Syntha 6 или Matrix 5.0 - коя е по-добрата?

11.03.14
15:35

Sytha 6 (BSN)или Matrix 5.0(SYNTRAX). С какво е едната по-добра от другата?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.03.14 22:46.

11.03.14
22:44

Пил съм и от двете и мисля ,че по-голям ефект имаше от синтракса. Но поради простата причина ,че излиза доста по-изгодно и пиех по 3 дози на ден. Синтата ми се свидеше и  пиех само сутрин и след тренировка. С матрикса си позволявах и доза преди лягане и ефекта беше по-видим. Даже сега пак мисля да се насоча към матриците ,но дилемата ми е между MEX - Matrix 10 и Syntrax Matrix5.0 Мисля да пробвам това на мекс.Да им дам шанс ,че напоследък много се говори за тази марка. Интересно щ еми е и другите колеги да споделят вчепатление. Като цяло Матрикса беше много хвалена матрица от някой от авторите на сайта,доколкото помня.

11.03.14
23:26

И за 2та протеина, особено Синтата е говоренто сигурно стотици пъти. Лично аз не бих се спрял нито на единия нито на другия.
MEX Matrix 10 по етикет изглежда отлично.

11.03.14
23:27

Няма кой знае какво значение при този клас продукти. И двете матрици (на БСН и на Синтракс) залагат основно на суроватъчен концентрат (около 60%), малко растителни пълнежи и яйчен и казеин колкото да се отчита на етикета. За Синтата разбрахме, че процентното съдържание на белтъчини е много ниско - 53%, предполагам че и Синтракс не са кой знае колко по-нагоре.

Въпреки, че харесвам техните продукти, Синтракс от край време са много плъзгави и не обичат да споделят информация за продуктите си - нито за съставки, източници и т.н. Даже на етикетите си не слагат съдържание на холестерол; а дори на преки запитвания не отговарят коя лаборатория ги тества и какви сертификати за качество имат. Но са голяма и вече утвърдена фирма, която има какво да губи, затова все пак смятам че би трябвало да имат някакъв кредит на доверие.

MEX, от друга страна са още по-тайнствени. Споделят информация колкото да отбият номера. Знаем, че вице им е Флекс Уилър, а компанията Muscle Excellence Inc. е на един поляк, професионален бодибилдър - Miroslaw Egner. Търговската марка на Мекс е собственост на Worldwide Holding and Trading, притежание на Iwona Egner. Семеен бизнес явно. Юридически ги представляват само поляци. MEX го играят като американска компания, със седалище в Ню Йорк, но Worldwide Holding and Trading е базиран в Лодж, Полша. Компанията се е занимавала със търговия и внос на хранителни добавки, били са представители на Met-RX. По всичко изглежда, че са се пренасочили към собствено производство. Аз ако трябва да избирам, не бих си давал парите за полски протеин, при условие, че дори на един свестен потребителски продукт от там не съм попадал.

Та така. Преди човек да има доверие на продуктите, трябва да има доверие в производителя.

12.03.14
11:01

Solomon Kane, принципно си прав, но в последно време дори и големите американски марки с голяма репутация развалят качеството на продуктите си. Пробвал съм суроватката им и да ти кажа въобще не се различаваше (по субективни усещания) с доста по-известни марки. Според мен човек трябва да открие продукта, който “работи” за него и в същото време да му е максимално изгоден, така че да не се лишава от други неща.

12.03.14
11:20

казано от Pavel Petrov на 12.03.14, 11:01:

Solomon Kane, принципно си прав, но в последно време дори и големите американски марки с голяма репутация развалят качеството на продуктите си. Пробвал съм суроватката им и да ти кажа въобще не се различаваше (по субективни усещания) с доста по-известни марки. Според мен човек трябва да открие продукта, който “работи” за него и в същото време да му е максимално изгоден, така че да не се лишава от други неща.

и аз това казвам - в този ценови клас, избираш просто по-изгодната оферта. Не мислиш толкова за цена на грам белтък, а по-скоро “ако взема промо-пак от две торби, ще ми се върже ли с 10-20 лв. по-евтино от другото”.

