my diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

Фаст 20 часа през това време капучино, кафе, айрян 500мл.
храна - 3 яйца с  3ч.л сметана, 20гр. масло и 50гр. сирене + пиперка, броколи, праз и карфиол, хапка наденица, 1 тънко парче салам, дробчета около 200гр. с праз, броколи, карфиол и пиперка в 30гр масло и домашна извара. Мляко с 1ч.л мед и вода повече от 1.5л
тренировка
гръб и трицепс
мъртва тяга - 4х6 40кг
гребане с щанга - 1х8х20кг, 3х7х25кг
гребане с дъмбел - 4х8 2х17,5кг
придърпване на въже към лицето - 1х8х12,5кг, 5х8х15кг
придъпване на въже за трицепс - 5х8х15кг
френско разгъване - 4х6-8 5кг
разгъване зад глава - 4х8 10кг
трапец - 4х8 50кг
10 мин велоергометър
На няколко пъти правих и кофички сполучливи (muscle) Можех и още да се натоваря ама да има енергия утре за краката (giggle) Ще постна и клип на тягата.
http://www.youtube.com/watch?v=oC747U_XIwU&feature=youtu.be

Добавям и още извара и 2 дробчета.

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 04.03.14 23:55.

Фаст нямаа..
храна - 80гр. ядки микс, маслини 4-5, 2-3 дробчета, пилешки бут + гъби, броколи, пиперка, карфиол и праз в 30гр. масло и сладко (blush) и вода 2л.
Тренировка
крака и рамо
велоергометър + загрявка
клек - 1х6х35кг, 4х6х40кг
бедрено разгъване - 2х8х35кг, 2х8х40кг
суинг - 4х8 15кг
напади - 1х6х10кг, 3х6х15кг с щанга
добро утро - 3х5 20кг
прасец - 4х8 90кг
раменни преси - 4х8 2х10кг
задно рамо от наклон - 3х8 2х7,5кг
задно рамо на портален скрипец - 4х8 5кг
повдигане на ръце отпред - 4х6 2х10кг
30 мин кардио
Направо се размазаааах 8-) Доста добре се натоварих 2 часа и нещо ми отиде тренировката почивах си между клековете (blush) За капак ядох сладко. Мисля да пробвам въглехидратната ротация Някои да е пробвал този режим на хранене и какво ви е мнението за него ?

Аз се храня така в момента :) Много съм доволна и така като те гледам (обичаш въглехидрати) ще е по-подходящо за теб, нещо не ти се получава с това кето :)

Адриана, има нещо вярно :D Издържам 1-2 седмици и после много ми се яде сладко (dull) и заради това не мога да навляза в кетоза явно... Този режим ми е малко объркан би ли ми обяснила как ги въртиш и в кои дни какво ядеш ?

Ами въртя ги както ми скимне :Д Има си примерни схеми, но аз реших да експериментирам и да видя кое как действа на МОЕТО тяло. Главното е да редуваш дни с нисък прием (под 50), дни с умерени въглехидрати и дни с по-високи (над 100). Естествено това си е строгоиндивидуално и зависи и от личното ти тегло. Това колко дни ще имаш НВД, колко РБД и колко ВВД - пак трябва да прецениш по себе си. Просто пробвай и виж кое как действа на тялото ти, първият месец общо взето беше напасване при мен. После му хванах цаката и сега съм много доволна от резултата:) Аз гледам да имам поне 2 дни ВВД и те да са ми тези, в които тренировките ми са най-тежки. Почивните ми дни общо взето са НВД, а другите - РБД

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.03.14 22:16.

Аз си измислих схема 1-2-1-3 -1-2-3
1. - НВ 3-4 хранения  като храна яйца, месо и зеленчуци 45-50 минути
2. - УВ (умерени) - като храна ориз с месо, яйца, картофи - тренировката 50 - 60 минути
3. - ВВ - картофи, ориз, пълнозърнести макарони и др..такъв тип - тренировка 70 - 80 минути
Тренировки най - малко 5 пъти седмично..около 1 час само тежести + кардио
Удачна ли е ? Малко не мога да свикна, че с въглехидрати ще смъквам и по точно, че ги включвам в менюто :Д

Ами то ти не си ги изключвала напълно да ти кажа :Д Ако целта ти е сваляне, мисля, че е ок така. Аз в момента си тренирам г-д за едно и също време и не правя кардио, но моята цел е и качване, така че предполагам, че това би трябвало да е удачно като вариант за теб:) Пробвай и се следи 2-3 седмици кое как ти се отразява и ще прецениш,ако има нужда от корекции някъде (а най-вероятно ще има)

Да ще пробвам и ще реша как ми е най-добре :) Имам чувството, че вместо да смъкна ще кача, защото много бързо наддавам дано има ефект.

