11.03.14
14:45
След колко км/ч тичането се превръща в спринт?
Темата беше редактирана от Желязко Стойчев на 12.03.14 07:29.
12.03.14
10:53
Това е много относително. Нали се сещаш, че ако съпоставим един пълен човек с един човек, който е във форма, то техните спринтове ще имат огромна разлика в скоростта? За всеки е различно, за мен спринта е бягане на пълни обороти, тоест на 100%, не крос.
12.03.14
13:22
Еми нали точно това питам точно и конкретно ти си трениран човек нали...Каква ти е скоростта на “макс”? Ако не си я засичал от каде си сигурен дали не е същата като моята или може би по ниска ??? И да да помоля ако нямате конкретен отговор спестете си труда от безумни и безсмислени коментари.
12.03.14
14:13
:D ти направо уби змея с прашка.......(tmi)
12.03.14
14:54
Нее бе нищо лично ама добре айде представи си 200 килограмов дава 100% от себе си! Като това всичко е 6 7 км/ч Това сприн ли е ?? Етого и отговора РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ ! Все 1 да сравняваш ограничението на магистралата 140км/ч за лада и мерцедес за ладата е мнодо за мечо е малко но то си е 140! Дефинирано е. Мога да давал примери до утре Скачане на въже:
Ниско интензивна 60-100 завъртания в минута.
Средно интензивно 101-159
Високо интензивно 160-199
Състезателни стойности 200-300
Ето значи е определена скороста преобърната в бройки. Само дето за един по пълничък високото темпо ще е мн изморително а за дбре подготвен ще е по помосимо... Изхождайте от мисълта че за сега Мах постигнатата скорост е почти 45км/ч (Юсейн Болт)
Мнението беше редактирано от Желязко Стойчев на 12.03.14 15:18.
12.03.14
15:31
казано от Желязко Стойчев на 12.03.14, 14:54:
Нее бе нищо лично ама добре айде представи си 200 килограмов дава 100% от себе си! Като това всичко е 6 7 км/ч Това сприн ли е ?? Етого и отговора РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ ! Все 1 да сравняваш ограничението на магистралата 140км/ч за лада и мерцедес за ладата е мнодо за мечо е малко но то си е 140! Дефинирано е. Мога да давал примери до утре Скачане на въже:
Ниско интензивна 60-100 завъртания в минута.
Средно интензивно 101-159
Високо интензивно 160-199
Състезателни стойности 200-300
Ето значи е определена скороста преобърната в бройки. Само дето за един по пълничък високото темпо ще е мн изморително а за дбре подготвен ще е по помосимо... Изхождайте от мисълта че за сега Мах постигнатата скорост е почти 45км/ч (Юсейн Болт)
Да, “сприн” е.
Спринтът е преодоляване на определено разстояние за минимално време с максимални усилия. Бързината, като едно от петте базови двигателни качества, по дефиниция е способност на човека да извършва движения с голяма скорост и честота, в продължение на минимален, за дадените условия, период от време. Това качество е строго индивидуално, така че бързината, която човек развива като спринтира е различна за всеки един отделен индивид. Но упражнението, което той извършва, независимо дали е 60 или 200кг все си е спринт.
12.03.14
15:41
Дам,за един гепард Юсейн Болт ще е просто пешеходец ,но примерите ти са много не на място.
12.03.14
15:41
Изхождайте от мисълта че за сега Мах постигнатата скорост е почти 45км/ч (Юсейн Болт)
Гайката има да те черпи доживот за тая скорост, която си му дал :D
13.03.14
08:06
Да добре за останалото, а колко е скоростта да не съм объркал нещо .. ? 100м за 9,58.или там както беше точно ?
казано от James Hinks на 12.03.14, 15:41:
Изхождайте от мисълта че за сега Мах постигнатата скорост е почти 45км/ч (Юсейн Болт)
Гайката има да те черпи доживот за тая скорост, която си му дал :D
Що бе Сашо, поне толкова я пишат 44.72 km/h.
~ 37km/h за 100-те метра, иначе тези 45km/h може да е моментна скорост.
Мнението беше редактирано от TMP на 13.03.14 10:29.
13.03.14
10:45
Метър в секунда винаги ще си е 36 километра в час, независимо “Пума” колко пари наливат в ямайските спринтьори :)
За 45 км/час гайката на бая болтове трябва да се завърти ;)
Не мисля, че дори и такава моментна скорост стига, като се има предвид, че до около 50-60 метра ускорява и после я задържа, в кой точно момент ще развие 45 км/час ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.03.14 10:49.
Според един от многото и също толкова “надеждни” сайтове от 60-80 метър успява.
http://www.sportsscientists.com/2009/08/analysis-of-bolts-9-58-wr/
Колко е вярно нямам представа.
