13.03.14
15:53
Правя спринтове + скачане на въже заедно. По принцип първо тичам, после скачам. Самата комбинация добре ли е и ако да кое упражнение трябва да е първо и кое след това?
13.03.14
21:00
Дами и господа, най-тъпото изказване за века... Няма да имаш гръбнак след скачане на въже + спринтове!
15.03.14
09:22
E, благодаря ви, помогнахте ми
Преди да казвате тъпо,казвайте защо,!?Лично аз след hill sprints,на другия ден имам зверска треска по целият гръб и къде ли не ,така че и на мен не ми се нрави комбинацията в дълготраен план и може би Маргарита е права.
Мнението беше редактирано от Тони1 на 15.03.14 11:11.
Преди да определиш, г-н Дюлгеров, едно изказване като тъпо, замисли се какво може евентуално да означава то.
Аз лично не бих комбинирала две движения, които имат едно и също действие. И при спринта, и при скачането на въже, налице е значителна компресия на гръбнака, която е пропорционална по сила на интензивността на движенията.
На всяко действие, трябва да има равно по сила противодействие, за да няма дегенеративен ефект.
Ако искаш можеш да ме номинираш за награда за тъпи изказвания, но това продължава да ми е мнението по въпроса. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.14 17:42.
01.04.14
22:48
доктора ми казваше “ще тичаш когато те гонят сега скачай “
На мен треньори са ми казвали , че не е хубаво да тичаш след скачане на въже , общо взето да не се комбинират двете упражнения .Има куп варианти с които можеш да разнообразиш .Опитай със бягане по стълби (на всяка стълба,през едно , през две,през три,с двата крака на всяка) , също така и крос пресечена местност :)
10.04.14
20:39
казано от Емил Дюлгеров на 13.03.14, 21:00:
Дами и господа, най-тъпото изказване за века... Няма да имаш гръбнак след скачане на въже + спринтове!
То от бб-тийм форума може цяла компилация да се направи с такива бисери :D