Почни с повече НВД и по-малко ВВД, примерно .. 2-3 дни НВД, 1 ден ВВД и другите РБД

06.03.14
13:07

казано от Йозлем Мехмед на 05.03.14, 22:44:

Аз си измислих схема 1-2-1-3 -1-2-3
1. - НВ 3-4 хранения  като храна яйца, месо и зеленчуци 45-50 минути
2. - УВ (умерени) - като храна ориз с месо, яйца, картофи - тренировката 50 - 60 минути
3. - ВВ - картофи, ориз, пълнозърнести макарони и др..такъв тип - тренировка 70 - 80 минути
Тренировки най - малко 5 пъти седмично..около 1 час само тежести + кардио
Удачна ли е ? Малко не мога да свикна, че с въглехидрати ще смъквам и по точно, че ги включвам в менюто :Д

Така изглежда ок според мен, да видим какъв ще е ефектът. Аз пробвам нещо подобно за пръв път, но без умерен ден, три високо и четири ниско-въглехидратни дни, като тренирам тежко само във високо-въглехидратните, през другите макс кардио.

Тренировката
гърди и бицепс
лежанка - 4х4 15кг, 2х3х20кг
кросоувър - 5х8 5кг
бицепсово сгъване с лост 10кг - 4х6
сгъване от седеж - 4х6 2х10кг
сгъване на портален скрипец - 7х8 10кг
повдигане на дъмбели от полулег - 5х8 2х10кг
флайс от полулег - 3х8 2х7,5кг
Това е тренировката така се изморих... Имах чувството, че ще припадна, но съм много доволнаа 8-) Храната не я описах тъй като има от всичко по - много. Днес четох за ротацията да съм по - наясно с нещата и от утре започвам като ще въртя както ми предложи Адриана :) 3 ниско въглехидратни, 3` умерени и 1 високо въглехидратен. Ще поствам снимки отново за да не прекалявам с количеството. Горе долу калории към 1400-500 ще гледам да докарвам без да смятам много стриктно.

1 ден НВД
Закуска - 3 сварени яйца
обяд - 2 яйца на очи със сирене, 20-30гр масло + праз и пиперка
вечеря - пилешко горно бутче + салата със сирене, краставица, праз, 2 гъби и пиперка
междинни - едно дробче, 30-40гр. суджук, малко сирене и малко таратор
Вода - 1.5л че и повече, кафе
Тренировката
гръб, трицепс + задно рамо и трапец
10 мин пътека + загрявка
хоризонтален скрипец - 5х8 30кг
мъртва тяга с прави крака - 4х8 40кг
гребане с дъмбел - 4х8 2х17,5кг
гребане с щанга - 1х8х20кг, 3х8х25кг
разгъване с въже - 4х8х15кг, 2х8х17,5кг
разгъване зад глава - 4х8 10кг дъмбел
френско разгъване - 4х8 5кг
трапецовидно повдигане на щанга - 4х8 50кг
едностранно придърпване на скрипец - 2х8 5кг, 2х10кг за трицепс
7 мин пътека
Това е тренировката за днес. От 2 дена съм с мускулна треска на краката и раменете вчера и на корема имах ама днес вече не се усеща. Днес раменете са по - добре ама краката и д-то още ги усещам :D Вчера ходих да взема компютъра от ремонт и го носих сама ту на едната ту на другата страна и днес имам мускулна треска на долните сухожилия на бицепса и всичко е ток и жица както се казва (npres) Утре по - програма трябва да правя крака и рамо ма с тая мускулна треска ко ще правя не знам. Ще измисля все нещичко. За храната да кажа утре е РБД ден и мисля да включа овесени ядки с яйца бъркани като палачинка, овче месо с зеленчуци и яйца. Ще видя утре живот и здраве дали ще е това менюто и каквото е утре ще го напиша. За днес храната изляза около 1400ккал.

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 07.03.14 21:55.