13.03.14
13:16
Ебе дайте да оставим спринта той си е ясен.. :) ,не ми се започват теми на 100 места... затова направо тук ще питам.
Значи кажете какво да правя да си оставя ли така нещата или да променя нещо.
Първо, целта: добро стегнато и пъргаво тяло няма да акцентирам на големина поне на половина от снимката на аватара :)
Та започнал съм от няколко месеца 6, 7 ,8 или нещто такова.Тренировките са всеки ден през ден кардио през ден за всички мускулни групи без почивка.От началото имам 2,3 недели най-много. Като кардиото всеки път сутрин рано на стадиона правя 20 обиколки за 40 мин 8км с много акцент на HiiT 100 метра СПРИНТ със някаде 20км/ч и 300 метра бягане 10, 11км/ч.След това се прибирам 2ч.почивка и следва обяд друг път за него.Сед него още 3 ч. почивка после скачам на въже до 1ч. а ,понякога като ми се получават „чалъмите” имам нерви и за повече. Темпото е за 20 удара не ми достига до състезателно.. до сега макс повторенията са ми 3 завъртания на 1 подскок по 3 и след това или се обърквам или продължавам но никога не спирам да подскачам, и те така тоя ден днес се пада такъв.За мускулчетата правя в един ден първо кофички 3х10 3х9 3х8 после 3х5 със тежест 13кг.
За почивка правя малко коремни на лежанка и след това лицеви 1 мн.широк хват 5х20 нормален, 5х20, тесния го мразя.... 5х10.
След това веднага флайс 5х20 с 8кг. с обратен наклон глава на долу.Веднага след това преден клек собствено тегло 5х30 веднага след това суму клекове 5х30 със 13кг диск в ръцете. Със същия диск 5х30 за страна за корема „дет се накланям на страни”збравих името на упражнението . И накрая за доубиване правя това : http://www.youtube.com/watch?v=aqqwZ_leAMA . После почивка и следобяд малко набирания (още се уча...) 5х3+5х2 през 2мин. Понякога различно включвам бицепс трицепс абе от 1 време си знам като тренираш мускулна група включваш по 3 ,4 упражнения за нея, и го спазвам за това не изброявам упражнения защото много нещто стана вече и за четене и писане ..... Имам няколко уреда и ги ползвам скрипец лежанка права, крива, обратна ,успуредка лост 15 кг хром - венадий тежести за него дъмбели и 1 Total Gum 1000 взех го за 40 кинта... . Така и сега удара под кръста... ако продължавам така, само че със 2000 Кcal дефицит на ден ! от мойте 3300К. даже и повече за вчера съм приел 920Кcaл какво може да се обърка .....Иначе преди 2 седмици приключих тая тъпа 90 дневна диета.... И пак така ... За сега от тая половин година съм добре днешна дата са( току що се измерих) 96.7 пил съм кафе. и закуска 1 филийка хляб пълнозърнест домашен аз съм го правил... какво да правя как да съчетая нещата че да не се самоубия ... Отворен съм за всякакви идеи.. Мнения препоръки упражнения, за сега има ефект от всичко но взе да става много трудно и започвам да се изтощавам ПСИХИЧЕСКИ...с тоя глад ... И лишения( на половината съфорумци като им чета дневниците все 1 се хранят в ресторант с звезда мишелин :) така го чувствам...)тези 13 дена са НВД само белтъчини и мазното също е сведено до 23г.за вчера ... Кои упражнения да оставя за да не свалям много ММ докато съм на диетата?Кардиото знам че не е мн подходящо точно в момента но него не бих го спрял (пристрастен съм към стадиона). Извинявам се, и ви благодаря предварително за негативните мнения които ще получа .Но те ще са ми най-полезни. :) Просто информативно Менюто за днес вкл. Закуска в 8ч 1 чаша кафе без захар + препечена филийка хляб 70гр. От моя домашен.
Обяд :1 пилешко (пуешко)бутче + салата маруля или айсберг с лимон и 10гр.олио 1 Супена лъжица.
Вечря:Варени глави от целина + 1 домат и 1 пресен плод 1 Грийни смит ще ми дойде екстра.Днес и утре са зареждащи утре имам някакви фрешове за обяд и плодове и закуската пак е същата ипосле до края въглехидрат само от лимоновия сок в салатата от марули и от нея.
Другото само белтъчини яйца меса риба много филета телешки агнешки извара и чат пат кисело мляко 0,1 култура (много е зле тва мляко ако някой може да ми даде заместител но пак 0,1 не ми се обяснява защо точно 0,1… а не 2,0 3,6 и пр и пр.)