Объркан съм.. Моля за помощ.. :(

14.03.14
17:53

Здравейте ББ-Тиймъри! :)
Аз съм на 16 години 78кг. и 180см висок.  Тренирам от Септември месец 2013год. И да спомена, че искам да се занимавам професионално с Бодибилдинг. Когато започнах бях 71кг. слабичък 37см бицепс. Започнах да качвам..Тази година, Февруари месец, когато приключих с качването аз станах 84кг 41см бицепс. Фактически от Септември до Февруари съм качил 13кг. Доста се омазних и започнах да изчиствам.Започнах ниско въглехидратна диета.. В момента съм 78 кг и 40см. бицепс и съм около 14/15% мазнини. Та мисълта ми бе следната: Повечето в залата ми казват: “Абе защо чистиш бе момче станал си като клечка!!!... сега ти растеж... сега се изграждаш сега оформяш мускулите и тялото.. не ти трябват диети и чистене.. не се лишавай.. хапвай по на често и правилно и чисто и тренирай като животно!!!.. има време да се разделяш на периоди!!...” Проблема е там, че когато тръгна да правя нещо(в случая да чистя..) слушам много хора казват да качвам... че ако съм нямал мускул, за какво, по дяволите да чистя.. Ако може да ви помоля за правилен съвет.. дали да послушам тези хора или да продължа да разделям на периоди (основен - септември до февруари/март и изчистващ - март/април до юли)? моляя помогнете... :((( прикачил съм и снимка.. Благодаря ви предварително!!! :)))

15.03.14
01:46

Гледай се в огледалото и щом мислиш , че имаш достатъчно мускулна маса - чисти като искаш.  НЕ слушай мнението на другите.
Ще те демотивирам като ти кажа да усмислиш професионалното занимание с бодибилдинга.Не можеш сам да прецениш какво да правиш с тялото си и слушаш останалите , камоли да имаш по-впечатляващи познания в областта на фитнес издустрията , храненето и суплиментите , та дори и познания и опит със “забранени” препарати (без които няма да мине един профи билдър)

И междудругото , абсурд тая ръка на снимката да е 40 см

15.03.14
11:47

все пак тренирам от едва 6/7 месеца. Сравнително нов съм си, а и мисля, че 13 кг. маса ( не казвам чиста мускулна маса) са добро постижение за начало. Исках просто да знам дали да продължавам да се разделям на периоди, или да съм като цяло само в основен, тоест да качвам.. и вече след известно време да мисля за чистене.. Благодаря все пак :)

15.03.14
13:56

Така никой не може да ти каже нищо по въпроса.Това се опитах да ти кажа и с първото изречение на горния пост.За някой винаги ще си мазен и ще ти казва да чистиш , за други ще си клечка и ще ти казват да ядеш - разни хора , разни идеали ;)
Зависи какво искаш ти.Колкото до това колко мускулна маса имаш под “меката покривка” ти си знаеш и съответно приценяваш.
Има доста попълнения ,които почват да чистят когато е ненужно и се връщат няколко стъпки назаде.Както казват хората - неволята , учи.Като се упариш един два пъти и ще си научиш урока

15.03.14
14:16

Благодаря ти ! :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1