14.03.14
18:07
Здравейте, преди 2-3 месеца ми беше изпукало коляното от натоварване по време на мач, и без да му мисля отидох при специалист по спортни травми. Направи ми обстоен преглед и ми каза, че всичко било наред освен, че дясното ми бедро е по-слабо и като цяло каза да заздравя бедрата. За упражнения ми каза, да стягам бедрото и нататък ми каза започни фитнес, с тази травма единствено щял съм да получaвам болки при интензивно натоварване. Правих упражнения за бедра от интернет(bridge, streching,lunges) в нас обаче все още ме мъчи без подобрение. Смятам да подновя фитнеса след 1 седмица, но можете ли да ми дадете някакви упражнения които мога да си правя вкъщи с по-голяма ефективност или съвети, така и не разбрах с какво са по слаби като десният ми крак ми е доминиращия..
Благодаря предварително.
16.03.14
22:57
Според мен, при наличие на мускулен дисбаланс, няма общовалидни решения (разбирай програми). Ако искаш да решиш този казус, ще е необходимо да поработите с треньор, който да ти изготви програма за целта.
Има някакви съвсем общи насоки за видове натоварвания, но не те съветвам сам да опитваш да се справиш.