She is a heart warrior and she made it to the gym

09.03.14
19:48

Здравейте на всички.
Реших да се включа и аз като си направя дневниче, в което да покажа какво успявам да постигна със силни ограничения поради здравословен проблем.

Казвам се Диляна и съм на 22 години. Родена съм със сърдечен порок ( Тетралогия на Фало) и имам операция като бебе, след това имам специални процедури отново свързани със сърцето, но те не ми пречеха на посещаването на фитнес зала или тренировки вкъщи. Като по малка обичах да спортувам, но нямах позволение да бъда състезател. Затова реших, че искам да имам хубаво тяло и започвах деня си в 5 in the morning, правейки лицеви опори, пробвах се да ходя на ръце и тренирах с гирички още от 13-годишна. Когато станах на 17 реших да вляза в зала за първи път в живота ми и ми допадна много. Тренирах по 4 пъти в седмицата - всички мускулни групи. За съжаление преди 3 години започнах да се чувствам доста зле и прекъснах любимите ми занимания. Наложи се да ми правят още една корекция - сърдечна операция  и вече си имам чисто нова биологична клапа. Разбира се, възстановяването беше дълъг и мъчителен процес - месеци наред.

Бях отчаяна, че никога няма да мога да тренирам, понякога дори и сега се чувствам така. Пулса ми в покой е около 78-88 удара, а при едно малко по-така натоварване се ускорява  и ми причинява дискомфорт. След третия месец от операцията трябваше да изкачвам стълби по 20 пъти на ден, беше адски мъчително тъй като нямах сили и оставах без дъх. Едва година след всичко събрах сили да отида в зала и да пробвам да направя една лека тренировка. Сега 3-4 месеца съм все още в залата, вече имам доста повече сила. Избягвам да правя кардио тъй като ме кара да треперя заради сърцебиене и аритмии. И така. Към настоящия момент виждам резултати и съм изключително доволна тъй като това беше като един мираж - докторите твърдяха, че няма да мога дори да карам колело. Избягвам да тренирам гърди и гръб тъй като в тази област имам болки от сраствания и манипулации. Но пък наблягам на крака, дупе, корем, ръце :) Ходя, когато съм по-свободна - около 3 пъти седмично засега са ми достатъчни.

Искам само да кажа, че никога не бива да спирате да се борите да се чувствате по-добре в собственото си  тяло и да живеете по-здравословен живот!

Поздрави и много усмивки! :)))
Искам да ви поздравя с един мой кавър (музиката е изворът, от който черпя сили)
Delilah - Inside My Love (Cover By DELLA

Темата беше редактирана от Della Atanasova на 25.03.14 08:37.

09.03.14
19:56

Пробвала ли си да включиш йога в заниманията си?

09.03.14
20:02

Освен ако е лечебна. Възнамерявам да започна плуване, за йогата не съм сигурна.

09.03.14
23:05

казано от mermaidsoul на 09.03.14, 20:02:

Освен ако е лечебна. Възнамерявам да започна плуване, за йогата не съм сигурна.

Браво,за волята ти...и все пак не знам редно ли е някой от тук да дава съвети относно тренировките,предвид преживяното...
Плуването също е вид кардио и ще те натоварва,мен лично ме е оставяло сериозно без дъх.Това при положение,че съм тичал ежедневно върху плаж по няколко километра...

Здрасти Дили и аз съм тук от скоро :P
Честит дневник и успех,ти си силно момиче!
Ще обменяме опит :*

14.03.14
22:52

Днес тренировката беше рамо и трапец.

10 минути пътека
Раменна преса с дъмбели - 1 загряваща с 1 кг, 3 работни серии x 10-12 повторения (2-3кг)
Разтваряне на ръце с дъмбели - 1 загряваща с 2кг, 3 работни серии χ 8-10 повторения (2-3 кг)
Разтваряне на ръце от наклон - 1 загряваща с 1 кг, 3 работни серии x 8 повторения ( 2-3 кг)
Повдигането на рамената с дъмбели за трапец Dumbbell Shrug 3 серии x 10 повторения
Корем:
Plank,leg raise ( от вис и от лег)

Хапването беше скромно:
Закуска - банан и кисело мляко
Обяд - пилешка супа
Следобедно - банан и киви
Вечеря - отново супичка

Мнението беше редактирано от Della Atanasova на 14.03.14 23:41.

