It's not over until I win

Темата е заключена.

Здравейте,

Разписвам се и аз с едно ново дневниче. Като цяло искам да имам едно място, на което да събирам записи за прогреса / регреса в моите тренировки и начин на хранене.
Казвам се Мария, на 24 години съм и живея в София. От края на октомври започнах да ходя на фитнес с персонален инструктор. Клиширано или не - не ми харесваше на къде отиваха нещата в огледалото. Висока съм 175 и бях стигнала завидните 74 кг, които ако не бяха само мазнини нямаше да е особен проблем. Винаги съм избягвала да се самооценявам изцяло на базата на килограмите, но когато нямаш грам мускул е време да се вземеш в ръце.
След няколко месеца тренировки в момента съм 67 кг и смятам, че изглеждам доста прилично. Мазнините се поизчистиха доста (тялото ми, като че се сви изведнъж), а резултата от клековете е зашеметяващ (wasntme). Бих свалила и още 5 до 7 кг, но дори и да не стане веднага - не се притеснявам особено. Имам афинитет към едрички женски тела и бих предпочела да имам голямо стегнато дупе, отколкото слабичко, като на манекенка (blush) .
В момента тренирам 4 пъти седмично с инструктор, 1 път сама само кардио (което ще бъде паузирано за известен период от време) и 1 - 2(3) катерения на седмица (зависи колко сили и желание имам).
Целта ми е да успея да вляза в режим 4 тренировки във фитнес + 3 катерене без това да пренатоварва тялото ми. Имах си проблеми миналата седмица с кръста в следствие на такъв мой опит да вместя всичко в едно. Искрено се радвам, че масажиста при който отидох си разбираше от работата и успя да ми помогне... Но това ми показа, че не съм готова за такова натоварване.
Наясно съм, че може би искам много, за много кратко време, но ми харесва да се движа - учудващо за мен :) Не бих искала да се окажа от тренировките във фитнеса, понеже те са нещото което ме зарежда сутрин преди работа с енергия и добро настроение. А катеренето е първият спорт, който с чисто сърце мога да кажа, че ми харесва и мога да се справям.

Ами, това е като начало. Да видим какво ще излезе :)

Ок, положението тази седмица е следното:

Понеделник
Фитнес : Почивен
Катерене : 2 часа вечерта /20-22/
Храна :
Закуска - 2 препечени филийки + голямо кафе с мляко и мед + половин ябълка
Обяд - печена наденица със доматен сос + яйце + сирене
Вечеря  - печена наденица със доматен сос + яйце + сирене

Вторник
Фитнес : Рамо/Трицепс сутринта /8 - 9:30/
10 мин пътека за загряване
Тук видовете упражнения не знам как се казват - а и вече не си спомням, за съжаление.
20 мин кардио - колело

Катерене : Почивен
Храна :
Закуска /7ч/ - 2 препечени филийки + голямо кафе с мляко и мед + половин ябълка
Предиобяд /10:30ч/ - 1 кисело мляко с мед + 2 белтъка със 50гр сирене
Обяд /14ч/ -  печена пъстърва + пилешка супа
Следобяд /16ч/ - голямо кафе с мляко и мед
Вечеря /20:00ч/ - около литър вино + 50 гр сирене / (blush) имах си гости и 10 литра вино за изпиване (blush)/

Сряда - днес

Фитнес : Крака сутринта /8-9:30/
Първите няколко упражнения не знам как се казват. Като цяло връзват ми краката с едни тежести по 2,5 кг и правя:
3 серии по 15, първо с десен - повдигане на крака вдясно, после с ляв - повдигане на крака вляво
3 серии по 15, първо с десен - повдигане на крака назад, после с ляв - повдигане на крака назад
3 серии по 15, първо с десен - повдигане на крака наляво , после с ляв - повдигане на крака надясно
3 серии по 15, първо с десен - повдигане на крака напред, после с ляв - повдигане на крака напред
глутеус машина - 3 серии по 10, първо с десен крак, после ляв, после двата
корем:
3 серии по 20 - извивки на тяло встрани с щанга
3 серии по 15 - повдигане на крака от легнало положение
30 мин кардио - пътека

Катерене : 2 часа вечерта /20-22/
Храна :
Предиобяд /10:30ч/ - 2 белтъка със 50гр сирене + голямо кафе с мляко и мед
Обяд /13:30ч/ - пилешко + зелена салата
Следобяд /16ч/ - голямо кафе с мляко и мед + някой плод или сурови бадеми
Вечеря - пропускам

Храната.. не е ок..

