Brand New подход или "Нов дневник, нов късмет"

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.02.2014 Ден 1- Равносметката

.

Темата беше редактирана от Малечка Палечка на 02.08.14 00:53.

Teddy

19.02.14
23:50

Освен Били,за разнообразие ако искаш разгледай програми като BeachBody turbo fire, Insanity, Focus 25 или други на Shaun T .. гарантирам ти,че ще дадат по-добър резултат и ще ти се запази интереса и най-вече мотивацията :)
Относно храната - под 1000 ккал до никъде няма да ти стигнат, а и ме съмнява днешният ти ден да е около тях. Омазването ти идва от това че не ядеш нищо през деня. Поне заедно с плода добави сурови ядки или си купи протеин и си прави шейк. За по-бърз ефект може да намалиш млечните (не казвам напълно (wait) ) Също хляба трябва да е аут,да не говорим вечерта. Шоколада поне гледай да е черен и натурален.
Разгледай дневниците и режимите, но така както описваш не вярвам да ти се получи нещо.
Успех ! :)

казано от Малечка Палечка на 19.02.14, 23:24:

Цел: от 20.02 до 20.05.2014 да сваля между 7 и 9 килограма

Не съм много уверен, че ще ти стоят добре.
По-скоро имаш нужда от преформиране - намаляване на телесните мазнини и успоредно с това - увеличаване на мускулната маса. При постигането на този ефект ще запазиш тегло или ще го намалиш много леко, но визията ти ще е видимо различна (разбирай - по-добра).

Не искам релефи, виждащи се мускули, прасци и т.н. Може и да греша, може никой да не е съгласен с мен, но аз искам едно женствено тяло със слаби, стегнати крайници, плосък корем и малко дупе. Дори не напомпано. А, да, и като подскоча нищо да не се тресе. Това е, ни повече, ни по-малко.

Мега-мощни гигантски мускули - забрави за тях - не можеш да ги имаш, независимо как тренираш. Това е гарантирано докато в тялото ти са налични само хормоните, които ти е дала Природата. Нещо повече - в момента искаш взаимно изключващи се неща. Искаш стегнато тяло, но не искаш мускули - е, няма как да стане. Ако имаш стегнато тяло, плосък корем и стегнато дупе - значи ще трябва да имаш мускули. Ако искаш просто да бъдеш слаба, а мускулите ти не са достатъчно развити и в тонус, визията ти ще е отпусната и мека (а.к.а. skinny-fat).

Знам, че трябва да съчетая тренировка и “правилен” хранителен режим. В моя случай това са между 800 и 1000 kcal дневно

Не. Със сигурност това е крайно недостатъчно количество храна.
Как си стигнала до тия мизерни 800-1000 kcal дневно - нямам представа. Ако се гладуваш така, успехът ще е временно явление и те чакат здравословни проблеми. За да намаляваш телесните си мазнини при твоите антропометрични показатели в момента и при 2-3 тренировки седмично, трябва да приемаш около 1300-1400 kcal дневно (т.е. 1.5 пъти повече енергия). Гладът не е правилната посока, имай ми доверие.

които смятам да набавям от салати, протеини и плодове.

Ще бъде изключително груба грешка, ако елиминираш мазнините от храната си - това със сигурност е далеч от здравословния начин на живот. Напротив - ако искаш да постигнеш целите си и да направиш нещо хубаво за себе си, храната ти трябва да съдържа достатъчно мазнини от качествени източници.

по принцип освен плодове друго е изключено да сложа в уста сутрин.

Това е проблем само и единствено съществуващ в главата ти - резултат от ограничение, което самата ти си наложила на себе си. “Омазванията” винаги са следствие от глад преди това. Факти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.14 00:07.

Един съвет- послушай съвета на Пияндето :) Написал ти е абсолютно всичко, което има да се каже.

Ехаааа, много ви благодаря за градивната критика!!! Оценявам го, защото има какво да се вземе като поука. Две кратки вметки.

TeddyBear: благодаря ти, права си за шоколада и си взех поука за сладкото вечер. Искам да го сведа до санитарния минимум, но Бога ми, ако ще е изкушение предпочитам да е с млечен шоколад. :) Доколкото съм сверявала етикети май не се различават особено по калории, мазнини и захар, а това с антиоксидантите в натуралния го смятам за чиста проба рекламен трик. Прегледах дневника ти, имаш хубави healthy решения и ще приложа някои.

Кольо Пияндето, който всъщност не пие, благодаря за изчерпателния анализ. :) Изглежда наистина искам взаимно изключващи се неща. Така е, трябват и мускули, просто знам по емпиричен път колко калории ми трябват (с цел сваляне) и колко трябва да тежа, а след това планирам да се стабилизирам на малко повече калории за поддържане на тегло. Което всъщност е най-тегавата част. Въпреки това не искам да става ударно. До вчера мислех, че три месеца е разумен срок, сега съм разколебана. Но да видим резултата след 20.05…

Ден 2- 20.02, началото е поставено

Ставане в 6.00ч., кафе и 1 капсула L-карнитин (имам кутийка, поне да ги допия)

6.30-7.30ч. тренировка с Били Бланкс 50 минути (тя си включва всичко без две неща, за които ще опиша по-надолу)

Храна:
9.00ч. закуска: 1 банан

10.50ч. втора закуска: 150г кисело мляко с плодове. Трябва да си го правя сама, в това готовото има прекалено много захар.

12.30ч. обяд: зелева салата с 1 с.л. зехтин и 2 кебапчета (малки), за десерт общо 80 грама микс от сурови ядки и стафиди.

