09.01.13
11:42
Здравейте. Отварям темата, защото мисля да направя 2 месечен експеримент с гейнър, в който да установя дали наистина качва килограми (и колко от тях са чиста мускулна маса). Като за начало - храната ми е ок (3000 калории от “чисти храни” предимно белтъчини и мазнини), тренировките 5 пъти седмично тежки щанги с ниски повторения и средно голям обем.
На ден ще пия между 2 или 3 дози (1000-2000 калории) зависи от избора ми.
Въпросът ми е на кой от следните гейнъри да се спра, като гледам най-вече съотшението качество-цена-тегло ?
1. Mutant Mass
2. Pharma Freak Mass Freak
3. Gaspari Real Mass Probiotic
4. Mex Size Max
5. ON Serious Mass
*Искам да подчертая, че ме интересуват само най-големите разфасовки
Ако може да обосновавате отговорите си.
Благодаря предварително.
09.01.13
13:58
Аз съм пил ON Serious Mass и Mex Size Max. От Оптимум за пореден път останах разочарован. Ефект не видях освен едно постоянно подуване на корема.
В момента пия Size Max и го комбинирам с креатин монохидрат. За половин месец съм качил 2 килограма, като съм в момента 92кг изчистен. Другите гейнъри не съм ги пробвал но залагам на Size Max
09.01.13
14:36
100% Premium Mass Gainer - мисля, че ще ти донесе необходимите калории
Не, че нещо но ти експеримент няма да правиш, а ще правиш дарение на фирма “Х” и магазин “У” за гейнер ;)
10.01.13
10:30
Ще пропусна мненията, които не са по темата. За момента се двоумя между Mutant Mass и Mex Size Max, като нещата стоят така:
Size Max е по-изгоден за джоба, съдържа голямо количество бавни въглехидрати и витамини, повече протеин в доза.
Mutant Mass е с приблизително същият профил, но съдържа MCT, CLA, коластра и екстракт от канела.
Въпросът ми е дали добавените неща в Mutant Mass-а са в нужните количества, за да направят така че да има очевидна разлика между двата продукта.
Ако си търсиш добър продукт на готина цена се ориентирай към True Mass - в момента може да се намери за 60лв с прайс мач ;)
10.01.13
12:58
Ако си търсиш добър продукт на готина цена се ориентирай към True Mass - в момента може да се намери за 60лв с прайс мач ;)
Нищо против BSN, но този гейнър е като на ON - само maltodextrin.
Благодаря ти все пак.
10.01.13
13:29
Относно BSN бих казал същото. Според мен не струват, само залагат на голяма реклама. Нищо повече от вкусно шейкче. Вземи си нескуйк ако искаш да ти е вкусно! :)
12.06.13
22:38
И какво стана с експеримента? И аз съм се насочил към Mutant Mass и Mex Size Max. :)
25.06.13
15:17
Ударих две торби Mex Size Max и останах много доволен, комбинирах го с добър хранителен режим и за близо два месеца качих 4 килограма чисти. Препоръчвам!
04.08.13
16:41
Ударих две торби Mex Size Max и останах много доволен, комбинирах го с добър хранителен режим и за близо два месеца качих 4 килограма чисти. Препоръчвам!
От 15 Lbs (6,8 кг.) ли са торбичките?
04.08.13
16:44
Да,от гейнъра качваш 4 кила мускулна маса за два месеца и след още година първенец на мр олимпия.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 04.08.13 16:44.
17.03.14
15:43
Защо има хора , които са против ГЕЙНЪРИТЕ .. не разбирам , някой може ли да се аргументира в крайна сметка
17.03.14
16:12
Защото са твърде неизгодни като съотношение между цена и състав.
Има далеч по-евтини, здравословни и ефективни начини да си набавиш въглехидрати.
17.03.14
18:15
Като цяло е така, но ако трябва да си набавяш 3000-3500 за да качиш е (почти) невъзможно да ги изядеш само от храна. Нямаш толкова апетит, а да го изпиеш е много по-лесно отколкото да се тъпчеш здраво. 1.90 м, 78 кг. съм. Как да изям толкова храна особено като нямам апетит независимо, че клякам тежко и правя мъртва тяга?
Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 17.03.14 18:17.
17.03.14
22:09
Като цяло е така, но ако трябва да си набавяш 3000-3500 за да качиш е (почти) невъзможно да ги изядеш само от храна. Нямаш толкова апетит, а да го изпиеш е много по-лесно отколкото да се тъпчеш здраво. 1.90 м, 78 кг. съм. Как да изям толкова храна особено като нямам апетит независимо, че клякам тежко и правя мъртва тяга?
Оправдания, при това - не особено сериозни.
Нека основен източник на енергия да бъдат мазнините, не въглехидратите.
При този подход малка по обем храна ще съдържа много повече енергия, а е и много по-здравословно.
15.11.14
12:16
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.11.14 12:22.
15.11.14
13:25
Оправдания, при това - не особено сериозни.
Нека основен източник на енергия да бъдат мазнините, не въглехидратите.
При този подход малка по обем храна ще съдържа много повече енергия, а е и много по-здравословно.
Това със здравословната част е стрелба на посоки.
Нищо не са 3000кал. от чиста храна аз на 3200 стоя гладен... 187 84 кг :)
15.11.14
13:39
Това със здравословната част е стрелба на посоки.
Може би... докато говорим принципно - няма как да е друго. Реално аз не виждам нищо здравословно в перманентно висок инсулин и стабилни пикове в нивата му, благодарение на масивни дози въглехидрати (повечето от които прости). :)
16.11.14
19:04
Вземи си Синта 6 .... То е като гейнер, само че с повишено количество на белтъчините hahahahahaha :)