казано от Adriana Dacheva на 05.03.14, 21:31:

Храната.. не е ок..

Какво по-точно имаш предвид? Малко/много/неправилен подбор?
Като цяло да си призная не обръщам особено голямо внимание на храната освен, че гледам да не се наяждам напълно и да е предимно здравословна ...

Всеки път когато съм се придържала към някакъв хранителен режим е свършвало катастрофално... Йо йо ефекта ми е най-добър приятел така да се каже. Та неща като ниско въглехидратни високо мазнинни или каквито и да е други режими, които виждам се предлагат изобщо не са за мен. Независимо, че приемам голямо количество месо на ден.
За момента единствените правила са - без шоколад и сладко, хляб,картофи и ориз до 14 часа макс, много вода. Не знам дали има смисъл от още нещо?
Вечерите не ги пропускам по принцип, но се наложи последните 2 дни.

казано от Мария Панайотова на 05.03.14, 22:51:

Какво по-точно имаш предвид? Малко/много/неправилен подбор?

Крайно недостатъчно като количество. Това е глад.
Храната е лошо балансирана (като съотношение между макронутриентите).

Като цяло да си призная не обръщам особено голямо внимание на храната...

А трябва...

Всеки път когато съм се придържала към някакъв хранителен режим е свършвало катастрофално... Йо йо ефекта ми е най-добър приятел така да се каже.

Ако си се хранила по подобен начин - напълно нормално.
Гладът не е решението на твоите въпроси.

Та неща като ниско въглехидратни високо мазнинни или каквито и да е други режими, които виждам се предлагат изобщо не са за мен.

Защо?

99% процента съм сигурна,че режимите не са работели при теб, защото не си била наясно какво точно правиш и не си го правила правилно (без никаква задна мисъл да те наричам невежа, просто с 90% от хората е така, самата аз съм била така в началото).

Благодаря много за отговорите :)

Относно глада - мога да ви уверя, че не оставам гладна. Може би точно тези дни с които започнах не бяха най-представителната извадка за режима ми на хранене.

Но относно

казано от Кольо Пияндето на 05.03.14, 23:00:

Храната е лошо балансирана (като съотношение между макронутриентите).

съм наистина склонна да се съглася, имайки напредвид, че за първи път чувам думата макронутриенти :) Ще прочета малко повече във форума /интернет/ как трябва смесвам храните по-правилно.

казано от Кольо Пияндето на 05.03.14, 23:00:

Всеки път когато съм се придържала към някакъв хранителен режим е свършвало катастрофално... Йо йо ефекта ми е най-добър приятел така да се каже.

Ако си се хранила по подобен начин - напълно нормално.
Гладът не е решението на твоите въпроси.

Та неща като ниско въглехидратни високо мазнинни или каквито и да е други режими, които виждам се предлагат изобщо не са за мен.

Защо?

Спазвала съм режими и с много ядене и с малко. И в двата случая съм връщала предишните кг и отгоре. Лично за мен решението което мисля, че работи е да променя като цяло режима си на хранене към по-здравословен и движение. Знам ли, че след 1 месец, 2, 3 , 5 ще мога отново да хапвам всичко което пожелая... на 200% ще върна предишните кг. Възпитана съм да си угаждам и точно това искам да изкореня.
Живеем толкова напрегнат живот, че ми се е случвало от стрес да си кажа майната му на всичко - днес ще си угаждам... което освен с изхарчена наполовина заплата завършва и с цяла торта в хладилника, без видима причина. Ако започна да броя и калории... мисля, че бих се побъркала. По-скоро бих следяла кои храни мога да хапвам с други... да не хапвам вечер след 7… да премахна някои храни и да не се чувствам виновна от малки прегрешения в храната.
Може би не ви звучи като сериозен план, но по-скоро искам да направя план за живота си, а не за следващите 5 месеца. А се познавам и знам, че броенето на калории ще трае точно толкова. Мисля, че един постоянен, не толкова рестриктиращ режим в далечен план ще има даже по-добри резултати, лично за мен. Надявам се не се обиждаш, че противореча на мнението ти :)

казано от Adriana Dacheva на 05.03.14, 23:08:

99% процента съм сигурна,че режимите не са работели при теб, защото не си била наясно какво точно правиш и не си го правила правилно (без никаква задна мисъл да те наричам невежа, просто с 90% от хората е така, самата аз съм била така в началото).

