Отбивам се да споделя, че събота и неделя бяха...тежки. Ядох всякакви боклуци, дори не знам защо, просто като почна, няма спиране. Сега ми е тежко и подпухнало, мисля да направя 2-3 по- леки дни откъм храна. Реших също така да започна отново 30 day shred плюс някакви допълнителни упражнения. Ще пиша пак довечера.
10.03.14
10:32
Здравей!
Аз лично съм много доволна от тази програма. Към момента съм на 2ро ниво+йога сутрин. И така 4-5 дни седмично (нямам сили за ежедневни тренировки, а и четох, че не е правилно), а останалите - йога и разходки с кучето. Съвсем начинаеща съм в сферата и тази програма ми е точно (в някои дни дори недостатъчна) така че на теб може и лека да ти дойде. Една позната комбинира 30 days shred с no more trouble zones и твърдеше, че имало бърз и явен ефект, но толкова бързо се отказа, че не можах да видя резултатите й...
За почивните дни...напълно те разбирам. С приятеля ми тепърва си напасваме графици и менюта, но и при мен все още е пълен батак - почти без хранене през деня, а вечер - няколко часа на масата...
казано от Силвия Живкова на 10.03.14, 10:32:
Здравей!
Аз лично съм много доволна от тази програма. Към момента съм на 2ро ниво+йога сутрин. И така 4-5 дни седмично (нямам сили за ежедневни тренировки, а и четох, че не е правилно), а останалите - йога и разходки с кучето. Съвсем начинаеща съм в сферата и тази програма ми е точно (в някои дни дори недостатъчна) така че на теб може и лека да ти дойде. Една позната комбинира 30 days shred с no more trouble zones и твърдеше, че имало бърз и явен ефект, но толкова бързо се отказа, че не можах да видя резултатите й...
За почивните дни...напълно те разбирам. С приятеля ми тепърва си напасваме графици и менюта, но и при мен все още е пълен батак - почти без хранене през деня, а вечер - няколко часа на масата...
Аз май ти бях казала, че съм я правила и преди, и бях доста доволна. Започвам я пак главно за разнообразие и Джилиан е много надъхваща :D Определено ще я съчетая с още нещо. На мен това ми бяха първите и последните почивни дни, в които така се отпускам, сега съжалявам, защото се чувствам препълнена с храна до горе :D
10.03.14
14:37
О, разбирам те! Доста дълъг период от време перманентно бях препълнена с храна! Къде-къде предпочитам да усещам глад отколкото тази тежест!
Направих си 30 day shred и още 15 минути упражнения със собствено тегло, и определено се почувствах много по- добре, олекна ми тежестта. Храната:
09;00 кафе с мляко и лъжичка кафява захар
13;30 зелена салата с малко зехтин и оцет, 2 кисели краставички, 1 варено яйце
16;00 банан
18;00 ябълка
19;30 домашна активия: 200 гр кисело мляко, една ябълка, 30 гр орехи, канела, лъжичка мед
Живея точно до парка Заимов( София) и в него нещо като фитнес уреди, днес минах да поразгледам в снега и има колело и още някакви неща, та мисля като се оправи времето да ида да видя какво се случва.
2ри ден 1во ниво 30 day shred;
Храна:
09;30 2 варени яйца
12;30 и после в 14;30 общо 300 гр извара
17;00 кафе с мляко и малко мед
19;30 голяма салата айсберг със зехтин, оцет, кисели краставички, един варен кренвирш (blush)
11.03.14
22:39
Малко храна, малко протеин, а кренвирша.. но комент :)
казано от Adriana Dacheva на 11.03.14, 22:39:
Ама много обичам и не се сдържам понякога (headbang):D
Да, определено не е много храната, но по- горе съм споделила, че попрекалих събота и неделя и ще карам по- леко 2-3 дни, а и не ми се ядеше много- много. Ади, дали е подходящо да закусвам сутрин към 8 нещо с овесени трици, а към 9 да правя тренировка, защото не се чувствам добре да тренирам на гладно?
11.03.14
23:06
Ако не се чувстваш добре, не тренирай на гладно. Аз също не мога да тренирам на гладно, нямам никаква сила и се чувствам отпаднала. Просто гледай да имаш поне 1 час прозорец между трен и ядене, иначе няма проблем да хапнеш нещо преди това
12.03.14
08:33
казано от snejanka на 11.03.14, 23:01:
казано от Adriana Dacheva на 11.03.14, 22:39:
Ама много обичам и не се сдържам понякога (headbang):D
Да, определено не е много храната, но по- горе съм споделила, че попрекалих събота и неделя и ще карам по- леко 2-3 дни, а и не ми се ядеше много- много. Ади, дали е подходящо да закусвам сутрин към 8 нещо с овесени трици, а към 9 да правя тренировка, защото не се чувствам добре да тренирам на гладно?