16.30ч. 1 портокал, 150г кисело мляко с плодове (другата половина от сутрешното)

21.00ч вечеря: салата от марули и краставици (с оцет и 1 с.л. олио, подразбира се) и 50г кисело мляко.

Тотал: грубо 1000 kcal (+/- 5% статистическа грешка).

За днес толкова. Двете заключения след сутрешната тренировка бяха следните:

- трябва да включа допълнително упражнение за ръце, което още не съм измислила- нямам уреди за кофички и т.н. вкъщи.
- трябва да включа две-три серии упражнения за корем, не ми се натоварва достатъчно и само там нямам мускулна треска или поне напрежение.

За утре предизвикателството е тренировка сутрин плюс за вечерта едно от допълнителните упражнения. Както и да се информирам по-подробно за лицевите опори.

Ден 3, 21.02.2014- плановете са, за да се нарушават...

Очевидно е, че щом лягам след полунощ е меко-казано несериозно да мисля, че ще стана в 6.00 с тонус за скачане...ОК сутрешната тренировка не се случи, но предизвикателството от вчера е изпълнено на 70%.

Храна:

08.00ч закуска: 200г кисело мляко 3.6% с 2 с.л. овесени трици. Да си призная след снощната салатка на сутринта бях толкова гладна, че учудващо тази смеска ми хареса особено много и ме засити разкошно без да ме кара да ми е тежко.

12.50ч обяд 250г паста с 2 с.л. сос болонезе (не особено мазен), 2 с.л. катък и за десерт 80г микс от сурови ядки и стафиди.

16.30ч следобедна закуска 1 портокал

20.00ч вечеря 300мл зеленчукова супа, бистра

Общо около 1000-1100 kcal. Протеинът ми се струва малко и в следващите дни ще търся начин да го увелича. Лошото е, че никак не обичам яйца. 

Тренировка:
В 22.30ч вече изгарях от нетърпение да “поработя” над себе си. 1 капсула Л-карнитин и направих (от много време се каня) въвеждащото видео на Били Бланкс, в което подробно и бавно обяснява всяко едно упражнение. Ако се изпълнява правилно има ефект. Концентрацията върху техниката не е лесна. 37мин.
След това:
2 серии по 20 коремни преси
5 лицеви опори (смешно ли е...на мен не ми беше :))))
10 мин скачане на въже, с различно темпо (един вид да завърша с кардио)

Днес се задъхвах само на скачането на въже, т.е. не мога да определя натоварването като нещо сериозно за мен, но по-добре всеки ден 50 мин, отколкото два пъти седмично по 1 час.

Утре ще пробвам цяло тае бо + повече лицеви и коремни. За ръцете ще го мисля още.

Ден 4 22.02.2014- под контрол...почти

Цял ден ми беше едно отпуснато и заспало с изключение на вечерта, когато най-накрая живнах и се активизирах.

Храна:

08.00ч. 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици

10.00ч. 1 банан

13.00ч. твърдо сварено яйце

16.00ч. 50г шоколад

19.00ч. свинска пържола

Общо 1100-1200 kcal

Тренировка 20.30ч.

Реших малко да разнообразя програмата и след 1 капсула Л-карнитин направих ето това без pump it up частта, за нея не ми стигнаха силите:

https://www.youtube.com/watch?v=ZsVp7wRWG7I

....и сега не мога да си мърдам ръцете. Днес ще е почивка с фокус върху НЕгладуване и качество. Утре дано да ми е минала поне малко мускулната треска, защото и аспиринът не помогна. Но и да не е минала, продължавам.

Лек ден на всички!

Ден 5 23.02.2014- почивка

Днес станах късно и храната малко се разми, но ето какво се получи накрая.

Храна:
- 1 банан
- 2 пълнозърнести филии с шунка
- 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици
- 80г микс сурови ядки
- 250г салата айсберг с домати, краставици и шунка

Тотал: 1100 kcal

Има само няколко мускула в тялото ми, които не ме болят зверски...Утре ще пробвам HIIT тренировката. Супер мотивиращо действа да гледаш колко калории си изгорил, дори да е относително и дори да не са показател за изгорени мазнини.

Яж месо, мани ги тия колбаси

Ще ги махна и аз не съм им особен фен, ама не ми се вареше/печеше мръвка. Иначе са блъскани с какво ли не, даже шунките от бяло месо, много съм съгласна! :)

Ден 6- 24.02.2014

Мускулите продължават зверски да ме болят. Не стига това, ами и кръстът се обади. Леле леле...

Храна:

Закуска: 09.00ч 50г микс сурови ядки и сушени плодове.

Обяд: 13.30ч 250г картофен огретен (печени картофи, сирене, малко сметана)...сухичък беше.

Вечеря: 21.00ч 300г салата айсберг и зелена салата с 50г сирене, домати, краставици, 2с.л. зехтин
50г сурови орехи

Нещо ми липсваше апетит, а не мога да се насилвам да ям.

Тотал: 1100-1200 kcal макс

За течности досега не съм споменавала, защото пия огромни количества вода, мин. 2.5л на ден. 2 кафенца...от вчера въведох отново и чая. Сутрин с мед, вечер натурален. Днес беше невен и жасмин, много добро.

Тренировка:

Както се заканих въпреки зловещата мускулна треска в 19.00ч правих тази ужасия:

Не може да се каже, че едва дишах, аз просто нямах сили да подскоча на моменти и после мускулите ми трепереха. Така де, направих го. Оказа се, че имам мускули и на гърба и искам да тренирам т.нар. “свинска рибица” (както и да се нарича) с цел укрепване на кръста и гръбначния стълб. Много съм се била обездвижила.

