21.12.11
00:15
Здравейте! Искам да попитам, за да се възстановявам максимално добре какво и кога трябва да приемам като целта ми е да не качвам килограми и същевременно да пооправя релефа и силата още малко. Разглеждах сурватъчни протеини, но според мен е излишно да ги пия сутрин... А разбрах, че аминокиселините възстановявали дори по-добре от протеина. Мисля да си взема витамини и минерали и омега 3 и 6. Чудя се за креатин, но от него сигурно ще кача килца...
Основната информация за мене ръст 185, тегло 82кг, може би средно напреднал. Тренирам баскетбол и блъскам у фитнесо здраво :Д
Сутрин след храна витамини Now Adam, Animal pack, Витамините на Iss research (не ги помня кви бяха)
По време на тренировка глутаминов продукт (Scivation XTEND, Athletic edge INTRABOLIC
След тренировка протеин - Gaspari nutrition MYOFUSION, Scivation WHEY, PhD Pharma WHEY, Optimum nutrition GOLD STANDART
С какъв стаж си в залата? Ако си начинаещ, едни витамини и омега 3 са ти предостатъчни. Ако имаш няколко месеца тренировки и качествен хранителен режим, тогава се замисли и за протеинова пудра/амини. Ако храната не е задоволителна, оправи първо нея, а не си харчи парите за пудри. Ако си финансово мощен, купувай смело протеина и при скапан хранителен режим :) Продукти за възстановяване са глутамин, ВСАА, протеин.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.12.11 10:15.
21.12.11
13:06
Еми за първи път влязах в фитнес залата преди около 3-4 години... С прекъсвания съм тренирал, но сега от края на юли не съм пропускал трен :) На 18 години съм. Финансово не съм много мощен, ако бях щях да купя нещо на поразия и ако не става да го сменя, ама не съм и затова питам :) Хранителния режим по принцип винаги ми е бил зле, ама долу горе имам добра физика и не го оправях, но сега започнах да ламтя за още по-добра физика, та последните 2-3 седмици спазвам и хранителен режим и започнах да прогресирам доста по-добре :) И след нова година искам да започна да пия нещо добро за възстановяване, но и да не качвам килограми :D
21.12.11
22:01
Какво ще кажете за следните продукти
Витамини: Universal Daily formula 100 tbs
Омега 3 и 6: Now Omega 3-6-9 1000mg. 100pills
Води се предтренировъчен продукт: Scivation Novem 400 gr. (ама гледам има креатин и бета аланин, които мисля, че са за възстановяване)
1 и 2 слаба работа, 3 е предтренировъчен продукт, ти направи ли си труда дори да ми прочетеш написаните работи ?
21.12.11
22:25
Гледах ги нещата, но немога да отделя толкова пари... падат се по над 150лв на месец... Xtend-a ми изглежда много качествен продукт, ама ако го взема мога да взема само някой друг евтин витамин.
Дай малко повече информация за ебе си. Хранене ,тренировки, враст, килограми. Ще имаш многооооо съвети след това. А дотогава прочети статиите в сайта за добаваките. Аз лично ги степенувам така.
1.витамини
2.протеин
3.креатин
4.БЦАА
Ако имам повече пари стигам до точка 4. Ако нямам гледам да се задоволявам с точка 1. и т.2.
05.02.14
01:27
Здравейте, нужна ми е помощта Ви. :)
Колебая се какви хранителни добавки да си закупя. Искам бързо да се възстановявам, да увелича растежа на мускулите, силата и издръжливостта си. Мисля да си купя креатин и азотен буустер. Понеже не съм запознат с хранителните добавки доста добре, ще ви помоля който разбира да ми помогне в избора на такива. За сега съм се спрял на следния креатин - MEX Pure Creatine Monohydrate 540g. моля за мнения, добър ли е и има ли ефект от него? Също така очаквам и Ваши предложения за други хранителни добавки.
Всяко мнение ще ми е от полза. (само от хора които имат опит и разбират!)
Креатина е хубав. Азотен бустер не ти препоръчвам, няма нищо градивно в него. По-добре дай парите за амино или протеин. @Gergi_81 Верно? Синтетични витамини с ниско усвояване на 1во място? Яжте плодове бе хора... Протеин и креатин са ти достатъчни като за начало, не се хвърляй на лъскавото и това какво ти говорят в залата. Същата марка както креатина имат много хубав протеин и излиза доста изгодно.
13.02.14
09:40
На този етап освен креатина може да добавиш и Витамин Д, вместо мултивитамини с ниска усвояемост.
“@Gergi_81 Верно? Синтетични витамини с ниско усвояване на 1во място?”
О да! Верно.
В пет средноголеми портокала ,няма повече витамини от колкото в един хап на добри витамини. А усвояването им е напълно достатъчно да ми осигурят повече от 100% дневни нужди.Мултивитамините в повечето случаи са съвкупност от всички нужни витамини и минерали за организа. Бедна ти е фантазията колко плодове и зеленчуци трябва да изядеш за да усвоиш такова количество ,което ти дава една таблетка хубави мултивитамини. Аз лично не бих си и помислил да поемам по 5-6кг плодове и зеленчуци на ден за да си осигуря всички витамини.
И за разбирачите ще вметна ,че съдържанието на витамини в даден плод са при неговата пълна и естествена зрялост. Не вярвам някъде да се продават плодове ,които не са третирани за преждевремено бране и тн.
Абе както и да е. Не искам да влизам в спорове. Аз лично ще си пия витаминки в таблетна форма. Имам повече доверие на нещо с етикет и ясен произход,от клкото на индустрия ,която открито разчита на химически съставки за обработка на реколтата.
всичко е л..на. ама все пак да изберем по-малкото зло. :)
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 13.02.14 11:04.