ДЕН 2 РБД
Закуска - 2 палачинки от 4ч.л овесени ядки, 4 яйца и извара около 60гр. и за украса 5-6 маслини и гъбка
След тренировка - овче месо на скара + салата от сурови зеленчуци ( селъри, пиперка, праз, домат, краставичка и сирене), 5 сушени смокини
вечеря - 2 сварени яйца с мааалко извара
междинни - едно дробче, 2-3 малки копърки пържени, 3 капучинота с мляко
Вода почти 1.5л
Тренировката
крака + рамо и корем
5 мин кростренажор + загрявка
клек хай бар - 4х6 40кг
бедрено сгъване - 4х6 35кг
раменна преса с лост 10кг - 4х6
задно рамо на портален скрипец - 5х8 5кг
повдигане на ръце отпред с дъмбели - 3х6 2х10кг, с диск 10кг - 3х8
глутеус ритник машина - 3х8 40кг
прасец - 4х8 90кг
СС от:
2х10 повдигане на краката от вис
2х10кг коремни с вдигнати крака
въртене с лост на раменете 20пъти
почивка 2-3 минути и пак повторих същото
Накрая направих 15 мин кардио на велоергометъра.
Днес станах в 12 часа и закусих 30 минути по-късно колкото може да се каже закуска де..:D От вчерашната мускулна треска на краката няма и спомен и днес си направих тренировката без толкова голямо натоварване. Мислех утре да не тренирам ма нещо се отказах и ще правя гърди тая лежанка нещо много любима ми станаа (blush) Утре ще бъде ВВД и менюто ще е сигурно картофи, зеленчуци и яйца. Мисля и ориз да си направя или пък спагети и така не можааах да си реша утре каквото ми скимне :D Хубав ден беше днес дъждовно както обичам (h) тренировката и тя ми хареса на 6 е всичко. :)

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 08.03.14 22:41.

ДЕН 3 ВВД
Закуска - 2 черни филийки препечени с масло към 20гр. и салам 2 парченца, сирене, 7-8 маслини и чай с 1ч.л мед
Следобедна - 2 яйца разбити с 60гр. сирене, 3ч.л брашно, 6-7ч.л овесени ядки и прясно м. без мазнина + 1 домат
Вечеря - 2 малки парченца домашна баница
междинни - 10-12 сушени смокини, малко мед, малко сирене, 2 капучинота с мляко, вода 1.5л, 2-3 малки копърки пържени и пуканки малко.
Тренировка
гърди и бицепс
лежанка - 4х3х20кг, 3х6х15кг, 1х1х25кг
флайс от лег - 1х8х15кг, 3х8х20кг
повдигане от обратен наклон - 3х8 2х7,5кг
пулоувър - 1х8х7,5кг, 3х8х10кг
скотово сгъване - 4х6х5кг, 3х6х8кг
сгъване от седеж - 4х8 2х10кг
сгъване на портален скрипец - 4х8 10кг
кросоувър - 5х8 5кг
бицепсово сгъване с лост 10кг - 4х6-8
Добре мина тренировката изцедих се :D Утре е НВД за днес калориите излизат около 1470ккал. Дали имат толкова малко помощ :D

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 09.03.14 20:45.

за снощи слагам баница и 2 вафли
ДЕН 4 НВД
Закуска - няма не бях гладна
Обяд - 4 яйца с 30гр. масло и праз + сирене към 60гр.
Вечеря - заешко около 200гр. и малко пилешко и кожичка със сос от масло и вода (попих го със салфетка) + салата от праз, домат, малка краставица, селъри и сирене 50гр. и малко таратор.
2 капучинота и вода 1.5л
Тренировка
гръб и трицепс + задно рамо и трапец
вертикален скрипец - 3х8х30кг, 1х5х35кг
придърпване на въже към лицето - 5х8х15кг
гребане с щанга - 1х8х20кг, 7х8х25кг
придърпване на въже - 2х6х15кг, 4х8х17,5кг, 2х6х20кг
френско разгъване - 4х8 5кг
кофички - 5х3,5
разгъване зад глава - 4х8 10кг дъмбел
трапец - 4х8 50кг
задно рамо на портален скрипец - 4х8 5кг
гръбна екстензия - 2х8х40кг, 1х8х50кг, 1х8х60кг
Натоварих се доостаа (nod) От вчера имам мускулна на трицепсите и сега ме болят мъничко. Калориите към 1450 излязоха. Утре е РБД ден и ден за крака. За днес планирах тяга ама после се отказах и на нейно място правих гребането, може утре да я направя.

