18.03.14
14:25
Добавките са:
MUSCLE PHARM Assault (32 serv)
Universal Creatine (500 gr)
Universal Glutamine (600 gr)
Universal Amino Beef (400 caps)
Имам няколко въпроса. Попринцип никоя от съставките не се препокриват, но ми казаха, че щом ще взимам азотния бустър няма смисъл да пия и креатин с него, защото в бустъра има достатъчно. Когато се съветвах с друг, той ми каза, че трябва да премахна глутамина и да удвоя аминото, което не го разбирам, защото са различни аминокиселини..
Темата я пиша, за да видя и вашето мнение по въпроса. Приемам предложения, за по удачен стак. :)
1. Слаба работа миналото лято близо 3 месеца пих от САЩ и въобще не останах доволен, хем ми идваше на 30лв кутията ...
2. Има по изгодни креатини например MEX или Bulk powders HCL (най-доброто за мен)
3. Заменяш глутамина с BCAA, MEX и Bulk powders отново
4. Приличен продукт, работеща доза 4-5 таблетки с всяко хранене, дано да имаш поне 3 такива
На тези приказки онзи ми каза този ми показа и тн до кога ще се връзвате ? Да има креатин в бустера, но не в достатъчно количество. Работещите дози BCAA са в порядъка на 15-20 грама дневен прием. Има доста голяма тема за тях, можеш да я намериш точно за 1 секунда с търсачката.
В предтренировъчния продукт имаш грубо 3-5 грама креатин (мога само да гадая предвид скритата бленда). Но дневния прием на креатин на физически активен човек може да е около 10 грама дневно. Така ,че няма нищо лошо да има доза креатин след тренировка и 1-2 в почивен ден макар и да пиеш предтренировъчен продукт.
20.03.14
18:07
1.Assault пиех преди години и много ме кефеше. Сега използвам Pre-Workout-a на Бълк и съм в пъти по-доволен. Пък и няма креатин (за Advanced говоря), така че можеш спокойно да си пиеш отделно и да не си бъркаш дозите.
2. Креатинчето е добре, но това на MEX наистина излиза по-изгодно, а е със същото качество.
3. Глутамина е добре, ако ще взимаш БЦАА, иначе няма много смисъл.
4. Аминото поне е евтино :)
21.03.14
13:36
Аз също, както втория съвет, който си получил, бих те посъветвал да махнеш глутамина.
На негово място можеш или да добавиш още аминокиселини, или да вземеш протеин вместо тях. Аз бих се спрял на протеина, освен ако комплексните аминокиселини няма да ги взимаш с много специално предназначение.
Да вземеш предтренировъчен продукт, в който има креатин, и да купиш отделно креатин има смисъл. В тренировъчни дни креатинът в Assault ще е напълно достатъчен, но в нетренировъчни дни можеш да поддържаш нивата на креатин в мускулите чрез индивидуалният продукт.
Избраният креатин е екстра. Creapure е, на добра цена е и на утвърдена марка. Има и по-евтини варианти, има и по-скъпи, но мисълта ми е, че не си сбъркал с него. Явно си фен на Universal, ако съдя по избраните продукти и аватара. :)
По коментаръте съдя, че трябва да стане следното -
MEX Size Max 15 Lbs.
MUSCLE PHARM Creatine 300g.
MUSCLE PHARM Assault 32 serv.
UNIVERSAL 100% Beef Aminos 400 Tabs.
USP LABS Modern BCAA+ 30 Serv.
Как ви се струва този вариант, понеже парите на са малко и не искам да ги пръсна просто “ей така”.
Мнението беше редактирано от Outsider на 24.04.14 22:21.
25.04.14
11:00
Моето виждане за нещата:
- глутаминът е прекалено спорен като ефективност, затова е нормално да отпадне от списъка.
- не виждам смисъл от ВСАА и комплексни аминокиселини едновременно (вземи повече ВСАА).
- азотният предтренировъчен продукт го обмисли добре - той мускули няма да ти даде, а ако не можеш без него, значи режимът ти има наистина сериозни дупки.
- креатинът е ОК.
- тоя гейнър от къде дойде сега? Даването на пари за гейнър е една от най-глупавите и неефективни инвестиции. Говорили сме достатъчно по този въпрос.
казано от Кольо Пияндето на 25.04.14, 11:00:
Моето виждане за нещата:
- глутаминът е прекалено спорен като ефективност, затова е нормално да отпадне от списъка.
- не виждам смисъл от ВСАА и комплексни аминокиселини едновременно (вземи повече ВСАА).
- азотният предтренировъчен продукт го обмисли добре - той мускули няма да ти даде, а ако не можеш без него, значи режимът ти има наистина сериозни дупки.
- креатинът е ОК.
- тоя гейнър от къде дойде сега? Даването на пари за гейнър е една от най-глупавите и неефективни инвестиции. Говорили сме достатъчно по този въпрос.
Благодаря за изчерпателният отговор!! :)