16.03.14
00:04

Страхотен съботен ден, много слънчев, зареждащ. Посетих един изключително вдъхновяващ форум, като цяло се поизморих доста през деня и се чудих много дали да посетя залата. В крайна сметка се озовах там към 21.00. Плюс беше, че почти нямаше хора и беше много приятно за трениране.

Бицепс/Трицепс
Сгъване на дъмбели от седеж 4x8-10 повторения (3 кг)
Сгъване на скрипец 4x8 повторения (15 кг)
Чуково сгъване с кабел 4x8 повторения (10 кг)

Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка  4 x 10 (3 kg)
Трицепсово придърпване  4x8 повторения (10 кг)
Придърпване с въже  4x8 повторения (10 кг)

Корем
Plank, вдигане на крака от лег, вис

Какво похапнах:
Закуска - киви
Обяд - пилешка супа с картофи
Вечеря - салата от домати; картофи с пилешко филе; зеленчуци на плоча
След тренировка - два банана; киви

18.03.14
13:37

Сигурно вече ти е омръзнало да чуваш хвалебствия, банални похвали и пр. , но все пак- случайно прочетох твоята история и искрено се зарадвах как си успяла да съумееш да тренираш и да изглеждаш толкова стегната и оформена. Само заради спорадичен случай, като твоя, имат смисъл форуми, дневници, галерии със снимки и т.н. Аз много ти се радвам, ще разказвам за теб във всеки подходящ случай и ще те соча за пример. Бъди здрава, момиче!

22.03.14
23:21

Толкова много неща  имам тези дни за вършене, че след тренировки нямам сили да пиша в дневника и  заспивам. Скоро ще гледам да опиша и последните тренировки за крака и рамо!!! Благодаря на всички, че ме подкрепяте в нелеката задача, която съм си поставила! Много е зареждащо да виждам тези прекрасни коментари. Бъдете здрави, няма по-важно!

23.03.14
12:35

Много съм щастлива! Успях да кача 1 кг, дано го запазя :D !
Тренировките през миналата седмица за крака и глутеуси:

Загрявка -10 минути пътека и/или кросс тренажор
Абдуктор - 4 серии, около 20 повторения  (15,20,25 кг)
Аддуктор - 4 серии,  около 20 повторения (15,20,25 кг)
Бедрено разгъване (Leg Extensions) 4 x 8-10 повторения (15-20 кг, май правих и с 25-30, не си спомням)
Leg Gurls 4 x 8 повторения (15 кг)
Напади със собствено тегло -2-3 серии
Клек със swiss ball - подпряна на стена -3-4 серии 20 повторения
Реших, че искам да сменя упражнението с клек с лост 3 кг (лост ли е, то е толкова леко хах ) 4 χ 8-10 (Правейки бавно упражнението осъзнах, че се натоварвам доста)
Plank (колкото издържа - 2-3- 4 серии)
Много добро упражнение за глутеуси - Glute Kickback върху swiss ball! Обожавам го! 4 серии по 10 повторения на крак
После малко лег рейс за корем

Много приятна тренировка се получи

За рамо тренировката беше като предния път като добавих и Хеликоптер (май така се казвало упражнението, ако не ме излъга момчето  :D ) + упражненията за предно и средно рамо завърших с една серийка с 4 кг :))

Усмихнат ден ви желая

Страхотна си,ще те следя с интерес! Баща ми също е с порок на сърцето(аортна стеноза) и с много операции и той като теб никога не се отказа от нищо,най-вече от спортуването и карането на мотори :D Знам колко трудно се живее с такъв проблем,радвам се,че си добре и успяваш да правиш това,което те кара да се чувстваш добре! Поздрави

25.03.14
08:27

Тренировката преди два дни (пак забравих да пиша тук) беше следната:
Като цяло бях изморена и ме болеше корема, та до средата на тренировката по-скоро правех с много малко килограми (почти никакви). След това малко ми дойде желанието и си потренирах:
Пътека - 10 минути (ходене)
Аддуктор, Абдуктор - 3-4 серии по 10-15 повторение (15 кг)
Leg extensions - 3 серии по 8 повторения (нямах сила да избутам 10-15 кг.. явно бях доста изморена)
Реших да правя squads
4 серии или 5 (не си спомням) x 20 повторения с  лост 3 кг.
От следващото видео правих упражнението, което започва 1.52 (как му  е името?)

