12.03.14
07:30
Добро утро приятели! Напоследък ми се появиха доста непредвидени месечни разходи, който не ми дават възможност да се храня пълноценно и качествено. От доволното ми количество храна, без да съм се притеснявал за цени и т.н сега съм временно затруднен. Бих желал да получа някоя полезна идея за храна/ден до 8 лв. или 250 лв. месечно, като се старая да бъде НВД ..
Прочел съм темите относно икономията на средства за тези неща, но си е друго, когато някой го е правил или прави в момента и може да ми помогне в случая. В общи линии със 750 лв. за храна трябва да се справя 3 месеца :D, но както и да го съчетавам винаги ги надхвърлям.
Единственото нещо, което си купувам малко по-евтино от магазина е картон яйца (домашни).. и мноого орехи без пари :)
Предпочитам въпросните пари да ги давам ДО колкото мога за по-пълноценна храна, отколкото за някакви боклуци!! Винаги съм се старал да се храня добре и не искам да прецаквам всичко! Поздрави и приятен и успешен ден!!! ;)
2000 kal
200 гр. протеин
80 гр. въглехидрати
90 гр. мазнини
Темата беше редактирана от Бау Мяу на 12.03.14 07:35.
Тази статия е точно за теб и в режима има 50 гр. бадеми на ден, които ти заместваш с орехи и сметките се получават долу-горе.
12.03.14
10:56
Статията е добра,но щом клониш към НВД, ориза го брой за седмично количество не за дневно.Вдигни малко маслото и орехите(заместили бадемите) и си готов.
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 12.03.14 10:56.
12.03.14
11:09
Ако приемем, че тежиш 80 kg (ориентирам се индиректно по въглехидратите, които си фиксирал), вероятно ще можеш да намалиш белтъчините до 160-170 g дневно (т.е. на 2 g/kg) без това да се отрази негативно върху резултатите от режима. Разликата можеш да компенсираш с мазнини (орехите са чудесни) и така ще оптимизираш разходите допълнително.
Точно 80 кг съм :D, бях прочел, че, когато сме на НВД трябвало да се приемат от 2.5 гр. до 3 гр. белтъчини/ден.. затова бях го завишил толкова..
Здравейте колеги, дайте някой идеи за трениране при този вид хранителен режим. Чудя се тренировките какви да бъдат.. тежки и кратки или не толкова тежки и по-продължителни, като се има на предвид, че след всяка тренировка правя 30 мин. кардио (най-вече велоергометър)
Приемам около 180-90 гр. белтъчини на ден, а имам чувството, че свалям и ММ.. А може да съм имал в повече подкожни мазнини и да съм започнал да се “смалявам”.
Сега тренирам така:
1ви ден - Гърди + Рамо + Кардио
2ри ден - Гръб + Трапец
3ти ден - Ръце + Корем
4ти ден - Крака + Корем
* Както се вижда класическа програма, но имам възможност да тренирам само 3-4 дни в седмицата и то се падат един след друг...
Като всяко упражнение се тренира до 4 серии х 7-8 повторения, като изключим ръцете. Тях ги тренирам х 3 серий х 7-8 повторения..