18.03.14
13:17
Здравейте,интересува ме ако пия по 50-100гр олио на ден за вдигане на калориите ще има ли някакъв проблем ?
Знам ,че на 1 грам има около 8-9 калории и е идеално според мен. Вашето мнение ?
18.03.14
13:23
Студено пресован зехтин е по-добра идея.
Шепа ядки е още по-добра идея. Ако бюджета е ограничен - слънчогледово семе.
20.03.14
01:13
Как ще пиеш олио бе?! Пълно е с трансмазнини. По-добре масло...
казано от DooM_MasteR на 20.03.14, 01:13:
По-добре масло...
То и там не се знае какво слагат. Ако ще е мазнина-extra virgin ;)
Мнението беше редактирано от Петков на 20.03.14 23:03.
Гледай да не е на гладно и наведнъж, че за нищо време ще ти заминат панкреаса и жлъчния мехур...
П.С. В олиото няма транс мазнини, но има доста полиненаситени, основно от групата на омега-6.
Мнението беше редактирано от aleks на 20.03.14 21:56.
Ако целта е допълнително калории, толкова ли няма някой любим десерт или друго, което да ядеш...
21.03.14
12:31
Имам финансови възможности, предпочитам да не е десерт ами нещо в което има наситени мазнини омега както в олиото(поне така четох в една статия наскоро). Реших все пак да го сменя с студено пресован зехтин. На мен не всеки ден ми се налага да приемам нещо допълнително за повишаване на калориите ,само когато ми е била по слабо калорична храната ,тогава.
21.03.14
12:57
Друго си мисля аз... 100 g олио как се приемат в рамките на 1-2 хранения (т.е. когато се види, че храната е малко)? Не виждам особен комфорт в надигането на бутилка с олио или зехтин и отпиване на мощни глътки. Кое налага ограничаването до такъв тип продукти? Говорим за 500-900 kcal енергия - много по-лесно, приятно и здравословно ще бъде, ако източниците са разнообразни - сурови ядки, авокадо, тахан, масло, сметана... те не отменят зехтинчето в салатата, разбира се. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.14 13:01.
21.03.14
14:25
казано от Кольо Пияндето на 21.03.14, 12:57:
Друго си мисля аз... 100 g олио как се приемат в рамките на 1-2 хранения (т.е. когато се види, че храната е малко)? Не виждам особен комфорт в надигането на бутилка с олио или зехтин и отпиване на мощни глътки. Кое налага ограничаването до такъв тип продукти? Говорим за 500-900 kcal енергия - много по-лесно, приятно и здравословно ще бъде, ако източниците са разнообразни - сурови ядки, авокадо, тахан, масло, сметана... те не отменят зехтинчето в салатата, разбира се. :)
Здравей! Аз си вземах преди време заквасена сметана но ми дойде до гуша и от нея и за това сега преминах на олио.
Където казваш ти е вярно,че е дискомфортно и за това го слагам в изварата която я пасирам и става като айрян.
Още няколко дни ще карам на био дизел(олио :D) и минавам на тахан или ядки(сурови).
21.03.14
14:33
Източници на мазнини има достатъчно... не виждам нужда да се ограничаваш до един от тях.
Вкусови комбинации - също. Заквасената сметана лесничко става на крем с каквото се сетиш - от доза протеин на прах, през какао и канела, ядки и семена, авокадо, плодове...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.14 15:39.
350 грама тахан - 2000+ килокалории - 1 хранене (може да добавиш овесени ядки). Case closed!
29.03.14
00:46
казано от aleks на 20.03.14, 21:38:
Гледай да не е на гладно и наведнъж, че за нищо време ще ти заминат панкреаса и жлъчния мехур...
П.С. В олиото няма транс мазнини, но има доста полиненаситени, основно от групата на омега-6.
Принципно не трябва да има, но в тия бутилираните има трансмазнини дори и без пържене.