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 10.03.14 20:52.

Храната пак я оцвъках (blush) Днес ми дойде и ядох мнооожко сладко. От утре вече на чисто си започвам режима колкото и трудно да ми е ... Твърде съм решена вече.
Описвам само тренировката, която продължи 2 часа и нещо (tmi) Правих ги кръгови и по едно време ми стана лошо на стомаха от сладкото и щях да се откажа ама продължих и направо ми трепереха ръцете и краката :D
Тренировката
степер 5 мин и загрявка
клек - 4х6х40кг, 1х4х45кг, 1х1х50кг
бедрено разгъване - 1х8х40кг, 2х8х25кг, 2х8х50кг
напади 20кг лост - 2х6, с щанга 15кг - 2х6
сумо клек - 4х8 17,5кг
прасец - 4х8 90кг
тяга с прави крака - 4х6 40кг
раменни преси за адаптация 2, 8х8 2х10кг
задно рамо на портален скрипец - 5х8 5кг
вертолет с въже 10кг - 5х8
15 мин кардио
планк - 2х1мин
повдигане на краката от вис - 4х8, после още 4х8
наклони встрани - 4х12 2х12,5кг
въртене с лост - 4х20
Направо се изкъртих както съм и... Утре почивам ще видим как ще са краката и раменете. Ще кача клип на клека забелязах, че с тоя тесен разкрач не мога да клекна много дълбоко малко по широк ще ми е разкрача от сега нататък. Ще стоя на 40кг докато свикна с пълния клек.
http://www.youtube.com/watch?v=eJZzY4qTPmU&feature=youtu.be

Струва ми се, че клякаш през коленете напред, идеята е движението да тръгне от таза назад все едно искаш да седнеш, а не да клякаш през коленете.. отделно много бързо и рязко слизаш надолу, самото ти движение не е много контролирано. Не съм експерт, но отстрани това виждам:)

11.03.14
22:46

Тръгването първо с коленете изобщо не може да се заклейми като “неправилно”.Факт е,че за повечето хора е много по-лесно да се заучи с тръгване с таза и повечето така го правят,но докато гърба ти е прав,коленете са настрани и петите са на земята няма как да е грешно.Пример - Кларънс Кенеди.

11.03.14
22:49

Здравей! Два часа и нещо ми се струват много за описаната тренировка, опитай се да намалиш времето. Мисля, че ще е в твоя полза, но все пак ако чувстваш, че имаш нужда от по-големи почивки, си ги осигурявай. Това е допълнение към същественото, заради което се включвам. Старай се на клека да не отлепяш петите и както е споменала Адриана, не тръгвай с коленете, а с дупето - все едно сядаш на стол. Разкрача от видеото не мога да преценя колко ти е широк. И, да, движението надолу се стреми да е по-контролирана, а нагоре по-експлозивно.
Успех!

Факт е, и че повечето хора, които го правят, имат проблеми с коленете после:) Всеки сам си избира. Отделно никъде не съм класифицирала и използвала думи като “правилно” и “неправилно”.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.03.14 22:50.

казано от Adriana Dacheva на 11.03.14, 22:50:

Факт е, и че повечето хора, които го правят, имат проблеми с коленете после:) .

Ти колко такива познаваш?

Малко коментар от мен за клипа (сори, ако повтарям някого нагоре) :

1. Много неконтролирано клякаш. Не е нужно да се засилваш, не е нужно и да го правиш много бавно, но поне от клипа не личи голям контрол.
2. Нямаш необходимата мобилност, дори да оставим коленете настрани от темата (принципно не е проблем да отидат “пред” пръстите), но петите ти се отлепват, което в комбинация с т.1 може да ти изиграе лоша шега. Работи за мобилност в глезените, разтягай/мачкай прасците. Също може да работиш над хип флексорите.

Поздрави :)

казано от Херцог Трън на 11.03.14, 22:56:

казано от Adriana Dacheva на 11.03.14, 22:50:

Факт е, и че повечето хора, които го правят, имат проблеми с коленете после:) .

Ти колко такива познаваш?

Доста такива познавам:) На кондиционните тренировки виждам между 150 души дневно, като всеки ден има нови и нови. 50% от тях клякат по този начин  и след това се оплакват, че ги болят коленете.С това не казвам правилно ли е, неправилно ли е. Казвам кое е по-доброто според мен с оглед и на здравословното състояние. От там нататък всичко друго е въпрос на избор :) Иначе съм съгласна с теб за останалото.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 11.03.14 23:03.

