09.03.14
18:12
Здравейте фитнес маняци. До края на май месец трябва да сваля около 7-8 кг.(от които повечето трябва да са мазнини), в момента съм 96 кг., 185 см. висок, на 20 години. Ходя на зала от една година. Четох много относно тренировките, храненето, хранителните добавки. Ще ви напиша накратко за храненето и тренировките ми.
Сутрин:
овесени ядки(50-60гр.) с 300гр. кисело мляко + 2 твърдо сварени яйца, а в събота/неделя ям 150 гр. пълнозърнести макарони със сирене + 3 яйца ( тренировъчен ден )
На обяд:
200гр. пилешко/200 гр риба + салата някаква + 1 филия пълнозърнест хляб + айрян ( понякога добавям и ориз или картофи и махам филията )
Вечер:
пилешко/риба/дробчета/сърца/телешко + салата + айрян ( в тренировъчните дни добавям и 1 филия пълноз. хляб/ориз/картофи )
Между храненията от време на време ям 50-60гр ядки ( бадеми/орехи/лешници ). В тренировъчните дни ям и извара 100-200 гр.
Общо взето това ми е храненето. 3 пъти в седмицата ходя на фитнес и 1 ден на волейбол. След силовите тренировки правя 15-20 мин. кардио. За 2 седмици с тоя режим свалих 2 кила, но знам, че първите 2-3 кг. се свалят бързо.
Искам вашето компетентно мнение. Как ви се струва този режим и ще успея ли да сваля тези килограми за този период? Искам минимална загуба на мускулна маса. Имам и заделени 120 лв. за добавки. Как да ги оползотворя? Чакам вашите съвети.
Благодаря!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.03.14 18:19.
Ами щом ти върши работа , остани на него . Не се заблуждавай да намаляваш храната , за да свалиш по-бързо , а карай така по 1-2 кг на две седмици , ще чистиш повече мазнини и по-малко мускулна маса , отколкото ако намалиш храната. Щом ти остават два месеца , това са 8 седмици и по 1 килограм на седмица да сваляш ще ти стигне времето.Относно бюджета , може да го вложиш в още малко пилешко и ориз(например) , не е задължително да са добавки.А тренировките ти във фитнеса какво представляват ?
09.03.14
19:48
Тренировките ми са:
Ден 1 - Гърди, бицепс и корем
Ден 2 - Гръб и трицепс
Ден 3 - Рамо и крака
Ще видим резултатите за напред. Като се пооправи времето ще почна и да тичам 2-3 пъти седмично. А относно парите за добавки, еми те са си за добавки, от храна не пестя. Мисля да взема протеина на Syntrax за 80 лв. и някакви аминокиселини, или протеин и л-карнитин, или само протеин(по-скъп). Не мога да реша какво да взема, за това питам вас ( по-опитните).
09.03.14
20:19
Увеличи кардиото на 30-35 минути за добър afterburning ефект.
Ти ядеш достатъчно протеин с храната, мисля, че не ти трябва допълнително. Ако ти е приоритет отслабването, Л-карнитин или йохимбин. Или комплексни витамини.
10.03.14
19:02
Благодаря за отговорите.По принцип ми трябва нещо за възтановяване. Нещо за преди и след тренировка, щото като направя по-тежки тренировки, на следващия ден се получават едни неприятни мускулни трески. От време на време пия BCAA или протеин, които се предлагат от залата, но така ми излиза много скъпо. Та за това да ми предложите нещо за около 80-90 лв(BCAA/Протеин). И да ви питам кой л-карнитин е по-добър на Dymatize или на Pure Nutrition или някакъв друг до 40-45 лв.
18.03.14
09:12
Дойде ли Март месец всички се сещат, че трябва да свалят килограми за лятото... :D
Иначе при тази виСочина, ако налееш и се оформиш добре, става страшно ;] успех с целите
18.03.14
10:14
казано от Stanislaw Kirow на 18.03.14, 09:12:
Дойде ли Март месец всички се сещат, че трябва да свалят килограми за лятото... :D
Еми, нормално е. Зимата си навлечен с дрехи и не се вижда това, което не трябва да се види. :D