Работя във фирма, която се занимава с внос на машини за обработка на хранителни продукти и “месо”. Откажи се от кренвиршите!!! Незабавно!
Наминавам да споделя с какво се поглезих за закуска :D Направих нещо като бисквити, но станаха меки. Съставките сама им измислих грамажите в процеса на приготвяне: 100 гр овесени трици, 50 гр кафява захар, 50 гр орехи, 5 супени лъжици кисело мляко, едно яйце, една лъжица нес кафе, малко сода. Станаха 12 не много малки бисквити, средно всяка по горе- долу 100 калории. На вкус станаха точно като ореховки, супер много обичам :D Нагънах 2 за закуска, ще имам за още 2-3 дни :)
Мнението беше редактирано от snejanka на 12.03.14 10:33.
Да добавим за днес:
3ти ден 1во ниво 30 day shred, 15 минути хип- хоп зумба от някакво клипче, беше много яко. Когато съм на лекции, тоест 4 пъти в седмицата, ходя пеша до метрото и после обратно, общо към 40 минути, пак си го считам за раздвижване. Храна:
08;00 2 овесени бисквити, кафе с мляко
11;30 салата айсберг с кисели краставички, зехтин, оцет, 2 супени лъжици белен суров слънчоглед, 100 гр извара, 40 гр кашкавал
16;00 50 гр лешници, мляко с нес
21;00 две варени яйца
Днес е нетренировъчен, само ходене. Храна:
08;00 кафе с мляко и лъжичка кафява захар
09;00 3 овесени бисквити
14;00 200 гр извара, моркови
20;00 200 гр извара, айсберг с краставици, царевица, зехтин и оцет
Пробвах към 17;00 да хапна орехи, които си бях приготвила за тогава, но хич не ми се ядеше и ги оставих. Много ми се е дояло суши, мислех да си направя утре, но май няма да ми остане време и ще оставя плана за събота.
Днес усетих колко са ми олекнали дрехите и ми стана много хубаво. Вчера една приятелка ми направи комплимент, че много съм се стопила, кефффф :D
14.03.14
08:28
Браво :)) Най-важното е да се чувстваш добре в тялото си!
казано от Adriana Dacheva на 14.03.14, 08:28:
Браво :)) Най-важното е да се чувстваш добре в тялото си!
Благодаря! В интерес на истината все още далеч не изглеждам така, както ми се иска, но почвам лека- полека да се харесвам в огледалото :)
Днес добре, че се пораздвижих доста, защото храната не е много добре:
08;00 мляко с нес, 2 овесени бисквити
14;00 картофена крем супа( мама не слага сметана, а масло), 100 гр извара
20;00 същото като в 14;00
Плюс подхапване от тиквички с чесън.
1во ниво 4ти ден 30 day shred, 1 час бадминтон сутринта, бая ходене из София, честно казано се поизморих.
5ти ден 1во ниво 30 day shred; разходка около час.
Направих си пица с блат от овесени трици 6 лъжици, кисело мляко 6 лъжици и сода. Отгоре доматено пюре, пуешко, гъби, кисели краставици, кашкавал. Сметнах, че цялата пица е към 1000 калории, едно парче 250, и като невидяла набухах 3 парчета за вечеря, но изобщо не ми стана тежко, то блата е по- тънък от малкото ми пръстче. Та понеже знаех, че вечерта ще се яде пица, един вид се пазех през деня:D и храната е следната:
08;30 2 овесени бисквити, кафе с мляко
13;30 зелена салата със зехтин, оцет, едно варено яйце, 70 гр кашкавал, малко царевица
19;30 3 парчета от пицата( остана едно утре за закуска)
Общо към 1600- 1700 калории.
Вчера бях на гости на баба и мама й казала какво ям, та беше накупила и наготвила какво ли не :D Ядох пилешки пържолки, тиквички на скара, гъби в масло,5 хапки печени картофи, много зелена салата с краставички, а вечерта съгреших с пуканки и желирани кока- колички, но не мисля, че е супер фатално, а и дойдоха много приятно. Беше нетренировъчен ден, движението ми беше 35 минути пеша плюс 2 часа ходене из къщата след едно прохождащо бебе :D
За днес: 6ти ден 1во ниво 30 day shred, 10 мин допълнителни упражнения
08;00 кафе с мляко и лъжичка мед, фреш една чаша от грейпфрут, ябълка и мандарина
13;00 парче руло ” Стефани” ( каймата от месо), зелена салата със зехтин и оцет
16;30 банан след тренировка
Вечерята ще е към 19;30- 20;00 и ще е пак парче от рулото и кисели краставички.
