Повишено акне и потене при качване на килограми - причини?

15.03.14
19:21

Аз съм момче на 17 години, водя война с прословутото акне и потенето. Започнах фитнес преди 4 месеца бях 65 кг след около 2 месеца и половина станах 67 ама се напъвах да ям, и с това яко хапване се увеличи и акнето и потенето. разболях се и 1 седмица нито фитнес нито ядене станах отново 65 но акнето намаля. Та въпросът ми е как да кача мускулна маса но без да засягам акнето. Дайте идеи моля!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.03.14 22:51.

15.03.14
22:17

Като ядеш качествена храна.

15.03.14
23:54

Ами аз не намирам връзката между акнето и МНОГОТО хранене,по-скоро определени видове храни и напитки засилват/предизвикват акне.
Ограничи храни и напитки като тези:
- алкохол,газирано
- мляко и производните на него храни
- шоколад
- прекалено мазни меса

Казвам ограничи,защото дори и да е възможно да спреш всички тези храни ,едва ли е здравословно.Просто имай в предвид,че акнето е упорито заболяване на кожата и се изискват и други грижи освен горепосочените за да се премахне.

Мускулна маса може да качиш само по 1 начин и той е всеизвестен.Опитай да го съчетаеш с горните работи,като имай в предвид ,че мускулната маса се изгражда от приетия с храната ПРОТЕИН и нещата някак трябва да се получат.
Успех.

16.03.14
14:53

А каква храна може да ми препоръчате която е по качествена и полезна.

MF

17.03.14
10:51

Предполагам, че приемаш прости въглехидрати. Ядеш ли хляб, тестени изделия, бял ориз, захар?
Акнето има връзка с гореизброените.

Спри употребата на тестени изделия, бял ориз, захар, подсладени храни и напитки като цяло - много често се намират без захар, но глюкозно-фруктозният сироп не е по-добър вариант, маргарин - на етикетите познат като “растителна мазнина”, твърде солените и пържени храни.

Приемай въглехидрати от други източници, които са по-естествени от гледна точка на пътя им от природата до масата - зеленчуци, плодове, бобови храни. За да има организмът ти материал за мускулна маса, набавяй си адекватна доза протеин всеки ден от пилешко месо, яйца, извара. Не на последно място по важност са мазнините - освен че ще допринесат за нивото на тестостерон, ще ти позволят да увеличиш общия брой калории, които приемаш за деня, което  е от основно значение при покачването на тегло. Страхотни източници на мазнини са суровите ядки и семена, зехтинът и другите видове студенопресовани и необработени топлинно олия.

Хидратирай се добре - ВОДА.

Спортувай активно.

Наспивай се.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1