Утре ще е нещо по-кардио, пак тип аеробика. И ще си изнамеря гиричките от по 1кг за упражнения за ръцете. Само те още не са дали фира.

Ден 7 25.02.2014- тотално изтощена

Храна09.30 микс от сурови ядки и сушени плодове 60г

13.30 300г зелена салата с краставици 1с.л. зехтин 30г паламуд, 30г свинска пържола на скара (останалото не успях да го доям)

16.30ч 80г пълнозърнест флейкс, ей така без нищо

21.30ч (след тренировката) 300г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици и 1 шепа сурови орехи (30г).

Тотал: 1100 kcal макс

Тренировка:

20.30ч реших да пробвам програмата Insanity. Разбрах защо я наричат така....Започнах с плиометрикс, обаче по средата издъхнах. После реших, че все пак не съм правила фит теста и пуснах него...груба грешка. Тотално ме демотивира, особено след power jumps, за които моето крехко тяло не е подготвено. И тка се мъчих около 40 минути, но после не се чувствах доволна и пуснах един dance workout за стегнат стомах с малко по-народни движения. Обаче напъните преди това така ме бяха изтормозили, че се отказах на десетата минута. Общо 50 минути натоварване.

Осъзнах, че за да се натоварвам всеки ден и все пак да имам сили да се движа ми трябва нещо по-постепенно и плавно. Така че днес мисля да направя този dance workout, добър е за координацията на движенията, която при мен липсва. Той е около 40 минути и после според ефекта накрая ще направя или не малко подскоци на въже.

26.02.14
16:59

казано от Малечка Палечка на 26.02.14, 09:27:

Ден 7 25.02.2014- тотално изтощена

Осъзнах, че за да се натоварвам всеки ден и все пак да имам сили да се движа ми трябва нещо по-постепенно и плавно. Така че днес мисля да направя този dance workout, добър е за координацията на движенията, която при мен липсва. Той е около 40 минути и после според ефекта накрая ще направя или не малко подскоци на въже.

Аз бих те посъветвала да обмислиш варианта да не се натоварваш всеки ден или поне да имаш дни ,в които натоварването е значително по-малко. Тялото има нужда от възстановяване, защото ако не му го осигуриш след известно време ще започне сериозно натрупване на умора и тогава почивката ще бъде неизбежна.

Успех с целта!:)

Права си, трябва да имам и по-леки дни, благодаря за съвета! Засега държа почти всеки ден поне да се движа, пък ако ще след това да не треперя издъхвайки. :)

Ден 8- 26.02.2014- почти във форма

Имам странното чувство, че днес прекалих с храната въпреки, че калориите са почти колкото трябва. Мускулна треска нямам, освен на прасците. Силно ме притесняват тези прасци да не ги претоваря, да не се подуят и да станат като на щангист и това го казвам без майтап.

Храна:
09.30ч- 150г кисело мляко, 1 банан, 1 бразилски орех

12.30ч- 200мл спаначена супа, 50г варени картофи, 150г гръцка салата (домати, краставици, 2 маслини, лук, 20г сирене), 150мл таратор (краставици, айрян)

15.00ч- 1 твърдо сварено яйце, 200г кисело мляко с плодове, 1 парче портокал (парченце)

21.00ч- 1 средно голям домат, 20г сирене, 20г сурови орехи, чай ройбос без нищо

Тотал: 1200-1250 макс, макс
Другото за течностите са кафета, 2 или 3, и много вода (над 3л).

Тренировка:
19.30ч Л-карнитин 30 мин преди и след по 1 капсула (общо 1г). Още не съм чела толкова подробно за него, но май много ме изпотява и зачервява, което разбира се ме кефи.
Наистина реших да е нещо по-леко днес и правих тези “танци”, въпреки че след коремните накрая пак се чувствах сравнителко ок.

После за финал направих около 10 мин скачане на въже (3 песни на Мадона) или около 150 скока (скачане, скачане после кабелът, пардон въжето се оплита, спирам и пак), от които 20 тип нон-стоп.
Странното ми наблюдение е, че от една седмица изобщо не ми се пие алкохол, за сметка на това пък вечер умирам за сладко, но стискам.

Ден 9 27.02.2014- бъгясах...

Както се вижда сомнамбулствам. Да обобщя какви ги сътворих днес.

Храна:

09.00ч 1 банан
12.30ч 150г жътварска салата (домати, краставици, 10г кашкавал, 10г царевица- буквално за поръсване), 150мл айрян безсолен, 150г огретен от тиквички (тиквички, кашкавал, мляко, яйца...абе както се прави с изключение на това, че не му се слага допълнително мазнина...уж, поне на вкус).

16.00ч 1 банан

20.30ч 150г зелена салата (зелена салата, краставици, домати, 2-3 кубченца кашкавал, 1-2с.л. зехтин, оцет), 200г кисело мляко с 2с.л. овесени трици и 30г сурови орехи

Прави впечатление, че не ям много месо, да не кажа никакво. Не съм му особен фен, факт.

Тотал: закръглявам ги на 1000 kcal

Тренировка::

Днес мислех да почивам, все пак три поредни дни се поизпотих. И след вечеря бачках, с идеята утре сутринта да се раздвижа. Толкова набрах обаче, че докато пишех мейли реших, че трябва да си изразходя енергията и в 00.00ч след 2 капсули Л-Карнитин направих ето това:

И разбира се, Били си е Били.... Нямам мускулна треска...хм, все още.

Утре ще е почивка, в събота пак с нещо АЕробно. И те така. :)

Ден 10- 28.02.2014 няма време...

