мазнина +200-300гр салата/айсберг,домати и краставици/
за деня съм изпила около 3 литра вода
Това беше от мен за днеска.Лека вечер (wave)

Темата беше редактирана от zhanka ... на 05.10.23 21:27.

05.03.14
19:26

Здравей!Излишната мазнина се маха с комбинация от силови и добре дозирани кардио тренировки,но най-вече в полза на силовите.Успех!

05.03.14
19:37

Здравей и честит дневник :)
Пожелавам ти успех в заветната цел :) ще следя дневника ти с удоволствие :)

05.03.14
20:13

Благодаря  :) Едва първи ден ми е .. ще продължавам да споделям и да поддържам дневника си :) Лека вечер

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 05.03.14 20:13.

Хранителният ти режим е обичайният режим, който дават 90% от инструкторите, когато при тях отиде жена и им каже, че иска да сваля:) Сама си прави сметка какво означава това. Относно метода ти на трениране (който не си описала в момента, но се разбра, че не вкл силовите трен)- според мен е грешка,че си се отказала от силовите тренировки. Мазнини се горят като се правят мускули на тяхно място, а не с постоянно кардио и глад:) Успех в целите

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.03.14 21:18.

05.03.14
22:00

Да,режима ми е от фитнес инструктор исках да ми изготви хранителен режим и уж индивидуално за мен ,но и аз мисля че не индивидуален .А за  тренировъчната програма просто още не съм я споделила,защото нямах време.Благодаря за съвета ,а мога ли да попитам какво точно трябва да променя  в хранителния си режим ,защото го спазвам стриктно не приемам нищо излишно,дори ме е страх да  пия чай със захар или кафе..Благодаря,Адриана :) Лека вечер

06.03.14
07:22

Добро утро,пожелавам ви успешен ден и приятна тренировка на трениращите днес .

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 07:25.

06.03.14
07:28

06.03.2014 ЧЕТВЪРТЪК аз  започвам деня си с :
Закуска 7:15ч. :150 мл.прясно мляко + 2 с.л. овесени ядки без връхче +1/2 с.л. мед :)
9:10ч.пих 3in1
10ч.:1-но сварено яйце
12ч..:1 грейпфрут
14ч.:100 гр. пилешко филе на тиган без мазнина + салата/маруля +1/2 краставица ,1/2 домат/ и малко сирене ,6-7 сурови бадема
2-3 литра вода
....

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 14:54.

казано от Janka .. на 05.03.14, 18:42:

(blush)

Обяд 14:30ч.:150гр пилешко филе варено + салата 200-300гр./краставици и домати/+20гр.сирене
(след 1 час  вечерята ) Вечеря 19:30ч.100гр пилешко филе тефлонов тиган без мазнина +200-300гр салата/айсберг,домати и краставици/
Това беше от мен за днеска.Лека вечер (wave)

Млякото е по-добре да е пълномаслено, доста се е изписало по въпроса защо - при процеса на обезсмасляване се губят доста от полезните в-ва - едно, второ, заместват това с други боклуци = по-добре яж пълномаслено мляко, поне се доближава повече до “истинското”. Отделно според мен е хубаво на закуска да имаш белтъчини,а не предимно само въглехидрати и то комбинация от бавни (овес) и бързи (мед). Обяд от 12 .. това не е обяд :Д И честно казано не виждам смисъл от това хранене и то точно там, храниш се през 2 часа, което е напълно излишно според мен, можеш да ги сведеш до 4 съвсем спокойно. Обядът - тук може да не е само пилешко и да не е само варено - може да е пуешко, риба, могат да бъдат печени на тиган или на скара без мазнина, на фурна. Няма никакъв проблем и да ядеш свинско 1-2 пъти в седмицата. Лично аз съм против смесването на 2 източника на протеин в 1 хранене - имаш месо и сирене. Бадемите са ок щом са сурови и сега вечерята. 100 гр пилешко са твърде малко - съвсем спокойно можеш да ги вдигнеш на 150-180гр.

