12.03.14
21:44
Така...навремето бях лекоатлетка, ама много навремето! Висока съм 175, някои казват, че с тази височина е направо грях, че не съм започнала по-рано да се оглеждам и действително да се виждам в огледалото. Както и да е. Свършен факт. Когато заминах за Германия бях нейде 65кг. С перманентното ядене на шницели и полуфабрикати достигнах, в общи линии, пропорционални размери - каквато височина, такава и ширина. : )
Случиха ми се някои неприятни преживявания и се застоях няколко месеца вкъщи, от което достигнах колосалните 92кг. Може да си представите как изглежда висока и дебела жена, почти като Хълк. Ядосах се. Ама много се ядосах. Сега ходя на фитнес. Започнах с лека програма за да си активизирам атрофиралите мускулчета или каквото бе останало от тях. Също така съм и пушач. Споменавам го единствено за да се добие представа, колко по-кофти свиквам с активното физичесно натоварване.
Та, така. Сега съм на по-усложнен режим. Една моя тренировка трае около час и 30мин до 2 часа. Започвам с малко кардио за около 15-20мин и след това се отдавам на силови упражнения. Ходя всеки ден и не редувам крака/ръце, както повечето правят, понеже в момента съм вкъщи и нямам особено натоварване извън залата, та мускулите ми си имат бол време да почиват. Когато се върна на работа ще сменя режима. Какво постигам до момента? Свалих 5кг за около 3 седмици. Не съм фен на бързото отслабване, а и искам да превърна фитнеса в начин на живот - в ежедневие. Затова и не бързам за лятото. Миналото лято си бях като тюлен на плажа, мога и сега. Не ми пречи, стига да постигна трайни резултати и догодина, примерно, да съм това, което искам. ЗАпочнах да отслабвам видимо, шкембето спада, но килограмите си стоят, т.е. бавничко намаляват. Инструкторът ми ме поуспокой, че това е нормално при разтеж на мускулите в началото. Бих обяснила подробно с какви уреди тренирам, но все още терминологията ми куца и ме е срам да обяснявам. Като се пообразовам ще се уточня.
По отношение на хранителния режим - не правя кой знае какви усилия да гладувам. Сутрин пия зелен чай, закусвам с фолкорн брот и шунка, кафе рядко пия. За обяд си папам салатка с печено пилешко месо + малко паста, или картофи, или ориз, или резен черен хляб. За вечеря пак хапвам месо и, примерно, съвсем малко ориз. Тази вечер ще вечерям варено зеле с пилешко месо(с мин. мазнина). Знам, че растителните мазнини се разграждат бавно, затова дори и да хапвам зеленчукови продукти вечер, гледам да са сварени, а не пресни. През останалото време се наливам с воден разтвор от джинджифил и лимони. Пия по 1-2 литра от тази вода на ден и около още 2 нормална вода или чайове, което е проблем понякога, като няма тоалетна на близо. :) Пия и концентрати с Л-карнитин, но само по време на тренировка. Ами това е...Вече съм 86.6 кг..Пожелавам си успех. Когато сваля още някое и друго килце и понауча имената на уредите пак ще пиша. Разпокъсано пиша, па и т’ва си е моят Дневник, все пак, :))) , но ако съм била полезна с нещо, то много ще се радвам. Чао
12.03.14
23:49
казано от Des Ska на 12.03.14, 21:44:
По отношение на хранителния режим - не правя кой знае какви усилия да гладувам.
Какво значи това? Та ти изобщо не трябва да гладуваш!
Да елиминираш мазнините от храната е груба грешка и ще ти струва скъпо. Плаща се със здраве.
Струва ми се, че не си поставила добре целите си...
При този ръст, но при друга композиция ще изглеждаш страхотно на 66-68 kg.
13.03.14
07:21
Кольо е казал каквото трябва.Пострай се да пишеш всеки ден за да си следиш,възходите и паденията,но това си е твоя дневник както каза.Когато стане по-трудно за отслабване,пробвай да изключиш картофите от менюто си.Успех с целите
П.П Откажи тази лудост ЦИГАРИТЕ!!
Коле, хич не гладувам даже! Казах го в аспект на това, че много дами срещат трудност с хранителните режими. Аз не ям много сладко, не пия алкохол, не ме блазнят дюнерите и пиците. Случва се често насила да ям, но си ям! Явно осъзнаването ми, че съм пълна, на психологична основа, превантира апетита. Не знам как да го обясня. : ) Но не гладувам, просто не се чувствам като лишаваща се. Благодаря и на двама ви за отговорите и съветите. : )