След нощната тренировка бяха необходими няколко часа, за да усетя мускулната треска на правилните места- трицепса и Д-то. Това разбира е показател за млечна киселина, което не е е много ОК, но за мен е пък е добре, защото означава, че мускулчетата там най-накрая са се разсънили и трябва още, за да се събудят напълно.

Храна

09.00ч 1 банан

12.30ч 2 парчета пълнозърнеста пърленка...тънка. Около 100г. Устоях на пицата, поръчана от колегите, за повече храна нямаше време.

22.30ч зелена салата с краставици и репички и парче бяло пилешко месо...около 150г на фурна.

Ами това беше за вчера. Както казах не ми остана време нито да приготвям храна, нито да се нахраня като хората.

Тотал: 900 kcal max

И почивка за тялото. :)

Ден 11- 01.03.2014 чувствам се по-лека

Не съм се мерила. Няма и да се меря, защото ако го направя може да видя по-ниско тегло и да взема да се отпусна. Искам да си запазя мотивацията докато огледалото не покаже точно това, което аз искам да видя. Дотогава само коланът и дънките издайнически ще се движат в обратнопропорционална зависимост.

Днес трябваше да се тренира, но нямаше кога...01.03…събота...ми да подивеем малко (не съм пила :) )

Храна

10.00ч след дълъг пълноценен, възстановителен, разкрасителен сън...ммм 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици, 1 банан

14.00ч зелена салата с краставици и репички...доволно. 200г бяло пилешко месо на фурна. 50г ананас.

22.00ч салата със спанак, киноа, яйца и домати и малко сирене- около 200г общо

Тотал : около 1000 kcal

И пак почивка. За утре няма да пиша, че ще избухна с нещо добро за мен, но ще дам всичко от себе си. Това телце трябва и да се възстанови след четирите поредни дни. Оправдавам ли се? Мммдаааа....

На тия килограми -57кг, 1000 калории дневно са равносилни на глад, поне за мен, а това не е начинът да свалиш излишните килограми:)

Така може да изглежда, Ади, по принцип съм съгласна. Но аз първо не изпитвам глад и не искам да се тъпча, второ идеята е да се свали базата, а не да се поддържа. 57 са ми твърде много, особено за моя ръст. Разпределени на по-голяма височина или различна структура сигурно биха изглеждали добре, но аз имам много фини кости и всичко личи. Не ме боли глава, чувствам се енергична и ми е леко, и засега съм ОК. ;)

Ден 12- 02.03.2014

Никаква следа от мускулна треска, спах доста и затова и храната е сравнително малко, спрямо останалите  дни.

Храна
12.30ч салата от 2 домата 1/2 с.л. зехтин, 2 пълнозърнести филии от по 34г и 30г сирене. 1 банан

16.30ч 80г сурови ядки и сушени плодове с годжи бери. Това нещо ми харесва и ще хапвам пак. 2 парчета (около 30г) шоколад с лешници, без захар (гадната), този за диабетиците, иначе калориите са си почти същите, но не е толкова сладък. Исках да се поглезя. 

20.30ч същото като на обяд, но с 1 филия пълнозърнест хляб- въглехидрати вечер, но пък преди тренировка.

Тотал: Айде, за да направя кеф на Ади ще ги пиша 1300 kcal макс, пък май и толкова излизат.

Тренировка

22.30ч - все вечер ми идва енергията, не съм от чучулигите. Нямаше как да ми се размине. И беше ето това:

А днес най-накрая си изнамерих гиричките, въжето и едни други пособия. Ще ги снимам със следващия отчет. :)

Мнението беше редактирано от Малечка Палечка на 03.03.14 20:53.

казано от Малечка Палечка на 03.03.14, 20:51:

Така може да изглежда, Ади, по принцип съм съгласна. Но аз първо не изпитвам глад и не искам да се тъпча, второ идеята е да се свали базата, а не да се поддържа. 57 са ми твърде много, особено за моя ръст. Разпределени на по-голяма височина или различна структура сигурно биха изглеждали добре, но аз имам много фини кости и всичко личи. Не ме боли глава, чувствам се енергична и ми е леко, и засега съм ОК. ;)

Ти (с главата си) мислиш така, но организмът ти си мисли друго. Нужни са определен  брой калории на организма в покой, за да се поддържат основните процеси, които протичат в тялото. Това е отделно от физическата активност, която се извършва и отделно и тя допринася за енергоразход. Когато ти не даваш на тялото си тези калории (дори да не чувстваш глад), процесите се забавят, метаболизмът се забавя, организмът ти минава в режим на оцеляване - той не знае, че ти “не си гладна”, той така е програмиран, че когато види, че няма да получи повече енергия, започва да пази всяка, която има - по този начин ти си пазиш мазнинките и кг си стоят едни и същи:) Надявам се да го обясних разбираемо

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.03.14 23:13.

Ади, права си. Въпросът е, че аз нямам проблеми с апетита и винаги се получава омагьосан кръг- колкото повече ям, толкова повече ми се яде, стомахът се раздува и става манджа с грозде. Наясно съм с рисковете за намален метаболизъм, именно затова този път реших да включа по-добро движение, което преди по-скоро липсваше. Идеята ми е по този начин да горя мазнината, запазвайки мускулите. Не искам тях да ги увеличавам. Гледам въглехидратите да са умерени като количество и вид, протеините се надявам да идват от ядките и млечните, и чат-пат месце, мазнините искам да са ненаситени, другото от плодове, зеленчуци и трици. С протеинов шейк може да има ефект, но ми е против идеологията, не искам да вървя срещу себе си.
За две седмици нямам амбицията да сваля тлъстина трупана с месеци, ако не и години, но до лятото ако има подобрение пак ще е нещо.

