13.03.14
16:23
Здравейте :) Момче на 15години съм.Тренирам от 8 месеца в фитнес зала по 3 пъти на седмица. Определям се като средно напреднал с материала :D .Висок съм 170см.Когато започнах да тренирам бях 64 килограма качих до 70 и сега съм 66.Диети не спазвам , намалил съм хляба до минимум и консумирам много яйца (2-3 на ден) и месо (основно пилешко) и като цяло се храня много разнообразно.Добавки не приемам и не смятам да приемам. :)
Темата беше редактирана от Петър Събев на 13.03.14 16:47.
13.03.14
16:25
казано от Петър Събев на 13.03.14, 16:23:
консумирам много яйца (2-3 на ден)
:D
П.П.Честит дневник! :))
13.03.14
16:41
Програмата ми е следната:
Понеделник:Гърди и бицепс.
1.Лежанка.5серии
2.Пек-дек.5серии
3.Избутване на дъмбели от лег.3серии
4.Избутване на машина за гръдни мускули.5серии
5.Лежанка за долна гърда.3серии
6.Бицепсово сгъване с дъмбели.3серии
7.Бицепсово сгъване с френски лост(широк хват).3серии
8.Чукчета.3серии
9.Бицепсово сгъване на машина.3серии
Всички упражнения ги правя на пирамида като средната серия е на максимални килограми.(10 15 20 15 10)
Вторник почивка.
Сряда.Гръб и трицепс и трапец.
1.Горен скрипец.5серии
2.Долен скрипец.5серии
3.Гребане с дъмбели.5серии
4.Пек-бек.5серии
5.Лежанка за трицепс с тесен хват.3серии
6.Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже.3серии
7.Трицепсово разгъване на горен скрипец с лост.3серии
8.Трапец с лост.5серии
9.Трапец с гирички.3серии
Четвъртък почивка.
Петък.Крака и Рамо.
1.Лег преса.5серии
2.Клякане с щанга зад врат.5серии
3.Бедрено разгъване.5серии
4.Повдигане на пръсти за прасец.5серии
5.Бедрено сгъване.5серии
6.Рамо с френски лост.3серии
7.Машина за рамо(на която си вдигаш лактите)3серии
8.Раменни преси.3серии
Изпълнението на упражненията го събирам в 1час и половина , в деня за крака 2часа.Моля за съвет как да направя програмата си по интензивна.
13.03.14
16:43
казано от ARM STRONG на 13.03.14, 16:25:
казано от Петър Събев на 13.03.14, 16:23:
консумирам много яйца (2-3 на ден)
:D
П.П.Честит дневник! :))
Мерси :) А за яйцата мисля че 3 са си доста като приемем че и в храната също се съдържат.
13.03.14
17:23
Аз ям по 3 на ядене, да не говорим, че има хора тук от форума (даже и момичета ;) ), които ядат по 6 на ядене, предимно сутрин. :)
Въобще не се страхувай да ядеш яйца, митовете от баба ти ги забрави. Тогава не е имало много яйца, и така са карали децата да не ядат много, щото видиш ли щели да се натровят...
Честит дневник и успехи! :)
13.03.14
18:03
Здравей, честит дневник. Нямам кой знае колко опит и познания да давам съвети, но в този случай ще ти дам. Не знам ти ли си си правил тази програма по която тренираш или някой ти я е правил, но начина по който са подредени упражненията ..
казано от Петър Събев на 13.03.14, 16:41:
Петък.Крака и Рамо.
1.Лег преса.5серии
2.Клякане с щанга зад врат.5серии
Клека е базово упражнение и се препоръчва да е 1во упражнение.
И обема на тренировката за гърди сравнение с тази за краката - 5 упражнения за гърди - 3 за крака.Гърдите са по малък мускул от краката, 5 упражнения са много за гърди, 3 за крака - малко. Трябва намериш някой който разбира повече да ти направи по-добра програма.
Успех.
13.03.14
22:01
Да, колегата е прав. По-големите мускулни групи ги товари с повече упражнения, по-малките с по-малко.
Прочети също кои упражнения са базови и ги измести в началото на тренировката. ;)
13.03.14
22:06
казано от Радослав Овчаров на 13.03.14, 18:03:
Здравей, честит дневник. Нямам кой знае колко опит и познания да давам съвети, но в този случай ще ти дам. Не знам ти ли си си правил тази програма по която тренираш или някой ти я е правил, но начина по който са подредени упражненията ..
Клека е базово упражнение и се препоръчва да е 1во упражнение.
И обема на тренировката за гърди сравнение с тази за краката - 5 упражнения за гърди - 3 за крака.Гърдите са по малък мускул от краката, 5 упражнения са много за гърди, 3 за крака - малко. Трябва намериш някой който разбира повече да ти направи по-добра програма.
Успех.
Мерси за дневника момчета. Програмата сам съм си си я правел и си я надграждам.За упражненията за крака правя първо лег пресата защото четах ,че е хубаво тя да се прави като първо защото пълниш мускула с кръв и след това правя клековете. Експериментирал съм да ги сменям и се чувствам по добре като правя лег пресата първа.За гърдите и аз смятам че 5 са много и понякога не правя долна гърда защото просто немога.. мускулът ми отмалява и като цяло след лежанката ми отмаляват много гърдите. :)
13.03.14
22:08
казано от Георги Йотов на 13.03.14, 22:01:
Да, колегата е прав. По-големите мускулни групи ги товари с повече упражнения, по-малките с по-малко.
Прочети също кои упражнения са базови и ги измести в началото на тренировката. ;)
Благодаря ще ви послушам и ще почета за базовите упражнения.
Мнението беше редактирано от Петър Събев на 13.03.14 22:31.
17.03.14
21:12
Днес обичайната тренировка за понеделник като добавих кофички 5Х3 (опити за кофички) и Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец3Х8 .. Закуска:Meд ,кис.мляко,кроасан.Обяд:4яйца, половин шунка, 25гр. масло, някакъв салам , половин чаша прясно мляко, кашкавал.Закуска:1.бисквити с шоколад.2.Банан.Вечеря: Спагети с кайма и зеленчуци. И за деня съм изпил около 3 литра вода.И днес за първи път направих лежанката със 50кг. и докарах 6 чисти повторения.
Мнението беше редактирано от Петър Събев на 17.03.14 21:14.
24.03.14
20:47
Днес се притеглих и с учудване разбрах че съм станал 63кг(От 70 Декември). Единственно не ям хляб и правя тренировките си по-тежки, а може и от пролетта да се топя :D От другия месец започвам и подготовка за лятото - кардио .. вторник четвъртък и събота ще ходя да тичам на гребната до нас и ще правя стълби по 10мин. на трибуната.Обаче не съм сигурен как ще ми повлияе цикъл 6дена тренировка, един почивка , но ще видим... Миналата седмица изпробвах метода “Табата” в петък след тренировката за крака (огромнаа грешка)Правих го със клек, смятах да го правя с 40кг. , но един приятел ме посъветва че е много тежък метод и като за първи път да започна с по-малко и затова го направих с 30кг. на 5-тата серия успях да докарам 7 повторения и всичко отказа .. едвам оставих лоста :D а на другите серии докарвах по 10 повторения за 20 секунди и сега смятам това “Табата” да го вкарам в тренировката ми, но ще го правя като първо упражнение, какво мислите...