Основна грешка в менюто ти е, че е скучно,еднообразно и не е добре балансирано. Липсват полезните мазнини - зехтин,авокадо, маслини, тахан, имаш само 1 жълтък от свареното яйце, малко мазнини от суровите ядки и това е (което аз броя за добри мазнини). Мазнините са много важни за хормоналния баланс при жените и НЕ е добре да бъдат тотално премахвани от менюто. И това не са “онези” вредни мазнини, от които се пълнее, но повечето инструктори не го разбират и бягат като дявол от тамян от всички тях, дори от зехтина... което е светотатство:) Количеството на храната ти според мен е малко, сметни си един калориен баланс да видиш колко калории трябва да приемаш и после сметни колко всъщност приемаш с това си хранене и сама ще се убедиш,че са по-малко.  И отделно виждам,че почти не ядеш въглехидрати като изкл овесените ядки сутрин и малкото в  млякото - от колко време се храниш така и за всеки ден ли ти е такова менюто?

06.03.14
09:02

казано от Janka .. на 05.03.14, 18:42:

(blush)

СРЯДА 05.03.14 нетренировъчен ден и храната ми беше следната:

Като цяло не е толкова крайно лошо менюто ти ,но има какво да се пипне. Адриана много хубави съвети ти е дала. Аз лично бих направила следното- вместо овесените ядки с мляко ,бих хапнала 1 филия пълнозърнест хляб с яйцето от втората закуска и със сиренето от обяда :) Ако пък искам да намаля въглехидратите ще си направя 2 яйца за закуска, ще добавя или масло, или няколко маслинки например.Това обаче е лично мое предпочитание за закуска:)
Също така се надявам,че си подпряваш салатите с мазнина. Тази мазнина е полезна.Аз подкрепям теорията, че не бива да се намаляват много мазнините в менютата специално на нас жените.
Желая ти успех!

Напълно съм съгласна с добавката на June :)

06.03.14
14:38

Ади,много ти благодаря за съветите ще опитам да променя нещо.. Просто това беше хранителния режим ,който получих от инструктора,който работи във фитнеса,в който тренирам.Исках да се съветвам ,с някого ,за да знам кое е добре и кое не е .И на мен не ми се струва най-точния режим и има какво да се добави още,но не съм сигурна какво точно трябва да оправя .
Не използвам мазнина в салатата,защото не бях сигурна дали е по-добре без,но вече ще използвам зехтин.
А за млякото,което е 1% според мен изобщо не е мляко ,а е някакъв боклук и исках да питам дали мога  да го заменя за истинско мляко,защото имаме квартален млекомат и млякото е по-качествено от млякото,което си купувам в кутии.
Наистина с това количество на ден не мога се нахраня добре и се чувствам малко гладна,но понеже съм решила да спазвам много стриктно режима не съм добавила нищо повече :) Този режим съм го  започнала на 10-ти февруари,а единственото което променям е плода всеки ден различен ,вместо салата понякога си задушавам броколи или други зеленчуци и местото го правя по различен начин.

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 14:59.

06.03.14
14:41

Въпрос (blush)
Искам да попитам млечни продукти ,кога е позволено да ям ,защото много обичам кисело мляко,а в моя режим никъде не е включено ..Също така и за изварата знам,че е хубаво да ям,но не знам кога точно може ?

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 15:00.

06.03.14
15:40

Изчезвам да потренирам ,по-късно ще споделя тренировъчната програма

06.03.14
15:58

казано от Janka .. на 06.03.14, 14:41:

Въпрос (blush)
Искам да попитам млечни продукти ,кога е позволено да ям ,защото много обичам кисело мляко,а в моя режим никъде не е включено ..Също така и за изварата знам,че е хубаво да ям,но не знам кога точно може ?

Първо бих те посъветвала да обърнеш внимание на тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 :) Изчисли си калорийния баланс (ако нещо не ти е ясно можеш да ми пишеш на лично и ще ти помогна). Хубаво е да имаш тази информация за себе си след като си решила да полагаш някакви усилия за хубава фигура.