Ден 13- 03.03.2014 нещо се омотах

Цял ден път...голямо задръстване, голямо нещо.

10.00ч 1 енергийна напитка 250мл (плюйте, който иска, ама ме освежи)

13.30ч 200г зелена салата с краставици и репички, 2с.л. олио, 200г свинска пържола (котлет)

15.00ч 1 банан

....натам не си спомням да съм яла като за нормално хранене, май едва-две хапки от това-онова (буквално) в 21.00ч...аааа, да и 100г кисело мляко.

Тотал: грубо ги слагам 900 kcal, никаква дисциплина днес.

Тренировка: тае-бо....15мин...после ме заболя кръстът и спрях (той си ме боли по принцип, някои дни повече, други по-малко).

И си донесох едни хубавинки (ако излязат снимките тук, иначе са ми в галерията). Мерих гиричките точно по 960г всяка, ама сега за 40г няма да го правим на въпрос. Та с тях ще се пробвам в един от следващите пъти, да видим как действа по време на кардио.

И ще преразгледам режима на движение- мисля да го направя един тренировъчен, един нетренировъчен, т.е. пак по 4 пъти седмично, но по-добре разпределени. Ако има пети път трябва да е нещо много леко, тип лигня...примерно танци 30-40 мин.

Мнението беше редактирано от Малечка Палечка на 04.03.14 14:14.

Ден 14 04.03.2014

Днес съм отпуска...ей много хубаво нещо, дори за един ден...Лошото е, че утре ще ми се е.е мамата, ама няма пълно щастие. Голямо домакинстване, голямо нещо. И следобеден сън, безценно! :)

Храна

Правя нововедение- пиша приблизителните калориите срещу всяко нещо, та ако бъркам някъде в сметките, дай Боже някой да се намеси.
Рано станах, но хапнах чак на обяд...обилно.
12.30ч 100г кисело мляко и 1 с.л. овесени трици- 100kcal
Импровизация на тема “мусака”- 150г кълцано телешко с картофи, чушки и моркови+ заливка с яйце и кисело мляко.
Стана учудващо добро без никаква добавена мазнина- 400 kcal
1 банан - 100 kcal
1 пълнозърнеста филия хляб (разкошен е- с ленено семе, сусам, овесени ядки...)- 80 kcal

20.00ч 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици- 200 kcal
1 свинска пържола (котлет)- без добавени мазнини, сосища и т.н.- 250 kcal
Много вода и кафе както винаги (пия го с мляко, без захар и затова добавям още около 100 kcal отгоре заради него)

Ами...повече не ми се яде, пие ми се чай.

Тотал: 1230 kcal макс.

Тренировка
След като си изнамерих гиричките беше крайно време да пробвам тренировка с тях. И в 16.30ч правих това, взе ми душата, но съм доволна:

Ден 15 05.03.2014

Тъй, тъй...сутринта започна перфектно, защото успях да вляза в един панталон без никакво съпротивление от негова страна, което до преди два месеца не беше възможно и ставаше с напъване. Срааааам, сраааам. Това е хубавото. Лошото е, че си прецаках храната, но не като вид или калории, а като разпределение и никак не съм доволна.

Храна

09.00ч 150г кисело мляко с пробиотици- 120 kcal

12.30ч пилешко месо от бутче, без кожата и мазнотиите около 200г и 200г ориз, 3 шайби домат с катък и чушки: да ги кажем 700 kcal

19.30ч 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици.- 150 kcal
След тренировката: 1 краставица, цяла за хрупане...не знам дали да й броя калориите, ама айде, заедно с кафето с мляко да са 100

Тотал: 1070 kcal в най-лошия случай

Не съм доволна, защото ежедневието ми е пълно със срещи и няма как по време на среща да кажа “сори гайс, ама сега ще си хапна малко сурови ядки, а вие си говорете”. Паузи, почти никакви, лудница. За утре съм се въоръжила още отсега с един банан и един портокал, защото искам да запазя тенденцията вечер храненето да е малко, без въглехидрати, т.е. да си лягам с празен стомах. Така на сутринта имам апетит и до обяд мога да хапвам. Сладко (в случая за мен - шоколад) не ми се яде, странно, твърде странно. Искам да докарам яденетата до 5. 

Тренировка: 21.00ч Днес трябваше да е почивка или поне по-слабо натоварване. Избрах второто. 30 минути с ето тази мацка по-долу:

Този спайдер ли, как се казва, ме уби, вариациите на планк също. Разбирам, че много, много трудно е да се оправи областта в пояса (корем, любовните дръжки, пардон паласки...). Никаква мускулна треска не усещам в корема, защо бе хора, защо??? Усетих всичко друго, прасци, бедра, дори дупе, дори ръцете отзад и раменете отзад. Утре ще търся нещо за дупе и вътрешна част на бедра и още корем. Тае бо-то ще е после, че глезенът нещо не ме кефи как се подува след скачане (само левия).

Ден 16 06.03.2014

Днес направих прегрешение, но не с храната. Сутринта се чувствах толкова странно лека, че се изкуших да надникна над кантара. Така да се каже да проверя аджеба това огледало лзже ли ме или не. 55,7. Не знам дали е от мазнини, вода, мускул (не дай си Боже), така че не лежа на това ухо.
Другото хубаво е, че взпреки вайканията ми от предния ден, все пак усетих напрежение в страничните коремни мускули и отпред.
И реших, че днес ще е почивка, нали трябва и да се почива все някога. За сметка на това наваксах с мноооого работа, но...както и да е.