Glute Kickback on Swiss Ball - 3 серии x 8 повторения на крак
Сигурно съм забравила нещо :))
Слънчев ден! ( След снощния порой изглежда доста приятно навън)
П.С. Добавих нещо към края на първия ми пост - линк към нещо хубаво :)))

Мнението беше редактирано от Della Atanasova на 25.03.14 08:44.

Наталия

25.03.14
09:44

казано от Dilyana Atanasova на 25.03.14, 08:27:

П.С. Добавих нещо към края на първия ми пост - линк към нещо хубаво :)))

Имаш  чудесен глас (F) :) Поздравления за кавъра, много хубаво се е получило. :) Моите адмирации и за физическата форма, която поддържаш. :) Аз също ще бъда от хората които ще дават теб и твоя дневник за пример.

25.03.14
10:22

Хм, мислех си, че не е възможно да ми станеш по-симпатична и ти пусна сега и това.  Прекрасна си ! Успехи ти желая и много здраве и сили  (F)

25.03.14
15:16

Уау....бая пееш :Д Интересно ми е Гоу как би я изпяла :)

25.03.14
19:03

казано от Rapuncelina на 25.03.14, 10:22:

Хм, мислех си, че не е възможно да ми станеш по-симпатична и ти пусна сега и това.  Прекрасна си ! Успехи ти желая и много здраве и сили  (F)

Ехх, ама много сте мили всички! Радвам се, че ви харесва. Смисълът е да споделяме това, което ни прави по-щастливи :)) Много здраве за теб, за Наталия и за всички вас, които ставате част от това дневниче. Благодаря ви! Здраве ви желая и да не забравяте усмивките, въпреки трудностите :Р

А за GO - имам видео  как я пея хаха!!

25.03.14
22:35

казано от Dilyana Atanasova на 25.03.14, 19:03:

А за GO - имам видео  как я пея хаха!!

Дай го дее :P

и аз съм “ЗА” ! (nod)

26.03.14
09:27

Там не носех брекети и изглеждам ужасно! :) Ще запиша тези дни и ще кача :)
Ето нещо друго:
Делла - Lost and Found

Мнението беше редактирано от Della Atanasova на 26.03.14 09:32.

Супeeeeр :р
И аз преди се зарибявах с разни клипчета,ама нещо нямам муза вече :D

26.03.14
23:29

Добър вечер, ББ тиймъри.
Днес правих една бърза тренировка за бицепс/трицепс.

Сгъване на дъмбели от седеж 3x8-10 повторения (2 кг)
Сгъване на скрипец 4x8 повторения (10 кг)
Чуково сгъване с кабел 4x8 повторения (10 кг)

Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка  4 x 12(2 kg)
Трицепсово придърпване  4x8 повторения (15кг)
Придърпване с въже  4x8 повторения (15 кг)

Малко Plank + вдигане на крака от лег;

Храна:
Закуска - прясно мляко с хляб (kill me now, трудно се отказва на майка хах)
Банан, киви
Към обяд - салата с марули и краставици + мусака
Следобед нямах време (плътно лекции)
Вечеря риба + салата от рукола и краставички
След вечеря пак мусака + салата + една тулумбичка :( Не бях яла такова чудо от месеци, нищо не съм изпуснала де хах
Киви... и май е това за днес :))

Мисля, че основният ми проблем поради който не качвам килограми е малкото храна.Но много лесно се засищам и ако хапна повече ми става не особено приятно - болки в корема, гади ми се... С малки стъпки - често и по малко дано успея.

Лека нощ :))

29.03.14
08:50

Good morning everybody.
Бях на преглед и най-накрая питах за тренировките - изискването е пулса ми да не надвишава 130 удара. На кростренажора обаче ми е около 140-145…както и да е, да не се отклонявам много :)
Последната ми тренировка преди два дни беше за glutes.

10 min пътека
5 мин cross
5 серии по 15 клека с 3 кг
3 серии по 10 повторения на крака - Glute Kickback върху swiss ball
Leg raise - редуване на краката - 3 серии по около 10-15 повторения на крак

Правих и нещо, което май не е много правилно  в същата тренировка добавих рамо.
За предно и средно рамо по едно упражнение -3 серии с 3 кг.

Храната не си я спомням вече, мисля че беше печено пиле с картофено пюре, супа от телешко с целина (ново в рецептите ми, адски вкусно), банани, кивита, общо взето това хапвам по-често.