Ако говориш за кондиционните при Ефо, му хвърляш бая камъни в градината :)

Наталия

11.03.14
23:08

Йозлем, пуска клипче относно коленете и отиването им напред или не, което лично аз харесвам и подкрепям като гледна точка и разсъждения :)

А и да добавя, че съм съгласна с Дани за времетраенето на тренировката. Аз също много я бях разточила моята, сега я съкратих и е доста по дисциплинирано и целенасочено :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 11.03.14 23:15.

казано от Херцог Трън на 11.03.14, 23:05:

Ако говориш за кондиционните при Ефо, му хвърляш бая камъни в градината :)

Както сам каза, човек не може да казва на хората какво да правят:) Всеки сам си избира. Това, че има хора, които клякат така, не зависи от Ефо. Той си е свършил работата да покаже кое как се прави.. от там нататък всичко е в ръцете на хората;)

Благодаря на всички ! :)
Адриана - неконтролируемо и аз го усещам, защото на моменти ми натежават много килограмите и едва се вдигам затова се дигам толкова рязко.
Херцог Трън - за мобилността си прав и аз съм го забелязвала и уж разтягам дано има ефект.
Дани - да много дълга беше днес имаше много почивки между сериите трябва да я структурирам по - добре.
Наталия - да много е добър клипа ще пробвам да я направя тази техника с малко по широк разкрач.
Относно разкрача ми е може да се каже колкото на раменете. Не мислех, че е проблем изнасянето, но ще гледам да го коригирам и отлепянето на петите сега го забелязах :D

Ден 1 НВД
закуска - няма
обяд - 3 яйца на очи с 25гр. масло и праз + сирене към 50гр. и 6-7 маслини
вечеря - като обяда без маслини, но с домат и 1ч.л сметана
Вода 1 и нещо
Тренировка
гърди и бицепс
СС: х4 серии
лежанка  х15кг
кросоувър  х5кг
скотово сгъване 8кг лост  х6
сгъване от седеж х6-8 2х10кг
двойно бицепсово сгъване 10кг х8
флайс от лег 2х10кг х 6
повдигане на дъмбели от лег 2х12,5кг х 8
вече без СС
пек - дек 15кг - 3х7
7 мин пътека
долен скрипец за бицепс - 4х6 10кг
Днес нямам много апетит и се чувствам малко отпаднало, но пък тренировката ми хареса дооста. 45-55 минути беше много се изморих. Почти нямаше почивки между СС, но накрая по дългичко почивах около минута.  Утре ще е нетренировъчен малко почивка давам. РБД ден, но няма толкова да включа въглехидрати, защото няма да тренирам така ще е само утре иначе другите дни по програма.

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 12.03.14 20:39.

ДЕН 2 РБД
Закуска - 2 препечени филийки вита 6 зърна, намазани 1ч.л сметана и към 10гр. масло + малко салам и чай с 1ч.л мед
Обяд - палачинка с 4 яйца, 2ч.л трици, сирене 50гр и 4ч.л овесени ядки и картофчета мъничко сложих това всичкото на тефлонов тиган
Следобяд - пак палачинка с 2 яйца, 2ч.л трици и 3ч.л овесени ядки и сирене 40-50гр., 1 маслинка и 2-3 тънки парченца салам
Вечеря - 3 яйца с 20гр масло и сирене 40-50гр + лук, чай с мед 2ч.л
Вода към 2.5л
Тренировка
гръб, трицепс + трапец и задно рамо
хоризонтален скрипец - 1х8х30кг, 2х8х35кг
придърпване на въже към лицето - 4х8х15кг
кофички - 4х3-6
мъртва тяга - 2х6х40кг, 2х6х45кг, 1х1х60кг ще кача клип
разгъване зад глава - 4х8 10кг
гребане с щанга - 1х8х20кг, 2х8х25кг, 1х6х30кг
френско разгъване 5кг - 4х8
разтваряне встрани с 2х5кг дискове  за задно рамо - 4х8
трапец - 2х20кг дъмбели - 4х8
7 мин пътека
Добре мина общо взето. Планирах почивка и последния момент си викам чувствам се добре наспана, отпочинала защо да не отида и отидох към 19 часа :D Правих опити за набиране на няколко пъти днес пълна скръб (tmi) Още нямам достатъчно сила за това упражнение до половината се надигам после ... На тягата 60-те кг ми тежаха и не си харесах техниката ще поработя върху нея. Още след тяга и клек ме боли кръста. Вече от почти 2 месеца отначало беше силна болката сега не я усещам толкова само след тренировка малко и после не, но се надявам да отшуми скоро... Калории към 1400.
Ето и клипа
http://www.youtube.com/watch?v=jD5dCyY3n-4&feature=youtu.be

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 13.03.14 22:08.