Храна

09.00ч 1 банан 100 kcal

13.00ч 1 твзрдо сварено яйце, 1 кебапче, 1 кюфте, 200г салата от червено цвекло с малко орехи, зехтин и лимон 700 kcal

16.00ч 1 портокал 80 kcal

20.00ч 300г салата от краставица с риба тон в собствен сос, 6 маслини- 250kcal

Тотал: 1130 kcal

И почивка, и сън. :)

Занемарих леко актуализацията на дневника, не остана никакво време да му се не знае. Ден 17, 18 и 19 не ги описвам като храна- както останалите са, с по 1000, 1300 и 1000 kcal. След тридневна почивка поради липса на време, вече бях сериозно изнервена заради това, че някой или нещо ми пречи да си направя тренировката така ефективно, както аз искам. В ден 19, най-накрая успях да намеря час спокойствие и да се позанимая с ето това:

Ден 19 09.03.2014

Тренировка:

Е, уникално беше, пак с гирички и този път “squeeze that deltoid”. Вчера си мислех, че гърбът ми вероятно нищо не е усетил и едва ли ще се обади. Е, обади се, най-накрая. Там бил... Много ми се иска днес да направя нещо за корема, но по-кратко около 30 минути, но да видим. Да не се заричам вече, че когато говоря за плановете, нещо им пречи да се изпълняват.

Свърши ми Л-карнитина, най-накрая. Вчера, обикаляйки из Парадайз се чудех дали да не мина покрай онзи магазин за всякакви добавки, обаче се отказах. Въпреки това сериозно обмислям варианта да си взема прословутото BCAA, трябват мускули, които да горят мазнините, в това поне се убедих.

И ще си вземеш БЦАА, защото.. ?

Защото...мислех да закусвам с тях или да ги взимам в края на деня вместо късна вечеря. По малко. Мисля го още.

Ден 20 10.03.2014

Времето лети неусетно и неуморно. Гърбът се обади още повече, но нищо. Здрава гърбина за понасяне на всички товари от живота, така го виждам. Тази вечер си мислех, че тялото е като пластелин. Можеш да го моделираш както си искаш и да му придадеш каквато си искаш форма, то ще те слуша, стига да знаеш как и с какви инструменти. Отплеснах се...

Храна:
09.00ч 100г кисело мляко с 1 с.л. овесени трици 70 kcal

10.30ч 2 пълнозърнести филии със 100г пуешко 300 kcal

12.30ч 80г сурови ядки със стафиди 300 kcal

15.30ч 1 пълнозърнеста филия с 1 ч.л. мед 100 kcal

20.00ч 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици, 3 маслини, 200 kcal
кафета с мляко, вода
Тотал: 1000 kcal грубо. 

Тренировка:
След като се понатоварих вчера, реших днес да е нещо разпускащо. Правих 40 мин пилатес йога. Става за раздвижване на лимфата и някои мускули потреперваха. Като за day-off бива.

Ама как така ще закусваш с тях... те не са заместител на хранене. Прочети първо малко информация пък после ги купувай. Някои протеини се ползват като заместител на хранене, но разликата между БЦАА и протеин е голяма

Ох, Ади вярно, права си и мерси, че се намесваш, наистина ми е ценно! Моя е грешката в изказването, защото много по диагонал ги прегледах, а не трябваше. Добре, искам да кажа, че ще се поинтересувам от протеин, с който да мога да си правя или междинни хранения или сутрешно хранене, или допълнение към закуската. Идеята ми е да вкарам повече белтък в течна форма, защото месища нито имам време да приготвям, нито сутрин да седна като човек и за 15 мин да закуся. Темпо, темпо...от 5.00ч сутринта работя, лудница ще е до края на март.

Ден 21- 11.03.2014  

Ако продължавам видимо да се топя със същия тренд, скоро ще изчезна от лицето на Земята във физическия си вид. Шегувам се, бе....Още една любима досега рокля се отказа от мен и виси. Нищо, имам друг модел, по-малък размер.

Храната беше под всякаква критика, всякаква!!!! С две думи: шибан ден. Оправданието е липса на време за обяд, закуски, бърза вечеря...Срам, не срам ще си призная: 3 вафли през деня, иначе щях да колабирам, 1 пълнозърнеста филия, телешко варено и грах отделно.
Общо ги слагам 1300 kcal . Качеството изобщо не го коментирам, отврат.

Тренировка....надежда всяка тука оставете. Таблици, цифри, глупости...Поне ще се възстановя доколкото е възможно с моето хранене, което може да се обобщи с една дума: НЕДОРАЗУМЕНИЕ! Ако звуча бясна, никак не е случайно.
...Днес съм се запасила с банани и сурови ядки.

И вместо да пусна линк към тренировка, за 11.03 пускам това парче и не го пожелавам на никого:

Ден 22 12.03.2014

Много е предизвикателно да се бориш сам със себе си и с времето. Отново предстои работна нощ... знам, че ще свърши седмицата, важното е как.

Храна
07.45 100г кисело мляко с 2с.л. овесени трици, 1 пълнозърнеста филия с 5г масло и 20г пуешко месо 200 kcal

втора закуска, обяд и трета закуска: 150г (разпределени на 3 порции) сурови ядки и сушени плодове 700kcal

вечеря 150г салата от боб и 40г сирене 1/2 филия пълнозърнест хляб 400 kcal

Тотал 1300 kcal тревога...тревога....

Имам време (в момента) за тренировка, но нямам сили да гледам. Ще поспя малко, ще поработя... ако ми дойдат силите ще тренирам сутринта. Ако не- утре ще е по-хубав ден. И ще си взема Л-карнитин+някакво белтъче. Без значение дали помага или не, при мен действа, защото ме настройва на “спортна” вълна. Друго хубаво е, че най-накрая имам план за действие по въпрос, който ме вълнува от известно време. Да живее коучингът! Лека нощ!