И да си починете уикенда. ;)) ( аз възнамерявам да тренирам пак :D)

30.03.14
19:08

Нещо не ми остана време за фитнес вчера и днес, явно ще си запиша присъствията новата седмица :))
Поздравявам ви с още един мой запис. Тектът беше нещото, което ме грабна :

I’ve loved and I’ve lost

Explosions…on the day you wake up
Needing somebody and you’ve learned
It’s okay to be afraid
But it will never be the same

Когато след всичко преживяно я записах минаха твърде много емоции през мен, въпреки, че не е най-добрият запис има много чувства и се надявам да ви хареса!:))
Хубав остатък от неделя и не забравяйте да се усмихвате - Страхът е най-най големият ни враг, но няма непобедими врагове!Della - Explosions

Мнението беше редактирано от Della Atanasova на 30.03.14 19:09.

31.03.14
23:10

Today was such a great sunny day :))
Днес тренирах крака, никакви нови упражнения не съм правила.
Аддуктор Абдуктор 4 серии, 20 повторения -15-20-25 кила
Бедрено сгъване и разгъване - 3 серии, 8 повторения, 15-20кг
упражнения за прасци със собствено тегло
Squats с 3 кг, 4 серии по 20 повторения
Корем

Вие  как разнообразявате тренировките за крака? И по-скоро на колко време е добре да се сменят упражненията?

31.03.14
23:30

Едно нещо го сменяш, когато спре да си върши работата. Докато виждаш резултати не сменяй. Такива от сорта на еди колко си време трябва да се сменя програма са глупости. Това ти го казвам за по принцип, а иначе не пречи да имаш два вида трен за крака и да ги редуваш, примерно. Упражнения има много, предвид състоянието ти не знам кои можеш да правиш, че да предложа. Едно е да разгъваш или сгъваш на машината друго е да клякаш нали така, пулса се вдига иии не знам... Само ще е хубаво да сложиш клека преди останалите упражнения.

Мнението беше редактирано от ddd на 31.03.14 23:30.

01.04.14
20:38

Благодаря ти :) Ще помисля за по-лек вариант на две тренировки :)
Поздрави

05.04.14
18:34

Тази събота и неделя и част от другата седмица си давам почивка.

Спретнах си един колаж от последните месеци :)

16.04.14
20:42

Здравейте, здравейте :))
Аз пак забравих дневника, още не ми е навик да пиша тук. Тази седмица имах доста да уча  в университета и успях да отида само два пъти до залата :) Малко, но от сърце.
Обаче тренировката за крачета и дупе беше адски добра, определено започвам да виждам някакви промени и в задните части, които се бяха отпуснали и свили. Дано малко да порасне гъзето, че идеала ми е коренно различен от това, което е в момента хаха.

Няма да описвам сега тренировките, а ще ви пожелая да се поглезите по празниците, да се насладите на дните прекарани със семейството и в родния край (ако пътувате към така милите си корени). Аз нямам търпение да си отида в малкото родно местенце  и да си почина от големия, натоварен град.

Светли празници! Усмихвайте се повече :))

Ето и едно стихче, посветено на този така чакан миг!

Мое кътче. Мой град.
11 февруари 2014 г. в 01:09

Идвам си и си отивам,
копнея за онази люлка,
от детството, полята със спомени и хиляди  куплети.
Понякога е тихо в мислите по отминалите дни.
И те са кротки, но и дълбоко-чувствени и мои.
Прибирам се за малко, прибирам си моментите мечтани,
извоюваните светове, безкрайните нощи на смелости и сутрини на сръчност.
Идвам си и си отивам,
но моето сърце е вечно тук, и вечно спряло,
копнеещо за бащиния кът.
Заключил в себе си онези дни, които никога не ще се върнат, които никой никога не ще да замъгли.
Онези дни са тъй вълшебни. Мои са, не си ги давам.
Идвам си и си отивам. Мой дом, мое вдъхновение.
Ти винаги ще си във мен, и аз във теб.
Тъй чиста като росата по онези пурпурни цветя. Ще ме огрее слънцето във двора на дома и ще се усмихна.
Ще повикам стари спомени, ще  потърся стари светове. Ще се натъжа, че загубила съм някой близък. Че къщата е пуста. Че всеки е далеч от родната земя.
Но някак си накрая ще приключа всичко  със  усмивка.
Идвам си и си отивам,
копнея за онази стара люлка.
Полята с хиляди дерзания, хиляди мечти.
Усмихваща се на моите съмнения, но носеща искрица пъстрокрила.
Препълнена с душа, и сила, препълнена с любов.

