13.03.14
16:38
Здравейте,на 16 години съм 1 година стаж в зала,първите месеци не особено сериозно,89 килограма,183 висок (доста мазно по краката и коремния пояс),ендоморф в доста голяма степен.Имам нужда от вашите мнения относно хранителния ми режим за чистене,който ще започна следващата седмица.Ето го и него:
Първи ден :
7-7:30-100г сирене,грейпфрут,банан,6 яйца(3 цели)
10:00-250г риба тон със зелена салата
13:00-същото като в 10:00
16:00-50гр ядки
19:00-риба със салата
22:00-200гр обезмаслена извара->сън
Втори ден:
7-7:30-100гр овесени ядки+кисело мляко 0.1%
10:00-пиле 200-250гр със салата
13:00-същото като в 10:00
16:00-50гр ядки
19:00-пиле със салата/риба със салата
22:00-200гр обезмаслена извара
Трети ден=Първи ден
Четвърти ден(зареждащ):
7-7:30-палачинка със сладко
13:00-Някакво по мазно ядене+шоколад
19:30-250гр пиле със салата/риба със салата
22:00-250гр извара
И след това дните почват отначало.Разбира се тренировките ще присъстват,просто зависи коя смяна съм на училище,затова не съм ги написал.Ако съм първа смяна ще са към 16:30.Ако съм втора смяна ще са сутрин.Ами това е очаквам мнения и благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Space Man на 13.03.14 18:58.
13.03.14
22:00
Погледни си мазнините и въглените.Пробвай и виж кое как стой при теб,всеки е различен ;).
13.03.14
22:42
Няма смисъл от тоя зареждащ ден през 4 дена ако в него ще има Cheat Meal. Дай зареждащ ден на седмица, зареждащ + cheat meal на две седмици, cheat day на 3 седмици или месец.
В никакъв случай не ти препоръчвам да комбинираш плодове със други храни освен с мед защото се развалят в стомаха ти и се произвеждат твърде много токсини. Сутрин ти препоръчвам да си правиш яйцата със домати и сирене, тъй като е много много вкусно (поне при мене).
Мисля ,че си свършил добра работа с изготвянето на режима си, но ти препоръчвам да се вслушаш в съветите ми.
Успех!
казано от Stiliyan Goshev на 13.03.14, 22:42:
В никакъв случай не ти препоръчвам да комбинираш плодове със други храни освен с мед защото се развалят в стомаха ти и се произвеждат твърде много токсини.
за банани + кисело мляко важи ли това? всяка сутрин закусвам 2 пасирани банана с 400гр мляко и 150гр ов. ядки. понякога добавям киви или ягоди
(сори за офтопика)
Ами чиит храненето ще е шоколадът и палачинката,иначе да и аз съм мислил да го махна зареждащия и вместо през 4,да го направя през 8 дена примерно.Иначе това за плодовете ще се опитам да го попроменя малко.
13.03.14
23:59
Яж плод и след 30 минути яж друго. Ако е банан трябва да изчакаш 1 час.
15.03.14
07:39
казано от Space Man на 13.03.14, 23:49:
Ами чиит храненето ще е шоколадът и палачинката,иначе да и аз съм мислил да го махна зареждащия и вместо през 4,да го направя през 8 дена примерно.Иначе това за плодовете ще се опитам да го попроменя малко.
Защо ще правиш чийт с палачинки и шоколад? Това си е everyday meal.. във форума има рецепта за здравословни палачинки (а съм забелязал, че напоследък под здравословни се има предвид нискокалорични), така че няма да имаш проблем с тях.. ако не ти допада рецептата, която ще намериш, винаги можеш да разнообразиш и да добавиш нещо към нея. Примерно аз си правя нещо между палачинка и питка - пасирам овесени ядки вместо тесто, слагам няколко яйца (цели, но и само с белтъци ще стане), извара (пробвай с Олимпус - направо като сметана е), добавям канела и ванилия, ленено семе или каквото ти дойде на сърце за вкус и допълнителни нутриенти - пасираш всичко и на малки порцийки без допълнителна мазнина на тефлон ги разтилаш и държиш кратко време, колкото да не загорят, но и да не са сурови, обръщаш и така.. Вместо шоколада можеш да потърсиш домашен мед и да си направиш домашно фъстъчено масло за 1 час.. в краен случай нищо не ти пречи да си направиш и домашен шоколад и да го ядеш в разумни количества, ако това ти е любимото “чийт” хапване. Всичко това в разумни количества - следиш си калориите и става перфектна закуска за всеки ден: белтъчини - яйцата и изварата, бавни въглехидрати - овесените ядки, полезни мазнини - също яйцата и евентуално фъстъченото масло, което има и белтъчини, бързи въглехидрати (които не трябва да те плашат толкова сутрин) от меда или домашния шоколад.. Всичко нужно, за да започнеш деня без огризения, а ако направиш и една стабилна кардио тренировка преди това, докато си мислиш за цялото това блаженство.. не знам аз поне така гледам на нещата, но и сирене с яйца става, да.. аз това си закусвам, но и “сладкият” вариант не е за изпускане :D успех!.. отивам да ям, че това Insanity си беше стабилно днес, а от този коментар изгладнях още повече.
Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 15.03.14 07:45.