казано от Малечка Палечка на 12.03.14, 21:18:

И ще си взема Л-карнитин+някакво белтъче. Без значение дали помага или не, при мен действа, защото ме настройва на “спортна” вълна.

Лошо няма, но карнитиновите рецептори в тялото имат свойството да се насищат след около 30 дни прием на адекватни дози... съответно - ефективността на карнитина от малка става нулева. Не вреди в никакъв случай, но се превръща в още по-малко оправдан разход.

Кольо, а след колко време в такъв случай се “отсищат” рецепторите– Моята доза не беше голяма, грам/грам и половина. Както казах, използвах го по-скоро за нагласа. Но пък не ми се взима нищо допълнително без нужда. :)

Ден 23 13.03.2014

По-хубав ден беше. Пак ми объркаха плановете за тренировка едни нечакани гости и сега ще наваксвам в следващите дни. От храната обаче съм доволна.

10.00ч пълнозърнест флейкс с мляко и 1 банан 300kcal

12.30ч зелева салата и 150г пилешка пържола 200kcal

15.00ч  пълнозърнест флейкс с мляко и 1 банан 300kcal

21.30ч салата айсберг с домат, краставица и лимон, 6 маслини, 50г сурови ядки 300kcal

Тотал 1100 kcal

Уж от онзи ден не съм тренирала (за което ми е болно) и пак вчера една дупка от колана стана излишна. Тази сутрин пробвах с друг колан- същото. Усещам си междуребрените мускули. Но отгоре има още мнооооого какво да се работи.

казано от Малечка Палечка на 14.03.14, 09:07:

Кольо, а след колко време в такъв случай се “отсищат” рецепторите– Моята доза не беше голяма, грам/грам и половина. Както казах, използвах го по-скоро за нагласа. Но пък не ми се взима нищо допълнително без нужда. :)

От една страна 1.0 - 1.5 g е твърде далеч от работещата дневна доза.
От друга страна при насищане е разумно да прекъснеш приема на карнитин за 30-40 дни.
Щом като карнитинът те дисциплинира - пий и това е... ама полза от 1 g дневно няма как да има.

Няма да има, но както се казва ако не помогне поне да не вреди.

Ден 24 14.03.2014

Храна

09.00ч 100г пълнозърнест флейкс с мляко и 1 банан 250 kcal

12.30ч 300г паста със сос песто и един таратор 650 kcal

16.00ч пак пълнозърнест флейкс с мляко и 1 банан 250 kcal

21.00ч 300г зелена салата 50г агнешко 200kcal

Tотал 1350 kcal

Тренировка

Най-накрая, усмихвах се като си пуснах клипчето по-долу, защото знаех какво ме чака. :)
Нямам палка като от клипа, заместих я с гиричките, с които разполагам.

Ден 25 15.03.2014

Храна

Трудно може да се раздели на отделни хранения...станах късно и я обобщавам така:
200г зелена салата, 2 тънки пържоли на тиган (без мазнина), 50г печени картофи,
1 банан...1 шепа сушено годжи бери и вечерта 200г кисело мляко с 2 с.л. овесени трици.

Тотал: 1000 kcal…дали има

Тренировка

Поне разбрах какво искам от задника си... и какво не искам. Не искам сплескан, провиснал задник, искам обло, “изпълнено” дупе.

Правих ето това:

И понеже не ми беше достатъчно, продължих с това:

Та до преди малко. Мисля си, че за три месеца най-вероятно няма да видя особен резултат. Или поне ще съм далече от това, което искам да видя. Но със сигурност ще съм малко по-добра версия на себе си, а това е повече от достатъчно, за да не се отказвам. В крайна сметка не губя нищо, освен няколко часа на седмица, които Бог знае за какви глупости щях да пропилея.

Ден 26 16.03.2014

И пак доста сън...

Храна

12.30ч 250г зелена салата, 1 тънка свинска пържола на тиган, 7 кубчета ананас 400kcal

17.00ч 50г сурови ядки и сушени плодове 300kcal

21.00ч зелена салата с пуешко, 6 маслини, 30г сурови ядки и сушени плодове...2 чаши червено вино.  550kcal (заради виното)

Тотал: 1250kcal

Наложи ми се да направя принудителна почивка заради МЦ. И днес съм зла, защото сутринта забравих да пия Но-Шпа.

Лелееее....много командировка, много нещо. Имам чувството, че от 16.03 до сега е минала цяла вечност. Побърках се от път и работа и обобщавам седмицата така:
Ден 27- 17.03 около 1300 kcal
Ден 28- 18.03 около 1200 kcal
Ден 29 19.03 ударих тотален рекорд от 700 kcal оу йеееее.... (не особено позитивно, нямаше кога и какво да ям)
Ден 30 20.03 втори рекорд...примерно 800 kcal, макар че ако ги сметна с точност може и да не ги изкарам толкова...

Тренировка...няма. Кръщавам тази седмица- хора, пътища, автомобили...и самолети. Трябваше да се приоритизира и между сутрешна закуска в 6.30 и сън още половин час.... дадох приоритет на съня, като по-хранителен.
Утре най-накрая се прибирам и ще се нахраня с нормална храна като човек.
Толкова се бях амбицирала, че дългата командировка и напрежение няма да ми попчерат на тренировката, че в багажа си сложих гирички и въже. Тази вечер ако не заспя в следващите пет минути права, може и да ги използвам.