Но точно по-субективни критерии няма как да отсъдиш. Вкуса няма как да е мярка, даже колкото е по-вкусен, значи има повече пълнеж и по-ниско съдържание на белтъчини. И аз по субективни критерии си пиех Myofusion-a на Гаспари, ей така на доверие, и после, като гръмна скандала, останах неприятно изненадан. Има си икономически причини разбира се - преди около три години китайците започнаха да изкупуват запасите от суроватъчен протеин все едно изведнъж много им е затрябвал, цените скочиха, и маржовете на продуктите станаха като на горивата(примерно). За да оцелеят или навлязат на пазара, много фирми почнаха да мамят за съдържанието на продуктите си - масово пълнят с филъри, аминокиселини, креатин, каквото се сетиш, само за да увеличат печалбата. Само големите фирми, които си имат и големи обеми на продажби, могат да си позволят да поддържат някакво що-годе качество. Не че всички го правят - това крадливо, мазно к.пеле Гаспари е пример, при това доста показателен.

не е случайно, че в САЩ от 1-2 години вече има силен потребителски контрол - незавивими лаборатории, макар и платени и т.н. и редовно лъсват разни измами.

казано от Solomon Kane на 11.03.14, 23:27:

За Синтата разбрахме, че процентното съдържание на белтъчини е много ниско - 53%, предполагам че и Синтракс не са кой знае колко по-нагоре.

Solomon, тук имаш в предвид, че 53% в доза (прах) е протеин или че реално се съдържат 53% от заявеното количество протеин (т.е. 11 г протеин)?

Понеже BSN са си заявили и на етикета и в една доза (~45 г) има около 50% протеин.

При Syntrax в доза от 32 г заявяват 23 г протеин, което прави 72%, което си е съществена разлика.

Между другото, Syntrax имат информация за количеството холестерол на етикетите. Може би не си забелязал или говориш за минало време, за което нямам инфо. :)

12.03.14
12:47

казано от Тихомир Велев на 12.03.14, 12:28:

казано от Solomon Kane на 11.03.14, 23:27:

За Синтата разбрахме, че процентното съдържание на белтъчини е много ниско - 53%, предполагам че и Синтракс не са кой знае колко по-нагоре.

Solomon, тук имаш в предвид, че 53% в доза (прах) е протеин или че реално се съдържат 53% от заявеното количество протеин (т.е. 11 г протеин)?

Понеже BSN са си заявили и на етикета и в една доза (~45 г) има около 50% протеин.

При Syntrax в доза от 32 г заявяват 23 г протеин, което прави 72%, което си е съществена разлика.

Между другото, Syntrax имат информация за количеството холестерол на етикетите. Може би не си забелязал или говориш за минало време, за което нямам инфо. :)

Отдавна не съм проверявал. 40 мг, доста висока...но за Синтата е 55, значи още по-слаба филтрация. Но за белтъчното съдържание съдя по следните(има и за количество на доза и за общо съдържание), виж сам:

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 12.03.14 12:55.

Да, значи правилно съм разбрал/тълкувал написаното.

Източникът ти между другото е много готин сайт, разглеждах го наскоро обстойно. Направи ми обаче впечатление, че при някои продукти, например Syntha 6, хем резултатите им показват, че съдържанието на протеин отговаря на етикета, по-долу дават ниска оценка на точността на етикета.

Може би е заради другите съставки, но не съм (и не мисля) да плащам абонамент, за да разбера. :)

(y)

12.03.14
13:44

Лабдор си предлагат услуги от по-ново поколение. Не са единствените, но безплатната им секция е по-добра от тези на повечето от останалите. Те правят оценка и класирания на категории продукти на база на това доколко има разминавания между етикет и съдържание. Логиката им е следната: да кажем гледат стандартен кен кока-кола - кофеин съвпада с количеството на етикета, а и е под средното за енергийна напитка, значи печели точки; няма замърсители, но има присъствие на оцветители, които са потенциално опасни, значи тук губи точки; има твърде много захар, като ефекта се подсилва от кофеина, т.е води до резки пикове и спадове, значи губи точки и т.н.  Гледат за неща, които са потенциално опасни сукралоза, натриев бензоат и т.н. и за разминавания на етикети със съдържание.

12.03.14
17:01

казано от zdraffko shtangata на 11.03.14, 15:35:

Sytha 6 (BSN)или Matrix 5.0(SYNTRAX). С какво е едната по-добра от другата?

Синтата е по-вкусна ;)

16.03.14
16:27

казано от Цветомир Неделчев на 11.03.14, 23:26:

И за 2та протеина, особено Синтата е говоренто сигурно стотици пъти. Лично аз не бих се спрял нито на единия нито на другия.
MEX Matrix 10 по етикет изглежда отлично.

Имам един познат, който пиеше MP Combat от доста време насам. Последния път беше сменил с MEX Matrix и впечатленията му бяха много добри.

16.03.14
17:30

Ооооо някакъв приятел на неин приятел го е пил и останал много доволен. Взимай го !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1