За снощи добавям и още мед 2-3ч.л не помня с точност.
ДЕН 3 ВВД
Закуска - палачинка с 3 яйца и 3ч.л трици и 5ч.л овесени ядки + сирене 40гр на тефлонов тиган
Обяд - 1 банан, пак палачинка с 2 яйца 2,3 ч.л трици, 4-5ч.л овесени ядки и сирене към 40гр., 2-3ч.л мед и чай
Следобяд - палачинка с 1 банан, 1ч.л трици, 2 яйца и 1ч.л овесени ядки и 1ч.л кокосови стърготини и 2 ванилии
Вечеря  - палачинка с 4 яйца, 9ч.л ов. ядки и 5ч.л овесени трици + сирене 50гр., малко салам, хапка халва
Калории към 1500ккал
Тренировка
крака и рамо
загрявка
клек с широк разкрач - 4х6 40кг
бедрено разгъване - 4х8 40кг
суинг с дъмбел 15кг - 4х8
разтваряне встрани - 4х8 2х5кг
прасец - 4х10 100кг
раменни преси - 4х8 2х10кг
вертолет с въже - 6х10 10кг
повдигане напред диск - 1х8х10кг, 3х6х15кг
Всичко мина добре, но мисля, че съм превишила с калориите 1500 излизат, но ми се виждат повечко..

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 14.03.14 20:28.

Наталия

14.03.14
14:11

Йозлем, защо вземаш щангата от стойката, а не от земята при тягата? Има ли някаква конкретна причина?
Някак си ми стана странно първо вземаш щангата пускаш я, после я издърпаш до горе и я оставяш пак на стойката....
Имам чувството даже че ти е леко... :)

Като техника ми е трудно да я оценя, надявам се някой с повече познания да я види :), ама като цяло ми е странно това изпълнение, та дори и на единичка. :)

Наталия, благодаря, че се включи :) По - темата не го правя нарочно просто залата е по-мъничка и хората минават зад мене и се получава едно изчакване докато се изместя и за да го предотвратя взимам директно от стойката. Иначе съм правила както ми казваш. Не ми беше много леко, но не и супер тежко можех още няколко повторения, но това го направих на края и вече бях изморена.

Наталия

14.03.14
15:39

казано от Йозлем Мехмед на 14.03.14, 15:27:

Наталия, благодаря, че се включи :) По - темата не го правя нарочно просто залата е по-мъничка и хората минават зад мене и се получава едно изчакване докато се изместя и за да го предотвратя взимам директно от стойката. Иначе съм правила както ми казваш. Не ми беше много леко, но не и супер тежко можех още няколко повторения, но това го направих на края и вече бях изморена.

Разбирам за малката зала, но все пак могат да те изчакат да си направиш серията и/или да избуташ напред щангата когато свършиш със серията и после пак да я претъркулиш на удобното за теб място....минималните размери, за да се разминат двама човека гръб с/у гръб е 60см, а за да се разминат гръб с/у рамо е 90см, съмнявам се да не остават поне 30 до 60 см зад теб :)
Предлагам ти да си оставяш щангата на земята и да си дърпаш от земята, аз съм получавала забележка за това. И като попитах защо ми обясниха, че ако се взима от стойка тялото не е подготвено за тежестта, която го очаква. :) Не знам обаче до каква степен това е така :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 14.03.14 15:40.

14.03.14
15:46

По ред (доста глупави) причини и аз така я правих в началото - от стойката и даже не я пускам долу. Болеше ме кръста, г*за ,но в гърба почти не усещах напрежение. Като почнах да си я правя от долу вече ми светна кое как, някак си движението е съвсем естествено и гърбът ми има мускулна треска след това , целият.И кръст грам не ме боли.

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 14.03.14 15:47.