Резултат към момента: обух си супер слим официалния черен панталон БЕЗ проблем и напъване, което не се беше случвало от септември 2012. Най-интересното е, че ми беше напълно удобен...по-удобен и от времето през 2010-а, когато го обух за първи път. Оттогава съм се вмъквала някак си в него 4 пъти. После спрях, защото стърчеше какво ли не и не можех да дишам. Вече не само мога, но и успявам да се свия с него на дивана. Това означава, че със сигурност съм под 55, но и да не съм, не е голям проблем, важното е, че изглеждам добре в панталона. Да се готви банския. За него ще дам повече от себе си, категорично!

Ден 31 21.03.2014- 800 kcal и пак на път

Ден 32 22.03.2014- 700 kcal и мноооого ходене пеша

Ден 33 23.03.2014

Храна
2 парчета пилешко, 400 г кисело мляко, 3 лешника. Повече не успях. 600 kcal. Не ми се яде да му се не види.

Няма нищо по-хубаво от сутрешната тренировка!!! Доживях, ура!

Правих ето това, 30 мин.

Тази мацка първоначално ме стресна, но после установих, че е готина, защото ти говори през цялото време, мотивира те и като я слушаш не усещаш колко много всъщност те натоварва само за 30 минути.

После продължих с 45 мин Били:

И понеже вече направих един месец е редно да си дам малко равносметка.
Засега единствените забележими резултати са по дрехите и по хорските мнения, които ми казват, че съм отслабнала и ме питат дали тренирам нещо. Дотук добре, но не е достатъчно. Първият месец ми позволи да видя, че не е толкова “страшно” да се спортува, че мога да вляза в ритъм, че вероятно след няколко месеца и повече усилия освен в дрехите ще съм доволна и от визията по бельо. Леко притеснена се чувствам обаче колко точно месеца ще са необходими. И се успокоявам с “Ми колкото- толкова. Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.”.
От цялото тяло най-големи съмнения изпитвам към долната част на корема. Ще трябва да потърся нещо и за там, както направих с упражненията за дупе, поне да усетя тези мускули или нещо, нещо...
Вторият месец ще е посветен на по-чести тренировки, без усилия няма как да стане. И си мечтая за малко тежести в зала...засега само си мечтая.;(;(

За днешния ден ще дам отчет като приключи. Дотогава се включвам, за да споделя нещо. Бях на безплатна консултация при една уж диетоложка, която ми мери на един кантар някакви показатели.

Първо тази сутрин аз също се мерих, но на гладно и бях 54,4 кг. При нея след закуска и кафе, и с дрехи излязох 55,0.
Според моята възраст и всичко останало трябва да тежа 50кг. Това, което се оказа притеснително е, че мазнините ми, освен че трябва да ги намаля (което си го знам), трябва и да са преразпределени. Посочи ме като интересен случай на човек с по-малко от необходимото мазнини около корема и повече на бедрата. Били неравномерно разпределени - 23, 26, 27, 25…някакви такива стойности. За мен трябвало да са 19. За сметка на това мускулната маса била равномерно разпределена 1,9, 1,8…нещо такова като показатели (не ми даде листчето...). Костната маса също била малко...1.9, а трябвало да е между 2 и 3.

Препоръча ми пречистване (детоксикация) на организма и намаляване на мазнините. Това за мазнините си го знам.
Иска 180лв, за да идвам при нея всяка сутрин в продължение на 30дни да ми давала закуска и да проследявала напредъка. Честно казано парите ми се виждат много, освен това предпочитам да си оползотворя времето сутрин със спорт.
Тези 180лв мога да ги дам и за хубава тренировъчна програма с хранителен режим, вместо на някаква бабка, която прави сеанси тип Аква сорс за супер затлъстели лели. Метаболитната ми възраст била 22 години и ме пита дали не съм студентка. Да бе, да, психо похвати от селски вечеринки....

След вчерашното супер натоварване на Г-н задник му разказах играта и днес го боли. Бедрата също. Ще видят те.
Продължавам да се страхувам от корема и то по-точно в частта кожа. Обаче съм твърд привърженик на подхода Дж. Кехоу и си правя визуализации...освен тренировки. Вярвам, че ще се справя!
Нямам търпение да дойде вечерта и да правя едни планкове, които гледах снощи, т.е. за днес планирам корем, задник и малко кардио (примерно 30 мин накрая). Планковете били тренировка със собствено тегло. Аз не знаех, че съм правила такива и се чудех защо са толкова натоварващи.

Та така...много бих се радвала някой да намине и да даде обратна връзка или мнение или whatever…

В никакъв случай НЕ ги давай тези пари ! Много правилно си се ориентирала в какво друго да ги вложиш

Ади, честно да си призная тайно се надявах да се включиш и да ми дадеш точно този съвет! Благодаря ти искрено!!! (F)

Хора на умирачка съм! Няма да я бъде...
Цялата минала седмица не успях да направя дори една тренировчица, нищо... много ми е гадноооооо :(

Ден 34- Ден 40: средно по около 1200kcal на ден...
Средно, защото вчера въпреки дългата разходка на чист въздух, въпреки чудесния ден, вечерта се скофтих и осъзнато се отдадох на емоционално хранене. Бачкането по 21 часа на ден не може да се компенсира толкова лесно.
Както върви да взема да си кръстя дневника “Седмичник”. За днес се надявам да се вредя с нещо натоварващо, хубаво... Но няма да планирам какво, защото всеки път, когато планирам и го пиша черно на бяло тук, нещо се прецаква и после ми е гузно.
Какво е една седмица на фона на цялостната промяна, която искам да предприема...ми достатъчна, за да ме изкара извън релси, да ми повлияе мега гадно на настроението и да се почувствам отново като лайно...Хубавото в случая е, че до измерването през май остават повече дни от изминалите до момента...има надежда.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1