След това можеш да погледнеш в раздела ”Хранене” и ”Състав на храни”. Има много голямо разнообразие от храни, като за всяка има информация за това какви са пропорциите на белтъци, мазнини и въглехидрати. Ще погледнеш и млечните.
Има много хора,които ги отричат и гледат да ги избягват. Млечните в магазина не са с много високо качество за съжаление.Аз лично върху себе си не забелязвам да ми се отразяват отрицателно стига да са в нормални количества. Сама трябва да усетиш дали  киселото мляко се вписва в хранителния ти режим или ти пречи. :)

ДА, при всички случаи е по-добре да си взимаш пълномаслено мляко особено след като има откъде. И да - не е проблем да ядеш и кисело мляко, можеш да редуваш прясното с кисело. Изварата е много подходяща за хапване преди лягане. Това дали млечните ти действат добре или не, ще прецениш сама след като ги консумираш известен период от време.. аз например си ги консумирах много преди, после установих, че ми става тежко от нещо, подувам се, подпухвам - > започнах да изключвам разни неща и така установих, че специално за мен НЕ е ок да приемам мляко (от магазина, изобщо не отричам домашните млека). Така спрях млечните изцяло от юли месец - сирене,кашкавал, мляко, извара - всичко. И видях, че се чувствам по-добре така и отделно чистя по-лесно. НО това е нещо строго индивидуално - при мен е така, при друг - друго:)

06.03.14
19:53

Благодаря,Ади :) Ще пробвам няколко дена с млечни продукти да видя как ще ми се отразят и как ще се чувствам ,за да преценя дали мога да ям.А сигурно не трябва да прекалявам и да ям до обяд ,не в късните часове освен изварата,която може и преди лягане ?А изварата трябва да е обезмаслена ? И чиста ли трябва да я ям..?

06.03.14
19:59

Четвъртък 06.03.2014
Днеска вечерята ми беше малко по -разнообразна,не както обикновено салата и пилешко :)
Вечеря 19:30ч.: 100 гр. пилешко филе на тиган с лимонен сок , 1 лист салата с лимонен сок + няколко капки зехтин , 50гр карфиол +2 малки гъби и половин морков -задушени с няколко капки зехтин и сол за вкус :)

+още 2 литра вода оххх... (малко ми е трудно да пия вода,но когато знам че трябва няма как :) ) 

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 21:33.

06.03.14
20:37

Имам чувството, че се притесняваш от количествата храна, включително зеленчуците - тях си ги яж без да се ограничаваш, колкото ти е вкусно и се чувстваш добре :)

06.03.14
20:47

Здравей,честно да си призная от всичко ме е страх,защото сигурно мин. от 2 години не се храня с боклуци,хляб не бутвам само плодове зеленчуци и пилешко, а сега като получих и този хранителен режим ми казаха много да внимавам с плодовете и зеленчуците иии чак... за момента се храня без нищо излишно ,което го няма в програмата ,спрях да пия кафета ,сокове и чай заради меда.. Искам да постигна максимален ефект и не искам да стане за 1-2 месеца всичко е от стриктното хранене ,добрата храна и редовните тренировки,знам го това и се старая :)

06.03.14
21:30

Ден :1 крака +седалище + корем
1. Клекове  със собствена  тегло разкрач широк 15-20 клека
*Ритници за дупе -30 повторения на крак
*Римска тяга с опънати крака -20 повторения с 10кг.
Трите упражнения ги правя едно след друго без почивка между тях, 3 повторения и след това 1 мин. почивка
2. Вървящи напади -15 на крак
*Сгъвач -30 повторения  с 25 кг.
*Глутеус машина -20 повторения на крак с 5 кг.
  *Абдуктор- 30 повторения с 20-25кг
Отново повтарям 4-те упражнения по 3 пъти без почивка между тях
3.Повдигане на краката за долна част на корема 4х30 броя
4.Римска столче за корем 3х30
20 мин. колело или кростренажор