Благодаря вече така ще правя. :)

Наталия

14.03.14
15:56

казано от Rapuncelina на 14.03.14, 15:46:

По ред (доста глупави) причини и аз така я правих в началото - от стойката и даже не я пускам долу. Болеше ме кръста, г*за ,но в гърба почти не усещах напрежение. Като почнах да си я правя от долу вече ми светна кое как, някак си движението е съвсем естествено и гърбът ми има мускулна треска след това , целият.И кръст грам не ме боли.

И аз първо я правех без мъртва точка долу на земята, но като започнах да качвам килограмите на тягата и започна да ми става дискомфортно, даже ме болеше в областта на таза....дори имам клипчета на старата тяга.....след тези оплаквания получих съвети да я сменя и добре че я смених с тази която правя сега :)

Йозлем зивинявам се за спама :), че малко не е по темата вече :D

Мнението беше редактирано от Наталия на 14.03.14 16:11.

15.03.14
12:23

казано от Йозлем Мехмед на 14.03.14, 15:27:

Пробвай да застанеш от другата страна на щангата, т.е. с гръб към огледалото/стената. Така няма да е нужно никой да те чака, а ще минават пред щангата ;).

Снощи ядох и халва и баклава..
ДЕН 4 НВД
загрявка + пътека
закуска - 3 яйца на очи с 20гр. масло и сирене
следобяд - горно бутче + дроб и салата с праз, сирене, селъри и краставица
вечеря - 3 яйца сварени с извара....Калории 1300ккал
Вода 1.5л
Тренировка
пътека + загрявка
мъртва тяга - 1х8х40кг, 3х5х50кг, 2х5х55кг, 1х2х60кг
лег - 5х3х20кг, 1х1х25кг
клек широк разкрач - 4х6 40кг
кофички - 5-6х4,5
скотово сгъване - 4х6 8кг
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец - 5х8 10кг
задно рамо с кабел - 3х6 на страна
руско извиване встрани - 3х20 10кг диск
повдигане на крака от лег - 3х10
15 мин велоергометър
Днес тренирах каквото си поискам :D Много добра тренировка. Правих тягата както ме посъветваха тук и наистина им благодаря! Много добре се чувствах като я изпълнявам и не тежеше абее техниката много ми хареса като цяло. Кофичките също бяха добре преди ги правих полу-кофички сега цели (party) После се разходих из парка 40-50мин времето беше страхотно (sun) Ще кача клип на тягата и клека отново
http://www.youtube.com/watch?v=KSO8cA9OB8Q&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=7PiEHFntKyM&feature=youtu.be

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 15.03.14 22:06.

Според мен клекът ти е по-добре, но движението трябва да ти е експлозивно, когато се вдигаш нагоре, а твоето е по-екслопозивно като слизаш надолу, иначе е по-контролирано от на последния клип:)

ДЕН 5 РБД
Закуска - палачинка с 3 яйца, 3ч.л овесени ядки и 3ч.л трици + сирене 40гр., 3в1 с мляко
Обяд - 2 филийки вита + 15гр. масло и 2-3 парченца салам, чай с 1ч.л мед и извара 30-40гр.
Следобедна - 4 яйца с 4ч.л овесени ядки, 5ч.л трици и малко сирене, капучино с мляко
Вечеря - 2 крилца на скара + 3 яйца на очи в 20гр. масло и праз отгоре мъничко сирене, капучино с мляко
Вода 1.5л Калории към 1500 ккал.
Тренировка
пътека и загрявка
мъртва тяга - 1х6х30кг, 3х5х50кг, 2х5х55кг, 1х3х60кг, 1х1х65кг
раменна преса 5кг - 3х5, 1х2 10кг
кофички
гребане с щанга - 1х8х20кг, 3х8х25кг, 1х5х30кг
вертикален скрипец - 1х8х30кг, 3х6х35кг, 1х5х40кг
бицепсово сгъване от седеж - 4х7 2х10кг
15 мин пътека
Много се изморих от тренировката. На 65кг на тягата доста се затрудних, а и бях изморена.. Добре мина утре ще почивам сигурно. Купих си вчера Нурофен Форте за кръста да видим дали ще помогне. Преди месец повече ме болеше сега не толкова явно минава дано... Мисля че калориите са множко дали съм пресметнала правилно помагайтее :D

Мнението беше редактирано от Йозлем Мехмед на 16.03.14 21:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1