Добавям към вчерашния ден някаква тренировка за корем, видях я в една фейсбук група, дори направих упражненията по пижама, и днес резултатът е мускулна треска :D
За днес:
08;00 кафе с мляко и лъжичка мед
09;00 1/4 овесен хляб с масло и мааалко пилешка шунка
14;00 150 гр извара, 50 гр пилешка шунка, моркови
16;30 мляко с нес( нещо ми стана гадно после от него)
20;00 омлет от 3 яйца с масло, 50 гр сирене, кисели краставички
Не ми се правеше програмата и правих следното:
3х15 клек
2х15 напад напред за всеки крак
2х15 глутеус ритник за всеки крак
2х30 сек седене на стена
2х20 преси крънч( ако така се казва)
Заболя ме коляното и спрях, утре ми е тренировъчен, но мисля да почина.
Имам глупав въпрос, върху който се чудя от няколко дни- ходенето по голяма нужда и честотата му показатели ли са за скоростта на метаболизма?
Днес минах без тренировка, само ходене веднъж 50 мин и веднъж 20, коляното още ме наболява.
Храна:
10;00 1/4 овесен хляб с масло и пилешка шунка
14;00 150 гр извара, 50 гр пилешка шунка, моркови
17;00 40 гр орехи с 4 чаени лъжици кисело мляко
19;30 3 яйца по панагюрски с малко червен пипер, 5-6 хапки пилешка шунка
Болката в коляното продължава и само ми припуква :( Искам да се раздвижа по- сериозно, а ме заболява от ходене дори.
Храна за днес:
09;00 кафе с мляко и лъжичка мед
09;30 1/4 овесенка с малко шунка пилешка
13;30 150 гр извара, някаква гадна салата от Пикадили със зеле, краставици и царевица
16;00 банан
19;30 80 гр свински бут, 5 хапки картоф( и двете изчоплени от гювеч), айсберг със зехтин и оцет
Щом те боли дори и при ходене, никаква тренировка. Аз може би съм прекалено предпазлива, но тренировките могат да почакат 1 дори 2 седмици, ако се наложи, а коляното ще ти трябва цял живот.:)
казано от Лиана на 21.03.14, 10:44:
Щом те боли дори и при ходене, никаква тренировка. Аз може би съм прекалено предпазлива, но тренировките могат да почакат 1 дори 2 седмици, ако се наложи, а коляното ще ти трябва цял живот.:)
Днес определено съм по- добре, но нямам намерение да скачам или да правя упражнения, които натоварват коляното. По- късно ще се поразходя и ще правя упражнения за корем, гръб и ръце.
Пиша тренировката преди да съм я забравила, никакво натоварване на коляното, никакви подскоци:
2х20 crunches на швейцарска топка
2х15 вдигане на краката от лег
2х20 bicycle crunch
2х15 за всяка страна навеждане настрани с гиричка 5 кг в ръката
2х10 полукофички( слаби ръце)
2х20 гръбни преси
2х20 за всеки крак вдигане на крак от страничен лег
час и половина разходка
Храната е малко, не ми върви днес яденето:
08;30 1/4 овесенка, малко, малко шунка
12;00 айсберг със зехтин и оцет, две варени яйца, 50 гр сирене
19;30 айсберг със зехтин и оцет, едно варено яйце, 80 гр пилешка шунка, една ябълка
За днес дълга разходка и упражнения за корем, а и прахосмукачка вкъщи :D
09;00 30 гр орехи, 150 гр кисело мляко, лъжица мед
12;00 2 варени яйца, лютеница
15;00 кафе с мляко и лъжичка мед, 5 вилички бъркани яйца със сирене
19;30 айсберг със зехтин и оцет, едно варено яйце, 60 гр пилешка шунка, 40 гр кашкавал
Нещо хич не ми се яде последните дни, на сила се карам по- скоро.
Много хубав ден, дълга разходка и вкусно хапване (sun)
11;00 2 варени яйца с малко лютеница
14;00 200 гр печени картофи, 80 гр бяло месо от печено пиле, зелена салата с краставица
19;00 150 гр печени картофи, 60 гр бяло месо
Днес пак се обади коляното и докарах тренировка към 35 мин, упражнения със собствено тегло без натоварване на коляното. Дали има изобщо ефект, когато не правя по- интензивно кардио като скоци на въже?
09;00 кафе с мляко, 40 гр орехи с 150 гр кисело мляко и лъжица мед
14;30 зелена салата с краставица, зехтин и оцет, 60 гр бяло месо( стори ми се повече)
17;00 150 гр извара с лъжица мед( не знам защо така реших, не е гадно, но няма повече да го ям)
20;00 зелена салата с краставица, зехтин и оцет, 100 гр извара, малко масло
Нямам никакъв апетит.
