13.03.14
22:11
Здравейте, форума ми се стори интересен и полезен за това реших да се присъединя ,надявам се да си помогна и да намеря отговорите на някои от моите въпроси. За да съм полезна ще кажа ,че от дете се занимавам със спорт като лека атлетика,гимнастика,бокс ,айкидо ,балет и т.н сега тежа около 48-50 кг и съм висока 1.55 на 18г. Но от няколко години се занимавам в друга сфера с други неща и не отделям толкова време за спорт ,но излизам да тичам в парка ,карам колело ,правя си тренировки вкъщи обикновено ги правя по 1 -2 седмици и после нещо се случва и нямам сили и желание да продължа и се е случвало да спирам с месеци всякакви тренировки и после пак това е един от проблемите ми. Искам да сваля мазнините и няколко килограма и най-трудното да стегна корема си ,това така и не успях да го направя и все се мъча надявам се този път да успея. Един от въпросите ми е [strong]как да разпределя дните и групите мускули ,които да тренирам ,ако да кажем мога да тренирам 4 пъти в седмицата кой ден какво да правя ? Ще бъда благодарна ако някой ми даде съвет като цяло как да реша проблемите си и за мускулните групи : ))
Добре дошла :)
Съвети можеш да получиш много, но трябва да си наясно, че за да постигнеш целите си трябва също да изчетеш и разбереш немалко неща, полезна информация, която можеш да намериш в сайта. Четейки поста ти разбирам, че може би имаш ‘’проблем’’ с мотивацията, който може да се реши бързо и лесно, ако вземеш това решение...това разбрах от ‘’после нещо се случва ‘’ :) .
Причина за липсата на сили (в чисто физически аспект) да продължиш със заниманията може да е в честотата на тренировките ти, а тя за момента ни е неизвестна, също в начина ти на хранене...колко и какво ядеш, както и самото ежедневие, т.е как протича то. След като тренираш, за да бъде пълноценна следващата ти тренировка, трябва да си се възстановила добре преди това, т.е достатъчно сън (8-9 часа задължително НОЩЕН сън), правилно хранене и малко стрес. Например ако често си на дискотека до много късно, това ще влияе на възстановяването ти, на начина, по който се чувстваш като цяло също. За липсата на желание да продължиш...причината е в главата ти. Постави си цел и я гони без компромиси.
За да сваляш килограми трябва да си в отрицателен калориен баланс, за това има статии в сайта.