13.07.14
19:24

Ех, дойде лятото...аз не съм писала от няколко месеца. Времето си лети, но така е като те хванат задачите и забързаният живот в “Софето”. Последно време си тренирам домашно, с леки килца, а отскоро и на плажа. Изморявам се доста и не се и престаравам с тренировките по 3-4 упражнения, забелязвам, че се постегнах вече (имах проблем с краката), а сега целта са ми онези 3 кг, които Не Мога да кача... нямам особено апетит ( плюс това ям по 2-3 пъти), но сега след като ми свърши сесията и е само релакс започнах да ям доста по-често. Кантара не показва промяна, но в огледалото като че ли има...

Леката тренировка представлява: Plank, Leg raise, butt exercises - squats, lunges, и тренировки за рамо, бицепс, трицепс с 1.5 бутилки :)) Чудя се след като се прибера от морето дали да ходя на фитнес или да си продължа тренирането вкъщи...

Хубава лято ви желая и сега е времето да показваме каквото имаме :Р

тъпия бъгясъл сайт не ми дава да ти коментирам снимките, затова ще ти го кажа тук -
колкото и неуникално да звучи - снимката с оранжевата рокла е уникално красива :D

25.08.16
19:21

Здравейте,

Не съм писала от ужасно много време. Но поне имам добри новини :) Бавно, но славно постигнах целта си - да стана 54 кг. Дори ги задминах с 2кг отгоре :) Сега идва малко по-трудното за мен, изчистване, стягане, оформяне и постигнане на така желаното curvy телце. За момента все още вярвам, че без кардио е ВЪЗМОЖНО, ще споделя след няколко месеца дали съм успяла да постопя излишнотиите по тялото с леки тренировки.
Понякога си мисля, че тайната съставка на добрите резултати се крие в искреното желание да стигнеш до заветната цел. Друг път съм на тотално противоположно мнение.

До който чете това дневниче...смятате ли, че без кардио може да имате мечтаното тяло :) ?

Дилиии , добре дошла отновооо (hug) .
Перфектна си и така , но щом си усъществила целта си , това означава , че ще успееш да се справиш и с тази :)
Постоянство и качествена храна е ключа за мен . Успех ! :*

26.08.16
01:11

казано от Della Atanasova на 25.08.16, 19:21:

До който чете това дневниче...смятате ли, че без кардио може да имате мечтаното тяло :) ?

Да! :) Абсолютно на 100% го смятам и даже с намаляването на кардиото резултатите ми се подобриха визуално;
Успех с целите и давай по-чести ъпдейти :) дневничето изглежда интересно!

29.08.16
08:12

Благодаря ви! :)

Днес ме предизвикаха да се включа в #22PushupChallenge, внимавай какво си пожелаваш, така  и при мен :D
Явно е време да поработя над издръжливостта :)
А вас предизвикаха ли ви вече?

06.04.17
00:02

Добър вечер, мило дневниче и добра вечер на вас, скъпи читатели. От няколко дни ми се върти мисълта, че много искам да пиша по-често тук.

Последния месец ми се струва отново напрегнат, почти нямам никаква движение в ежедневието си. Основно работа пред компютър, след това хващам метрото, после автобус и на лекции. Там още два часа на стол. След това чакане на спирка 15-20 мин. И прибиране вкъщи след 40-50 мин. В дните, когато не ходя на лекции, имам да чета лекции и да решавам казуси. Опитвам се да тренирам в нас, но се разболях тъкмо като започнах да вдигам силата и сега пак почвам от нулата. Три седмици грип. Това ми говори, че тялото ми е болно и има спешна нужда от спорт. Винаги ли е толкова сложно всичко, свързано с оптимизация на времето, с което разполагаме? Освен това работя доброволно за НПО и постоянно имам задачи, които дори последно време пропускам, заради умора. Толкова много ми се иска да съм здрава, но не мога да се откажа от нито едно занимание в момента или поне от тези страничните след работа. Дано успея да измисля как да тренирам, защото се чувствам зле психически и физически. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1