Ден 2:горна част + кардио
1. флайс машина за гърди 3х20 с 10 кг.
*разгъване за трицепс ба скрипец 3х20 с 7 кг.
2.дърпане на скрипец отгоре зад врат 4х25 с 15-20 кг.
*сгъване за бицепс с гири 4х20 на ръка 5кг.
3.раменни преси с дъмбели 3х20 с 4 -5 кг.
*разтваряне встрани с дъмбели 3х20 с 4кг.
20 мин, колело + 20 мин кростренажор /или пътека с наклон/

Ден 3:почивен или  1 час кардио по желание

Ден 4: крака+седалище+корем
1.Сгъвач 4х30 с 25 кг
*римска тяга 4х20 с 10 кг
2.Кръстосани напади 4х12
*Глутеус машина 4х20 на крак с 5 кг
*ритници за дупе 4х25
3.Балетен клек 3х15
*Адуктор 3х30 с 20 кг
*Абдуктор 3х30 с 20 кг
4.Повдигане на крака от лежанка за долна част на корема 4х20
5.Странична част с дъмбели за корем 3х30 на страна с 5кг.
6.Повдигане на крака за корем от стойка за набирания 3х20
20мин.колело, коростренажор или пътека с наклон

Ден 5:Горна част +кардио
1.Горна част с дъмбели за гърди 3х15
*кик бек за трицепс 3х20 с 4 кг.
2.Лодка 3х20 с 15-20кг
*сгъване с крив лост за бицепс права 3х20 с 10 кг.
3.Машина за раменни преси 3х20
*изнасяне на дъмбели пред тяло 3х15 4-5 кг.
5. хиперекстензии 3х20
20 мин колело + 20 мин кростренажор или пътека с наклон

Искам да споделя,че приемам фет бърнър 2пъти х2 хапчета (сутрин в 6:30ч. на гладно преди закуска и 1час след обяда в 15:30ч,тренирам в 16:00часа)
Това е моята 5 дневна тренировъчна програма съчетана с хранителния режим :)

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 06.03.14 21:35.

07.03.14
06:56

Добро утро :p

20-30 повторения в серия...
Сигурна ли си, че това е правилният тренировъчен подход?

07.03.14
17:15

Аз правя същата схема на тренировка и се чувствам много добре,до скоро бях с инструктор и до колкото знам повторенията са 15,максимум 20,в зависимост от упражненията. ;)
Успех,ще следя с интерес дневникът.
Научих нови неща от събеседниците по темата. :)

08.03.14
13:03

Здравейте,ем аз не знам дали трябва да съм сигурна ,защото се доверявам на инструктора,който ми е изготвил тренировъчната програма :)

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 08.03.14 13:03.

08.03.14
13:21

Честит празник на всички дами  

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 08.03.14 13:31.

10.03.14
15:05

Ооооо доста добро начало на седмицата :)
Въпреки мрачно и дъждовното време малко си потичкахме в морската 1 час и се чувствам перфектно,сега чакам да стаане време за фитнес

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 10.03.14 15:11.

17.03.14
15:40

Ооооо толкова е хубаво,когато има слънце  :) Страхотно време
Аз продължавам сериозно да си спазвам режима.Споделих с една приятелка какъв е режима ми и тя ми каза, чe на нея са и казали за закуска овесените ядки да ги яде с малко вода и с мед,а не с прясно мляко ..

7:15 ч. 2 с.л овесени ядки с малко  чай,колкото да омекнат +1/2 с.л мед
10 ч. 1 цяло варено яйце
12 ч. - 1 зелена ябълка
14:30 ч. 150гр. пилешко на тиган + 1/2 домат,1/2 краставица и зелена сала сложих и малко зехтин и сол за вкус
1 литър вода и 500 мл.  чай с малко мед
за сега е това :) и отивам да тренирам
ПРИЯТЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ

Мнението беше редактирано от zhanka ... на 17.03.14 15:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1