Хапнах май малко повече днес, пак съм в дефицит, но са си 300- 400 калории повече от обикновено:
09;00 кафе с мляко, 40 гр орехи със 150 гр кисело мляко и лъжичка мед
13;00 някаква салата айсберг, маруля, зеле и едно кисело мляко 400 гр( нямах кутия за обяд от вкъщи и се чудих 20 мин какво да си купя, а нищо не ми се ядеше)
19;30 2 гюведжета, тук дойде повечето, трябваше само едно да изям, но се излакомих, а едното е към 600 калории.
Тренировка няма, само пеш ходене.
Тази седмица до края без никакви тренировки, коляното ми е зле, надявам се да е от времето, а не от нещо друго. Другата седмица, живот и здраве, много искам да почна да тичам в парка по една програмка, която си намерих тук.
Днес имам гъбена супа, любима ми е, направена е от към 30 гр масло, мноооого гъби, един малък картоф, морков, малко прясно мляко, черен пипер, лук. Та храната:
08;30 кафе с мляко
10;30 100 гр извара, една чиния супа
14;30 зелена салата със зехтин, оцет и краставичка, 50 гр лешници
17;00 мляко с нес
20;30 две чинии супа
27.03.14
12:39
Повече протеин :) Много ти е малко само със супа няма да стане ;п
Е да, но много обичам такава супа, сама не мога да я правя, а мама ми я прави веднъж на два месеца, та утре ще я дояждам, че днес друго хапвах:
08;30 кафе с мляко
09;30 2 варени яйца
14;00 120 гр свинско филе, една краставица
17;00 50 гр лешници
19;30 малко мусака( каймата е от месо), 3 лъжици кис. мляко, малко бяло месо от пиле на грил
Коляното е една идея по- добре.
Поразходих се добре днес, а храната е:
08;30 кафе с мляко и лъжичка кафява захар
09;30 две варени яйца
13;30 гъбена супа, 150 гр извара
16;00 грейпфрут
19;30 гъбена супа, 2 яйца в масло, 100 гр сирене, няколко хапки мусака
Такова слънчице днес, голямо печене му ударих на една пейка, страшно приятно. Храната:
09;30 овесени палачинки( 3 супни лъжици трици, едно яйце, малко прясно мляко) с един банан и лъжица мед
12;00 200 гр извара с 2 листа зелена салата
17;00 50 гр сурови белени семки
19;30 150 гр пилешки дробчета в масло; зелена салата със зехтин, оцет и краставица
Днес инцидентен волейбол направих, но беше яко, а сега всичко ме боли.
09;00 150 гр пилешки дробчета с масло, кисели краставички
13;00 40 гр орехи
16;00 едно кебабче( на крак, защото брат ми си счупи ръката и трябваше да тичам към Пирогов)
19;30 3 кебабчета, 100 гр варен боб с 3 лъжици лютеница, кисели краставички
Днес започнах да тичам по една десет седмична програма, ще тичам понеделник, сряда и петък, а вторник и четвъртък ще правя упражнения вкъщи, дано с тичането се постресира малко организмът.
Първа седмица: 1 минута тичане, 1 минута ходене- 7 повторения. Първата и последната минута тичане бяха яко тегави, бях червена като домат после.
07;30 кафе с мляко и лъжичка кафява захар
09;30 2 варени яйца
12;00 50 гр лешници
15;00 домашна Активия- 200 гр кисело мляко, една ябълка, една лъжичка мед, канела
20;30 едно кебаПче :D , едно кюфте, и двете на скара, малка купа гъбена супа изостанала, зелена салата с половин домат, зехтин и оцет
Дойде ми днес и съм без тренировка, само редовното ходене пеша.
09;20 две варени яйца
14;00 150 гр пилешки дробчета в масло, кисели краствички
16;30 50 гр лешници
20;00 една чиния пилешка супа с бая месо и дробчета, зелена салата със зехтин, оцет, половин краставица, 50 гр пилешка шунка, малко царевица
Обилна вечеря, но добре ми дойде, защото ми беше малко лакомо. Утре сутрин ще тичам.
Тичах сутринта пак минута тичане, минута ходене, 7 пъти, но като съм в МЦ ми пада тонусът като цяло и бая се озорих.
10;30 салата от половин краставица, един домат, 70 гр сирене, 100 гр царевица, зехтин; 80 пилешка шунка
14;00 две варени яйца
16;30 50 гр лешници, мляко с нес
Сега не съм гладна, но пия някакъв нектар от моркови и малини, пише, че е изцяло натурален, нещо не излиза добре етикета като го снимам. Не знам колко е натурален, но е адски вкусен, на марка Berry e.
02.04.14
21:57
Натурално е само ако си го направиш ТИ :) Във всичко останало има 99% от случаите добавена захар, подсладители и др.