08.03.14
19:18
Здравейте , колеги . Имам питане , бихте ли препоръчали , упражнения които спомагат да се отстранят увисналите рамене , имам съмнения че раменете са ми леко увиснали , незнам на какво да наблегна . Попринцип , като се сета за това винаги го коригирам .На кои мускулни групи трябва да се наблегне ? И вярно ли е , че това си въпрос на ген и костна структура и не може да се оправи ?
08.03.14
20:15
Подобни упражнения може да се препоръчат само след консултация с подходящ за целта терапевт. Необходимо е първо да се констатира къде и как си “крив” - това не може да направим в рамките на темата.
08.03.14
20:26
Не може да видим къде е крив, но има някои места при които повечето хора имат проблеми. Например натегнати pec minor и горни трапци и слаби долни трапци и задно рамо. За по-правилна стойка може да ги мачкаш и да тренираш задното рамо и долният трапец. Може и да не са тези проблемните места, но нищо не ти пречи да опиташ.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 08.03.14 20:27.
казано от Кристиян Дончев на 08.03.14, 20:26:
Не може да видим къде е крив, но има някои места при които повечето хора имат проблеми. Например натегнати pec minor и горни трапци и слаби долни трапци и задно рамо. За по-правилна стойка може да ги мачкаш и да тренираш задното рамо и долният трапец. Може и да не са тези проблемните места, но нищо не ти пречи да опиташ.
Може би трябва да почна да тренирам задното рамо , защото до сега много рядко съм правил упражнение за него :) Мерси ще опитам според мен там е проблема , ходил съм по доктори гръбнака си ми е перфектен нямам никакви изкривявания явно е от мускулната структура.
Най-елементарното занимание, което можеш да предпроемеш, ш разтягане на предните раменни глави и гръдните мускули. Обикновено дори това е достатъчно за да подобри положението със свлечените рамене. При добро желание, можеш да добавиш и упражнения за ротаторния маншон.
Здравейте всички, имам няколко въпроса.
Имам много леко изкривяване на гръбнака което ме притеснявя малко и заради това лявата ми страна е по на вътре а дясната е нормална. От скоро забелязах този проблем защото не си личи много но се притеснявам да не стане по зле.
Четох в интернет за упражнения за гръбнака как да се изправи и се чудех дали наистина вършат работа. Скоро започнах също с фитнес и не съм много сигорен дали този проблем ще попречи на фигората ми по нататък.
Моля ви ако някой е имал същия проблем и се е оправил да напише коментар, ще съм ви много благодарен.