Май имам проблем с сърцето

19.03.14
23:49

Здравейте. Относно проблема ми / Ходя от 3 месеца и 15 дена на фитнес, първите 1-2 месеца си тренирах нормално нямаше ми нищо нито сърцебиене нито нищо. Вече като отида и например имам да правя гърди, лягам на лежанката и почвам да правя, докато правя повторенията си сърцето ми все едно, прескача едно такова и аз веднага спирам, защото се притеснявам и като стана от лежанката ми е едно замаяно такова, все едно ми причернява и сърцето ми почва да бие още по-бързо .. Някой ако може да помогне ще съм му благодарен !

Темата беше редактирана от Vlado Atanasov на 19.03.14 23:50.

Отивай на лекар, нямаме кристални топки тук.

19.03.14
23:59

Аритмия може би..Херцогчето е прав!

20.03.14
08:25

Загряваш ли добре преди тренировка. Опитай малко на велото да загрееш и после няма да имаш проблеми. Поне при мене е така. Ако се метна директно на лежнката при първите 2-3 серии сърцето ми направо иска да избие гръдния кош,но като загрея и вляза в ритъм всичко е ОК. Аз лично не вярвам да имаш проблем със сърцето. Просто не го подготвяш за тежките упражнения.

Лежанката е пример за упражнение много натоварващо сърцето. Все пак това да лежиш не е лесно. А ако случайно ви се наложи да бягате от някого на живо - кажете му, че трябва първо да загреете, иначе такова....ще ви се натовари сърцето. Трябва една тема да се пусне - за гледане на боб и карти таро.

Употребяваш ли някакви стимуланти преди тренировка, без значение дали го правиш или не послушай херцога, най-малкото, че ще се успокоиш.

20.03.14
12:59

Само да добавя към това, което вече е казано, че напълно възможно това нещо да се получава от неправилно дишане напр. напрягаш се прекалено, задържаш дишане, променяш ритъма и оттам веднага рефлектира върху сърцето. За упражнения върху лежанка, това е в пълна сила, защото там имаш избутване, и дишането несъмнено е мобилизирано. Направи си изследвания, и ако всичко е ок не се шашкай. Понякога проблеми от този тип, стават тип невротични прояви, ако си се стреснал в началото. На мен също ми се е случвало :)

20.03.14
19:01

Може би хормоните..може би нерви..може би анемия..може би недобро възстановяване(малко сън)..или..или.. без преглед няма как да знаем със сигурност! По принцип някакви други оплаквания имаш ли?

Мнението беше редактирано от Петков на 20.03.14 19:06.

20.03.14
22:20

Отиди на лекар за да разбереш точният проблем.
Ама що все си мисля, че е от неправилно дишане...

21.03.14
16:01

Загрявай по-добре, може и с малко тичане/колело.
пс: 90%+ от докторите ще ти кажат, че трябва да спреш да тренираш.

Мнението беше редактирано от Nasko на 21.03.14 16:01.

21.03.14
19:48

казано от Херцог Трън на 20.03.14, 08:47:

Лежанката е пример за упражнение много натоварващо сърцето.

Натовари едни 200кг и още преди да си седнал си на 150 пулс.

21.03.14
21:04

Дай си почивка от лежанката и давай по-леко - все пак си начинаещ и само на 13.

22.03.14
11:42

Не се стряскай,това е нормално в пубертета,от хормоните е.И аз преди имах същите проблеми и с възрастта ми мина.Ако пушиш цигари ги спри и загрявай преди тренировка.Иначе е хубаво да отидеш на лекар за твое успокоение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1