Няколко въпросчета относно хранене и трениране при начинаещи

Здравейте! Още съм прохождаща във фитнеса,не искам да бъда нападана,простете за невежеството! Започнах съвсем наскоро да тренирам,а заедно с тази стъпка преминах към по-умерено хранене и сведох до минимум хляб,пържено и сладко.Тежа 55 килограма и съм 164см висока.Целя да отслабна не толкова във килограмите,колкото в обиколките.Да кажем,че целта ми е -3см в обиколките и -3-4 кг + стегнат ефект и тук-таме някое мускулче.Имам няколко въпроса,които може би за вас са елементарни,но отговорите от компетентни лица ще ми свършат доста работа!
1. Лошо ли е,че преди и след всяка тренировка правя кардио (за мен то е по-важната част от силовите упражнения и разчитам на него,да постигна целите си) ИЛИ трябва да отделям кардиото в отделни дни.Всяка моя тренировка започва с 15 мин пътека и завършва с 20-25 мин пътека,между това се опитвам да опознавам фитнес уредите като редувам горна и долна част на тялото,но от скоро започвам програмата за начинаещи от тук ?
2. Как чрез пътека се горят повече калории : Бягане на дълги разстояния в едно темпо (10км да кажем,джогинг) или редуване не бавно тичане с едноминутни спринтове(примерно) ?
3. Колко време ПРЕДИ и колко време СЛЕД тренировка не трябва да се храня,съобразно целите ми за отслабване.(Много хора са ми казвали различни неща относно въпроса и съм доста объркана ..)
4.Иии аджаба,какво е хубаво да ям ПРЕДИ и какво е хубаво да хапвам СЛЕД тренировка (не ми съставяйте меню,просто групи храни)

АЧ

10.02.14
20:55

1. Да кажем че тези 15 мин са ти като и за разгрявка за силовата тренировка, но по-добре кардиото да ти е в др. отделен ден.
2.  Бавно тичане, комбинирано със спринтове, импровизирай ;) разнообразявай.
3. 2 часа преди тренировка и 1 час след.
4. Щом целиш да отслабнеш малко приемай повече плодове, челенчуци, месо... не яж много мазни и пържени храни.

10 души да пишат - 10 души ще ти кажат различни неща. Затова просто ще ти кажа какво правя аз
1) кардио правя СЛЕД силова тренировка или в отделен ден, когато го правя - не преди нея.
2) за мен най-добре се горят мазнини с интервално кардио  - т.н спринтове. Като можеш 1-2 пъти да разнообразяваш с монотонно кардио за по-дълго време.
3) храня се поне 1 час преди трен и 1 час след трен, като гледам преди трен да не се храня с въглехидрати. Тук теориите са адски противоречиви и на всеки това се отразява по различен начин.
4) Преди трен - задължително някакъв източник на протеин - да речем яйца -варени, бъркани, са една много добра опция за  закуска. След трен - същото, като тук вече ти си преценяваш съобразно целите дали към него да има бавен въглехидрат - ориз,картофи или салата с малко зехтин.

След като целта ти е отслабване внимавай какви плодове точно приемаш - да не са от най-сладките. Ябълки и грейпфрут са добра опция. Наблягай на месо,риба,яйца,сирена, сурови ядки, зеленчуци, плодове (някои от тях), полезни мазнини - тахан,авокадо,зехтин,маслини,масло,жълтъци, мазни риби и тн

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.02.14 21:20.

15.03.14
12:56

Ок видях темата ти съжалявам за грешки и припинателни знаци но пиша от телефон че нямам компютър в момента така . Да започнем с това което е много важно в случая тази патека я забрави в момента от нея ср отпуска малко кожата заради високия процент на изгаряне на мускули бързото ходене е по добре но препоръчвам колело или скачане на въже 25 30 мин преди тренировка и 10 след стреми се един месец почто всеки ден храната нощното хранене го забрави навличайсе повече на тренировка за да се потиш повече подържа високо темпо ще продължа по късн че са доста неща вземи си всички мерки и ги следи всяка седмица

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно! Оправданието е абсурдно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.14 09:37.

15.03.14
23:54

по 3 и 4:

разгледай канала им, пълен е с полезни съвети
https://www.youtube.com/user/insanehomefatloss/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=1

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1