Нямаш никакъв проблем да ме наречеш невежа - определено в този аспект на живота си съм. До преди 6 месеца не притежавах маратонки (blush). Ще продължа да чета из форума и се надявам с времето доста неща да ми се изяснят и да мога да подобря начина си на живот /и храненето в частност/.

Ок ето и update за това какво се случи вчера.

Четвъртък - 06.03.2013
Фитнес : Гръб/Бицепс сутринта /8 - 9:30/ - не най-приятното за след катерене :D
3 серии с по 10кг, Придърпване на долен скрипец - лява х 10, дясна х 10, двете х 10
3 серии с 20кг, Придърпване на вертикален скрипец зад врат х 12
3 серии с 15кг, Гребане с щанга от наклон напред х 15
3 серии с 5кг, Пълна гръбна хиперекстензия х 15
3 серии с по 15кг, 10кг, Бицепсово сгъване с щанга х 15, х 15 - мисля, че тук инструктора вече се смили над мен :)
Корем:
3 серии с 20 кг, Привеждане на горен скрипец х 15
3 серии с 35 кг, Сгъване на машина х 15

30 мин кардио - пътека

Храна :
Предиобяд /10:30ч/ - 2 белтъка със 50гр сирене
Обяд /14ч/ -  свинско с гъби + 2 сърмички (малки) + 1 банан + 1 круша
Следобяд /16ч/ - 10тина бадема + голямо кафе с мляко и мед
Вечеря /19:00ч/ - наденица с доматен сос + яйце + сирене + 6 малки обикновени бисквити + 1 киви

И сега отивам за Рамо/Трицепс :)))

Петък - 07.03.2013
Фитнес : Рамо/Трицепс сутринта /8 - 9:30/
3 серии с 2кг гирички, кик-бек + разтваряне ръце в страни под наклон х 10
3 серии с 2кг гирички, повдигане ръце напред + повдигане ръце в страни х 10
3 серии с 10кг на машини, раменна преса + задно рамо х 10
3 серии с 10кг, Трицепсово разгъване на горен скрипец х 15
3 серии с 2кг, кик-бек х 15
3 серии с 10кг диск, от стоеж избутване с нагоре с две ръце х 10
Корем:
3 серии , повдигане на крака от лег х 15
3 серии , коремни преси  с крака под 90 градуса х 20
20 мин кардио - пътека

Храна :
Закуска /7ч/ - 2 препечени филийки + голямо кафе с мляко и мед
Предиобяд /10:30ч/ - 2 белтъка със 50гр сирене + 2 малки портокала
Обяд /13:30ч/ -  руло стефани + зелена салата
Следобяд /17ч/ - голямо парче торта
Вечеря /19:00ч/ - зелена ябълка

Събота - 08.03.2013

Храна :
Закуска /8:30ч/ - 2 препечени филийки + голямо кафе с мляко и мед
Предиобяд /10:30ч/ - 1 зелена ябълка
Обяд /13:30ч/ - голяма свинска пържола с 2 филийки хляб
Следобяд /16:00ч / - банан с течен шоколад + зелена ябълка
Вечеря - предполагам нещо алкохолно

08.03.14
17:53

Защо не ядеш жълтъците на яйцата?

казано от Grozdena Noncheva на 08.03.14, 17:53:

Защо не ядеш жълтъците на яйцата?

Няма специална хранителна причина - не обичам жълтъци, ама изобщо.

Неделя - 09.03.2014

Храна :
Нямах разделени хранения - общо взето цел ден в леглото със сериали и похапване.
Та една торба хапчета за ужасната настинка която си лепнах + 1 банан, 1 ябълка, 1/2 тава домашен кекс, свинска пържола и малко шоколад.

Понеделник и Вторник бях болна и няма смисъл да post-вам какъвто и да е режим - просто няма такъв.

Сряда - 12.03.2014
Фитнес : гръб/бицепс/трицепс

Храна :
Закуска /7:00ч/ - 5 супени лъжици овесени ядки + 1/2 кисело мляко
Предиобяд /10:30ч/ - кренвирш с кашкавал + 50гр сирене + голямо кафе с мляко и мед + 1 малък портокал
Обяд /13:30ч/ - телешки кебап + зелена ябълка
Следобяд /16:00ч/ - голямо кафе с мляко и мед
Вечеря /20:00ч/- броколи с лук, грах, салата айсберг

Мнението беше редактирано от Мария Панайотова на 12.03.14 22:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1